Donanımdan Anlayanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gn_Star
    Gn_Star's avatar
    Erkek

bi arkadasın vize sorusuymus hocalar; bilgisayar acık durumdayken cıkarılıp takılabılecek parcalar hangılerıdır dıyor. benım aklıma sadece bios pili geldi daha baska bıseyler varsa bı cevaplayalımda hayrımız dokunsun :)

Değişim, başarısızlığı gidermenin ilk adımı. Başarıya her yolla ulaşabiliriz ama girişi tektir o da değişim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

fanlar olur hocam, dahili speaker varsa o olabilir.

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

2. bir harddisk'i çıkarıp takabilirsin.
    Cdrom da aynı şekilde.

Fakat ben 2. harddisk'i çıkarıp takarken bi keresinde hdd'yi yakmıştım :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    tataryigit bunu yazdı

2. bir harddisk'i çıkarıp takabilirsin.
    Cdrom da aynı şekilde.

Fakat ben 2. harddisk'i çıkarıp takarken bi keresinde hdd'yi yakmıştım :)

ben de yakmıştım, ters (yanlış) bağlamaya çalışmakla ilgili

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

+usb bağlanan her şeyi çıkartıp takabilirsin (tabi bazı durumlarda zararı olabilir arktan dolayı)

-cdrom çıkarsa kilitlenebilr bilgisayar.. 

+monitor kablosu çııkarılabilr

+seri ve paralel portlara bir şeyler bağlanmışsa onlar da çıkartılabilir

+modem ethernet kablosu aracılığı ile bağlıysa o da çıkabilir

+kasanın anakarta bağlı olan power, reset, hdd ışığı gibi bilimum kablolar soketlerinden sökülüp takılabilir

-fan lar çıkartılırsa işlemci yada ekran kartı yanar büyük ihtimal ya da korumaya alır kendini kapatır.. 

soruya dikkat edilecek olursa sökülüp takılan diyor. mesela 2. hdd yi söküp taktığımızda bilgisayar tanyacak mı bunu? ama soruda da bu belirtilmemiş ama o anlatılmak istenmiş sanırım :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

CD VE DVD sürücüleri, 2. harddisk çıkarılıp takılabilir hocam.. ben bilgisayar açık iken sata yada ide olan 2. hardiski takıp çalıştırıyorum. bilgisayar otomatik tanımazsa aygıt yöneticisinde yenile dersen o zaman tanıyor sanki flash bellek takmışsın gibi 2. hardiski görüyor.. 2. harddisk daha önceden takılı ise öncelikli birinci hardiski bulmaktır yoksa yanlışlıkla birinci hardiski sökersen yakarsın :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Donanıma göre değişir. Birçok sunucuda ram bile çıkarılabilir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Bilgisayar kasasını açmadan arka bağlantılarından güç kablosu haricindeki bütün girişler çıkarılıp takılabilir. Eskiden Windows 98'de klavye ve fareyi çıkarıp takınca bilgisayar bir daha görmüyordu, XP'de o sorunu aştılar :)

İşletim sisteminin yüklü olduğu HDD haricindeki diğer HDD'ler çıkarılıp takılabilir. Optik okuyucular çıkarılıp takılabilir, şayet o anda herhangi bir işlevi yok ise. Fanlardan, kasanın genel fanları sökülüp takılabilir, kaşınıp da işlemci ya da ekran kartı fanına dokunmayın :) PSU, kasa içerisinde monte edilen yerinden çıkarılabilir, ama bu anakarta giren kabloların da çıkarılabileceği anlamına gelmez.

Daha yazardım ama zamanım yok malesef :) O hoca da ne piskopatmış, ne istiyor açık bilgisayardan :)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Bilgisayar kasasını açmadan arka bağlantılarından güç kablosu haricindeki bütün girişler çıkarılıp takılabilir. Eskiden Windows 98'de klavye ve fareyi çıkarıp takınca bilgisayar bir daha görmüyordu, XP'de o sorunu aştılar :)

İşletim sisteminin yüklü olduğu HDD haricindeki diğer HDD'ler çıkarılıp takılabilir. Optik okuyucular çıkarılıp takılabilir, şayet o anda herhangi bir işlevi yok ise. Fanlardan, kasanın genel fanları sökülüp takılabilir, kaşınıp da işlemci ya da ekran kartı fanına dokunmayın :) PSU, kasa içerisinde monte edilen yerinden çıkarılabilir, ama bu anakarta giren kabloların da çıkarılabileceği anlamına gelmez.

Daha yazardım ama zamanım yok malesef :) O hoca da ne piskopatmış, ne istiyor açık bilgisayardan :)

xpde de aşamadılar diye biliyorum hacı ben.  Ps2 ler hala çalışırken takınca görmüyor , eğer usb ise görüyor. 

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Sorunun cevabı "hot-plug özelliği olan her şeydir". Hayır, kişisel bilgisayarların güç kaynağı hot-plug desteklemediğinden kasa içindeki hiçbir şey çıkarılıp takılamaz. Güç kaynağı ve diskler hot-swap destekliyse SATA sürücüler (SATA hot-plug destekler) çıkarılıp takılabilir. 

Eski tip bağlantıların da hot-plug desteği yoktur. RS232, paralel bağlantılarına takılan cihazları sistem çalışırken çıkarmamalısınız.

Anakart üzerindeki ön panel bağlantıları sorun çıkarmayabilir fakat yapılmaması önerilir. BIOS pilini çıkarıp taktığım için yaktığım anakart var:)

Doğrudan güç kaynağından ya da anakarttan beslenen hiçbir şeyi çıkarıp-takmamalısınız. Devrenin güç kaynağı tarafından bakıldığında toplam direnci değişeceği için akım değişimleri sistemin çeşitli parçalarına zarar verir.

Sunucu bilgisayarların çoğunda sistemi kapatmaya gerek kalmaksızın sabit diskleri ve güç kaynaklarını değiştirebilirsiniz.

Olaylara karışmayın!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

öyle vize sorusumu olur. zihniyete gel

islemci boot edilen hardisk ram . harici butun parcalar cikarilip takilabilir.

ama önerilmez böyle bi durum. simdi bircok kisi bunu deneyecek.

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
Toplam Hit: 1399 Toplam Mesaj: 12