Evde Ağdan Kopmadan Ağı Genişletme.
-
Arkadaşlar evime ethenet kablosu ile 1gbps bağlantı gelmekte bende bu interneti
zyxel nbg7510 ile evime dağıtıyorum bu router in özelliği tüm portları gigabit ve 5ghz ile modeme yakın alanlarda 850mbps e kadar kablosuz ben bu hızı alabiliyorum.
Evimiz ince uzun bu nedenle salondan çıkıp koridoru gecip yatak odalarına gidince komple wifi kesiliyor bende bunu engellemek için Xiaomi Miac1200 wifi güçlendiricisini kullanıyorum.
Şimdi teoride tüm ev kapsama alanında fakat ben oda değiştirdiğim zaman yada evde gezdiğim zaman cihazlar otomatik olarak bi ağdan çıkıp diğerine giriyor buda anlık internetin kopup sonra geri gelmesine neden oluyor.
Ayrıca arada sırada wifi güçlendirici komple ağdan düşüyor ve o bölgede internet gidiyor ama ağ gelince herşey sorunsuz.
Şimdi derdini mkim diyebilirsiniz ancak
Wifi güvenlik ve çocuk kamerası kullanıyoruz evde ve kopma olduğunda benim ya güçlendiriciyi fişten söküp takmam yada ağ otomatik düzelse bile izlediğim yazılımı kapatıp açmam gerekiyor.
Şöyle düşünün çocuğu uyuttum yatağa koydum kamerayı sesi açtım uzaktan izliyorum ağ gidince veri akışı duruyor.
Şimdi istediğime gelelim gerekirse 2 cihaz arası ethernet kablo çekebilirim evde tek isim ile tek ağ olsun ve ben odalarda hareket etsem bile geçiş olduğunu hissetmeden internet kopmadan ağ adı değişmeden internetim ağ akışı bozulmadan devam etsin.
Eğer mümkün ise 2. bir zyxel nbg7510 alıpta da yapılabiliyor ise alabilirim
yoksa sıfırdan başka çok tuzlu olmadan başka cihazda alabilirim.
Varmı çözüm ?
-
cok basit 2 adet mesh destekli urun alacaksin mesh yapacaksin birleştirilmiş yapida birakacaksin wifi yapilandirmasini sorunsuz calisacaklar tavsiyem keenetic.
bu sekilde 2 adet wifi 7 destekli keenetic kullaniyorum 2.5gbit kadar kablosuz ag hizini kullanabiliyorum. ac destekli urunlerde 300 500mbit gecmeyecektir. ax ve be destekli wifi gecmen gerek
160mhz veya 320mhz destekli mesh yapisi kurmalisin aksi halde 1gbit net sekilde alamayacaksin
Martech tarafından 27/Tem/25 00:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam senin ilk once yapman gereken modem olarak kullandığın cihazda wifiyi kapatmak,
Sonrada şu linkteki cihazlardan alıp ister hepsini kablolar ile birbirine bağla yada kablosuz olarak mesh ozelliğini kullan ama stabil bir bağlantı istiyorsan kablolar ile bağlamanın tavsiye ederim,
Kopma sorunu da yaşamazsın.
-
Hocam, en temizi supurgelik altindan cat6 cekip Wifi Range Extender kullanmak.3
-
Modemin hizasında holde alüminyum bantlar var onlar ile yatay dekor tarzı şerit yapıp yanmisa yapabilirsin maliyet siz olanı bu yada mesh cihazları kullanmak saten duvarlarda sinyal kesilir yansıma yaptirmaz bi leğen bulup içine alüminyum folyo ile kaplayıp deneyebilirsin yansımayi seritleride ona göre cekebilirsin cihaz kullanmadan
-
emnimax bunu yazdı
Hocam senin ilk once yapman gereken modem olarak kullandığın cihazda wifiyi kapatmak,
Sonrada şu linkteki cihazlardan alıp ister hepsini kablolar ile birbirine bağla yada kablosuz olarak mesh ozelliğini kullan ama stabil bir bağlantı istiyorsan kablolar ile bağlamanın tavsiye ederim,
Kopma sorunu da yaşamazsın.
bu cihazı öneririm ama linktekini kullanırsan 100mbps üstünü alamazsın , çünkü cihazın portları max 100mbps destekliyor.
https://www.amazon.com.tr/dp/B07KJ2TDMR?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1
şundan kulanıyorum. modemin wifi iptal ettim. mesh'in üstünde 2 adet gigabit port var. modemden cat6 ile mesh'e , sonra aynı mesh'in diğer portundan diğer mesh'e bağladım.
yani 2 mesh arasıda gigabit , modemle mesh arasıda. hiç bir sıkıntı yaşamadan 700 800 alıyorum tertemiz.
benim evdeki setup söyle hatta ;
zte modem => (cat6) mesh 1 => mesh 2 (cat6) => gigabit switch
-
yorumlar için teşekkürler arkadaşlar ben önce evin tam ortasına kadar cat6 yı çekip ordan meshlere dağıtacağım belli oldu.
mesh tabi 100mbps olursa çöp gigabit linkteki modellerden alırım teşekkürler.
-
Hocam kusura bakma biraz anlatım bozukluğu yapmışım cihazlardan derken aslında attığım link örnek olsun diye atmıştım o cihazları al demek istemedim :)
Aynen yukarıdaki arkadaşların dediği gibi portlara tabiki dikkat etmelisin
Benim anlatmak istediğim evdeki sistemin krokisiydi aslında
Ek Not: olarak mesh kere cekeceğin her kabloyu direk kullandığın modemden cekmeni tavsiye ederim veri modeme ulsana kadar ne kadar az cihazdan gecerse stabilitesi o kadar iyi olur
-
Fiber dandik modemden Cat6 ile mesh cihazına verirsek verim alır miyiz. Mesela 100 Mbit hat için.ben konudan bunu anladim
-
ontedi bunu yazdı
Fiber dandik modemden Cat6 ile mesh cihazına verirsek verim alır miyiz. Mesela 100 Mbit hat için.ben konudan bunu anladim
abi benim ev bu yapıda işte. superonline fiber 100 lük kullanıyordum. 1000'e geçtim. evin internet cortladı sonra 2.4e geçiyo 5e geçiyo arada kopuyo filan derken modemin wifi'yi komple kapatıp 2 li mesh ile sıfır sıkıntı çözdüm mevzuyu.
deco'nun yönetimi uzaktan kontrolü filanda çok güzel. püf noktası modemden mesh'e kabloyla , iki mesh arasınıda yapabiliyorsan yine kablo ile yapman böylece 0 kayıp
-
baristbt bunu yazdıontedi bunu yazdı
abi benim ev bu yapıda işte. superonline fiber 100 lük kullanıyordum. 1000'e geçtim. evin internet cortladı sonra 2.4e geçiyo 5e geçiyo arada kopuyo filan derken modemin wifi'yi komple kapatıp 2 li mesh ile sıfır sıkıntı çözdüm mevzuyu.
deco'nun yönetimi uzaktan kontrolü filanda çok güzel. püf noktası modemden mesh'e kabloyla , iki mesh arasınıda yapabiliyorsan yine kablo ile yapman böylece 0 kayıp
yani ana modem wifi kapalı
ana modemden 2 mesh e ethernet 1 ve 2 den kablo çekiyoruz
tek ağ tüm ev sorunsuz doğrumudur.