folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Evde Ağdan Kopmadan Ağı Genişletme.

Evde Ağdan Kopmadan Ağı Genişletme.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Arkadaşlar evime ethenet kablosu ile 1gbps bağlantı gelmekte bende bu interneti 

zyxel nbg7510 ile evime dağıtıyorum bu router in özelliği tüm portları gigabit ve 5ghz ile modeme yakın alanlarda 850mbps e kadar kablosuz ben bu hızı alabiliyorum.

Evimiz ince uzun bu nedenle salondan çıkıp koridoru gecip yatak odalarına gidince komple wifi kesiliyor bende bunu engellemek için Xiaomi Miac1200 wifi güçlendiricisini kullanıyorum.

Şimdi teoride tüm ev kapsama alanında fakat ben oda değiştirdiğim zaman yada evde gezdiğim zaman cihazlar otomatik olarak bi ağdan çıkıp diğerine giriyor buda anlık internetin kopup sonra geri gelmesine neden oluyor.

Ayrıca arada sırada wifi güçlendirici komple ağdan düşüyor ve o bölgede internet gidiyor ama gelince herşey sorunsuz.

Şimdi derdini mkim diyebilirsiniz ancak

Wifi güvenlik ve çocuk kamerası kullanıyoruz evde ve kopma olduğunda benim ya güçlendiriciyi fişten söküp takmam yada otomatik düzelse bile izlediğim yazılımı kapatıp açmam gerekiyor.

Şöyle düşünün çocuğu uyuttum yatağa koydum kamerayı sesi açtım uzaktan izliyorum gidince veri akışı duruyor.

Şimdi istediğime gelelim gerekirse 2 cihaz arası ethernet kablo çekebilirim evde tek isim ile tek olsun ve ben odalarda hareket etsem bile geçiş olduğunu hissetmeden internet kopmadan adı değişmeden internetim akışı bozulmadan devam etsin. 

Eğer mümkün ise 2. bir zyxel nbg7510 alıpta da yapılabiliyor ise alabilirim

yoksa sıfırdan başka çok tuzlu olmadan başka cihazda alabilirim.

Varmı çözüm ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

cok basit 2 adet mesh destekli urun alacaksin mesh yapacaksin birleştirilmiş yapida birakacaksin wifi yapilandirmasini sorunsuz calisacaklar tavsiyem keenetic. 

bu sekilde 2 adet wifi 7 destekli keenetic kullaniyorum 2.5gbit kadar kablosuz ag hizini kullanabiliyorum. ac destekli urunlerde 300 500mbit gecmeyecektir. ax ve be destekli wifi gecmen gerek

160mhz veya 320mhz destekli mesh yapisi kurmalisin aksi halde 1gbit net sekilde alamayacaksin

Martech tarafından 27/Tem/25 00:58 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

Hocam senin ilk once yapman gereken modem olarak kullandığın cihazda wifiyi kapatmak,

Sonrada şu linkteki cihazlardan alıp ister hepsini kablolar ile birbirine bağla yada kablosuz olarak mesh ozelliğini kullan ama stabil bir bağlantı istiyorsan kablolar ile bağlamanın tavsiye ederim,

Kopma sorunu da yaşamazsın.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam, en temizi supurgelik altindan cat6 cekip Wifi Range Extender kullanmak.3

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

Modemin hizasında holde alüminyum bantlar var onlar ile yatay dekor tarzı şerit yapıp yanmisa yapabilirsin maliyet siz olanı bu yada mesh cihazları kullanmak saten duvarlarda sinyal kesilir yansıma yaptirmaz bi leğen bulup içine alüminyum folyo ile kaplayıp deneyebilirsin yansımayi seritleride ona göre cekebilirsin cihaz kullanmadan

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    emnimax bunu yazdı

Hocam senin ilk once yapman gereken modem olarak kullandığın cihazda wifiyi kapatmak,

Sonrada şu linkteki cihazlardan alıp ister hepsini kablolar ile birbirine bağla yada kablosuz olarak mesh ozelliğini kullan ama stabil bir bağlantı istiyorsan kablolar ile bağlamanın tavsiye ederim,

Kopma sorunu da yaşamazsın.

bu cihazı öneririm ama linktekini kullanırsan 100mbps üstünü alamazsın , çünkü cihazın portları max 100mbps destekliyor.

https://www.amazon.com.tr/dp/B07KJ2TDMR?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

şundan kulanıyorum. modemin wifi iptal ettim. mesh'in üstünde 2 adet gigabit port var. modemden cat6 ile mesh'e , sonra aynı mesh'in diğer portundan diğer mesh'e bağladım.

yani 2 mesh arasıda gigabit , modemle mesh arasıda. hiç bir sıkıntı yaşamadan 700 800 alıyorum tertemiz.

benim evdeki setup söyle hatta ;

zte modem => (cat6) mesh 1 => mesh 2 (cat6) => gigabit switch

http://www.leyladansonra.com/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar ben önce evin tam ortasına kadar cat6 yı çekip ordan meshlere dağıtacağım belli oldu.

mesh tabi 100mbps olursa çöp gigabit linkteki modellerden alırım teşekkürler.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

Hocam kusura bakma biraz anlatım bozukluğu yapmışım cihazlardan derken aslında attığım link örnek olsun diye atmıştım o cihazları al demek istemedim :)

Aynen yukarıdaki arkadaşların dediği gibi portlara tabiki dikkat etmelisin 

Benim anlatmak istediğim evdeki sistemin krokisiydi aslında

Ek Not: olarak mesh kere cekeceğin her kabloyu direk kullandığın modemden cekmeni tavsiye ederim veri modeme ulsana kadar ne kadar az cihazdan gecerse stabilitesi o kadar iyi olur

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Fiber dandik modemden Cat6 ile mesh cihazına verirsek verim alır miyiz. Mesela 100 Mbit hat için.ben konudan bunu anladim

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    ontedi bunu yazdı

Fiber dandik modemden Cat6 ile mesh cihazına verirsek verim alır miyiz. Mesela 100 Mbit hat için.ben konudan bunu anladim

abi benim ev bu yapıda işte. superonline fiber 100 lük kullanıyordum. 1000'e geçtim. evin internet cortladı sonra 2.4e geçiyo 5e geçiyo arada kopuyo filan derken modemin wifi'yi komple kapatıp 2 li mesh ile sıfır sıkıntı çözdüm mevzuyu.

deco'nun yönetimi uzaktan kontrolü filanda çok güzel. püf noktası modemden mesh'e kabloyla , iki mesh arasınıda yapabiliyorsan yine kablo ile yapman böylece 0 kayıp

http://www.leyladansonra.com/
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı
    ontedi bunu yazdı

abi benim ev bu yapıda işte. superonline fiber 100 lük kullanıyordum. 1000'e geçtim. evin internet cortladı sonra 2.4e geçiyo 5e geçiyo arada kopuyo filan derken modemin wifi'yi komple kapatıp 2 li mesh ile sıfır sıkıntı çözdüm mevzuyu.

deco'nun yönetimi uzaktan kontrolü filanda çok güzel. püf noktası modemden mesh'e kabloyla , iki mesh arasınıda yapabiliyorsan yine kablo ile yapman böylece 0 kayıp

yani ana modem wifi kapalı

ana modemden 2 mesh e ethernet 1 ve 2 den kablo çekiyoruz

tek tüm ev sorunsuz doğrumudur.

Toplam Hit: 2260 Toplam Mesaj: 20
xiaomi fiber tp link çocuk kamera