folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Elektrik Kesilmesinden Dolayı Zarar Gören Eşyalar Yetkililer Tarafından Ödenmesi Mecburidir...



Elektrik Kesilmesinden Dolayı Zarar Gören Eşyalar Yetkililer Tarafından Ödenmesi Mecburidir...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Tüketici Yasası’nın 4. maddesinde, ayıplı malın değiştirilebileceği veya tamir ettirilebileceği düzenleniyor. Aynı zamanda "ayıplı mal" veya "hizmetten" dolayı uğramış olduğunuz zararın tazminini de isteme yolunuz var. Örneğin, bir koltuk aldınız, ayağı kırık, düşüp kolunuzu kırdınız. Kolunuzla ilgili sağlık harcaması yaptınız. Koltuğu değiştirme hakkına sahip olduğunuz gibi "ayıplı mal" niteliği taşıyan koltuk yüzünden düşüp kolunuzun kırılması nedeniyle yaptığınız sağlık harcamalarını da firmadan tazmin etmeniz mümkün. Tüketici Yasası’na göre "kalitesiz elektrik"te, "ayıplı hizmet" niteliği taşıyor.

    Bu konuya Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar’la da konuştum. Çakar, elektrik kesintisi, voltaj yüzünden bozulan ev aletinin, bu nedenle arıza yaptığına ilişkin servis raporu alındıktan sonra zararın tazmini için önce ilgili kuruma örneğin Ankara için Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’ye (BEDAŞ) başvurulmasını öneriyor. Kurumun "red" yanıtının ardından ise il ve ilçe hakem heyetlerine başvurulup zararın tazmin edilmesinin istenmesi ya da Tüketici Mahkemleri’ne dava açılması gerekiyor. Çakar, servis raporunda, eşyanın bedelinin yeralmasının yerinde olacağını da ekliyor. Bu konuda son dönemde çok sayıda şikayet geldiğini de vurgulayan Çakar şu değerlendirmeleri yaptı:

    "Tüketicilerin elektiriği kesintisiz, düzenli ve kaliteli bir şekilde kullanma hakkı vardır. Yetkililerin de bunu sağlama sorumluluğu bulunmaktadır. Elektrik kesintileri, yüksek ve düşük voltaj nedeniyle tüketicilerin herhangi bir zarara uğramasına neden olunması ayıplı bir hizmettir. Ayıplı elektirik hizmetinin neden olduğu zararlardan dolayı Tüketicinin Korunması Hakkında Yasa gereğince tüketicilerin zararının karşılanması hakkı bulunmaktadır. Tüketiciler bu gibi durumlarda zaman geçirmeden oluşan zararlara ilişkin tespit yaptırıp rapor düzenlettirerek, önce elektirik kurumundan zararının karşılanmasını istemelidir. Eğer kurum kabul etmezse, tüketici sorunları hakem heyetlerine ya da tüketici mahkemelerine başvurarak, doğan zararın iadesine karar verilmesi talep edilmelidir"

    YARDIM İSTEYEBİLİRSİNİZ

    Çakan, 2 milyar üstü zararlar için il hakem heyetlerine altında kalanlara ise ilçe hakem heyetlerine başvurulması gerektiğini de belirtiyor. Tüketici Hakları Derneği bu gibi konularda tüketicilere yardım da ediyor. Bilgi edinmek ve yardım almak isteyenler için derneğin Ankara telefon numaraları da 425 15 29 ve 417 93 34.

    KESİNTİ YAPANLARA KÖTÜ HABER

    Son bir not daha. Gölbaşı’nda elektriklerin sık sık kesilmesi sonucu vatandaşların şikayeti üzerine konu Kaymakamlık İnsan Hakları toplantısında da gündeme gelmiş ve tutanaklara da yansımıştı. Gölbaşı Kaymakamı Hakkı Uzun, yapılan şikayetleri dikkate alarak, gerekli yerlere bildirileceğini belirtirken, Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı da harekete geçerek TEDAŞ Gölbaşı İşletme Müdürlüğü yetkilileri hakkında inceleme başlatmıştı. Savcılık inceleme sonunda gerekli görürse; önce "soruşturma" sonra da "görevi kötüyle kullanmak" ya da "ihmalden" sorumlularına dava açabilecek.

    Yargıtay’ın düşen avizeleri yenilendi

    YARGITAY’a yangın alarm sistemi kurulmasına sağlayan Yargıtay Genel Sekreteri Ahmet Ceylani Tuğrul, 1935 yılından beri başkanlık katındaki koridorları aydınlatan avizeleri de yeniletti. Yargıtay’ın yapıldığı dönemde takılan klasik avizeler artık düşüp altından geçen kişileri yaralama tehlikesine karşı yenileri ile değiştirildi. Tuğrul avizeler gibi Yargıtay koridorlarını kaplayan kırmızı halıları da değiştirdi. Bazı koridorlardaki ayak sesleri yüzünden duruşma bile yapamaz hale gelen hakimler de bu seslerden kurtuldu.

    Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    gecen bi pc getirmişlerdi, elektrik kesilmiş bi daha acılmıomus pc, bi suru masraf cıkmıstı. bi ton sovmustu sahipleri :D

    ama harbiden cok kıl bişe, programlama kasarken kaydetmeden gidince hele kafayı yiyorum :| ups almak lazım :| 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oRJiNaL
    oRJiNaL's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    hiç bi hakkımızı bilmiyorum bilgilendirme için çok teşekkürler..

    Ne geçmiş vardır ne gelecek sonsuz bir "şimdi" vardır hiç bitmeyecek.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    bu gün tvde izledim şimdi bir ton adam elektirik kesilmesinden bozulsada bozulmasada gider.Eğitim şart.

    ama bilgilendirdikleri iyi oldu bizde gidelim mq yıllardır sinir ettiler.Amerikada 6 saat elektirik kesildi adamlar varya ortalığı mahfetti bizde günlerce gidiyor SAÇMALIK.... 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    Buna Elektrik kesintilerinin Esnafın Zarar etmesinide ekleyebiliriz Sanırım, Kışa girdiğimizden beridir Saat olarak Bazı Günler 9 Saati bulan kesintilere Maruz kalan işyerim Top Atma derecesine geldi. Zararımı nasıl tazmin edebilirim acaba. Zararım günlük 50 ytl.

    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Keşke elekt. kesilse bu gene iyi : ) benim bilgisayara yıldırım girdi 1 ay önce çok yakına yıldırım düştü ve pc gümledi 5 sn şok içinde kalmıştım hemen elekt. kesmiştim.

    Pc açılmaz oldu ne monitör ne kasa elekt. gelmiyordu. Ertesi gün öğrendim apartmandaki florasanlar artı digiturk çanaklar mefta uzatmadan sadede geleyim : )

    Kasanın sadece power sub yanmış eh sıra geldi monitöre garanti var ama yüksek voltajdan kaynaklanan sorunlar garanti dışıyordu klavuzunda ben gene aradım aldılar 10 gün sonra getirdiler..

    Neymiş sorun dedim?

    Ya arıza yazan fişi şirkette kaldı kusura bakmayın

    Önemli değil : )

    demek ki olayı çözememişler bu işi beleşe getirdim ve monitörü yaptırmaya para çıkmadı cepten...

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HacKeR_tr
    HacKeR_tr's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Temmuz/2006
    Erkek

    bi aralar antalya da fırtına çıkmıştı.rüzgarlar uçuruyordu ortalığı.elktrikler gidip geldi sonra bilgisayarı yeniden açtım neyse devam ettim oyuna bu sefer voltaj azaldı sonra bi baktım ampul güneş gibi yine elektrik gitti bende hmn bilgisayarın fişini çektim.bir kaç gün sonra hava düzeldi bilgisayarı bi açiyim dedim açılırken ötüyodu ve açılmıyodu. hmn bilgisayarcı çağırdım (tanıdık)  bi baktık ki bu voltaj yüzünden ram bozulmuş iki tane 256 lık vardı bi tanesi gitti ayrıca ramı takma yeride bozulmuş anlayacağınız bir dünya masraf tabi bilg. performansı yarı yarıya düştü garanti süreside bitmişti.Ben böle işin taa .. 


    Hatalarımla varım, hatta hatasızlıkla gurur duyacak kadar alçalmadım.
Toplam Hit: 4263 Toplam Mesaj: 7