Fit Bir Vücut

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Iyi geceler tahribat aramızda bu spor ile ugrasan ve konusunda profesyonel olanlar var :) 

Simdi sizden cevabini almak istedigim soru su ; Boyum cok kisa 165-66cm. Ve  bundan sonra uzamam imkansiz. En fazla 2 cm oda olmaz.

Artik kizlarin kisa boylu erkeklere bakmaz kelimeleri filan benim icin pek bir önem arz etmiyor. Gectim o yollari ( gercekten de uzun boylu muridler sizler birkaç adim ondesiniz:) ).

Ben bu sporu seviyorum. Hava atmak , govde gosterisi yapmak , ilgi cekmek gibi bir niyetim yok. Ben bu sporu sevdiğim ve istediğim icin yapiyorum.

Fakat boyum cok kisa olduğu icin sizden fikir ve bilgi almak icin actim konuyu:) 

Boyum kisa oldugu icin , hacim kazanmak , sismek istemiyorum cunku bu boyumu olduğumda da kisa gösterecektir ve yakismayacaktir. 

Simdi boy 165 kilo 63. Amacim jason statham vin diesel lazar filan değil :) benim amacım boyuma gore fit ve parçalı bir vucut etmek istiyorum

Mesela ; Cam gigandet isimli oyuncunun asla pes etme 1 filmde ki vücudu fit ve parcali bir vucut boyu uzun fakat ben ayni cizgi dahilinde vucudumu gelistirmek istiyorum.

mesela 2 ; Hepiniz kesinlikle izlemelisiniz , Frank Medronado isimli eleman kendini asmis bir elemandir hedefimde ki vucut ta bu tarz.

Amacim ; Fit ve parçalı bir vücut hatlar iyice belirginlesmis ve parcalanmis kas yapisi:) HACIM KALIP istemiyorum cunku boy yok :) 

Bu verdigim iki örnekte benim amacima uygun. 

Simdi onlarin boyu su filan diye sorabilirsiniz , benimde amacim versigim iki elemanın tarzında ki vücud :) 

Su kiloya düş su haraketleri yap yag yak gibi yorumlarinizi ve fikirlerinizi istiyorum:) tekrar soylemek istiyorum fit  parcalanmis kas yapısı ve belirfinlemis vucut hatları istiyorum:) 

Saygi ve sevgilerim ile , yorumlarinizi bekliylrum  :)

Konu gizli ; alie fertleri gormesin:) 

Edit: beslenme&antreman programi yapacak veya tavsiye verecek murid olursa da cok sevinirim. Mesela amacanin dogrultusunda protein agirlikli su kadar karbo su kadar yag tuket. Su su haraketleri yap tarzi:)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eray
    eray's avatar
    Erkek

Bu konuya benzer açılan her konuyu takip ettim okudum ama ne yazıkki 2007 den beri zayıflayamadım pek. Neyseki boyumuz biraz uzun kolay gelsin mürid :)

Nihayet kendimle başbaşa kalabileceğim günler geldi..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    eray bunu yazdı

Bu konuya benzer açılan her konuyu takip ettim okudum ama ne yazıkki 2007 den beri zayıflayamadım pek. Neyseki boyumuz biraz uzun kolay gelsin mürid :)

Tesekkur ederim murid :) benim kilo ile sorunum yok kalca gobek filan yok fakat boy kisa oldugu icin bel kisimlari var boy 165 kilo 62-63 arasi ben yagsiz parcali vucut istedigim ve verdigim orneklerde ki elemanlara yetismek o tarz olmak icin tavsiye istiyorum:)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocam eğer ingilizcen varsa bodybuilding.com u inceler misin çoooooook fazla yararlı bilgi bulacaksın içerde. Ama kısa da bir cevap vermek gerekirse; istediğinde antrenmanı yap, istediğin ağırlığın altına gir, bu işin anahtarı mutlak suretle: BESLENME

since 2005 // tbt
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ceoden
    Ceoden's avatar
    Erkek

Üç lafından birinde boyum kısa diye gömmüşsün kendini, neden yaptın bilmiyorum halbuki inanmışsın kendine :) boyunun kısa olması falan hikayedir kimseye aldanmamakla iyi yapıyorsun.. ismini verdiğin arkadaşlar vegan besleniyorlar, asla protein tozu alma ve kırmızı et yeme yoksa korktuğun görünüme gelirsin..

şimdi her insan neti açıp bir hareket tavsiyesi arar ve labirent gibi bir yolda bulur kendini.. ama işin aslı basittir;

1. kendini itebilmek (bacak ayrı kol ayrı olmak üzere)

2. kendini çekebilmek

yani Pull Up, Push Up ve Squat hareketleri + karın kası için Crunch vücudunun her kası için yeterlidir ve seni istediğin yapıya getirir ve bunlar için spor salonları gerekmez..
    Ama terler boşaltmalısın bunları yaparken..

kısaca Street Workout diyebiliriz.. her sabah 2 yumurta iç, önce koş sonra bu hareketleri uygula.. mesela yani.. kendin yazabilirsin kendi programını..

DBD 3docean.net/user/nokuf exarch.artstation.com Instagram.com/exarch.art
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

bir dahaki yaza inşaalllah :)

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

Hacim değil fit olmak istiyorsan en iyi spor bnece corssfittir net.

I am Jack's inflamed sense of rejection
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Omuz çalışmayı unutma, kısa insanlar eğer omuz da yoksa küçücük oluyorlar biraz geniş omuz ve sırt oldu muydu bu dezavantaj kapanmaya başlıyor. Omuz yoksa=çok güzel hareketler bunlar ersin :) 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slim_38
    slim_38's avatar
    Erkek

Hoca sismeden parçalı şekilde  vucut geliştirmek çok zor bi olay.Çünkü bu sporda bulk donemi (şişme) ve definasyon donemi diye 2 kısım var.

6 ay çok siki sekilde çalışırsın ,kas gelişimi için de hayvan gibi yersin doğal olarak yag da artar vucutta ve bok gibi bir goruntu oluşur.

Sonra definasyon doneminde yağları eritirsin kaslar belirginleşir Sanirsam senin tam istediğin bu.Gerçi herkesin istediği bu ama çok zor bi olay.

Ama şimşek istemiyorsan çok ağırlık az tekrar yerine az ağırlık çok tekrar seklinde çalış.Ayrıca ben sabirliyim diyorsan vücut ağırlığında yapilan egzersizleri yap. Sınav barfiks, mekik vs gibi.

Benim tecrübe ettiğim dambil vs ile yapilan çalışma kas gelistiriyor fakat şekilli gözükmüyor.Vucut ağırlığıyla yapilan ise çok daha şekilli gözüküyor ve de ara versen bile hemen erimiyor kaslar.

Ama hocam başarabilmen için bok gibi hayatin olacak.Tuz ,seker, yağlı yiyecekler vs hayatından çıkacak.Yemekten ac olarak kalkacaksin.Vucudun su tutmamasi için çok caba göstereceksin ki o parçalı görüntüye en büyük engel su tutması vücudun.

Bir de hocam kendimden şöyle bir ornek vereyim.Boyun 185 kilom 65 di 4 yıl önce.Ne kadar hayvan gibi yesem de kilo alamiodum.

Vücut çalışarak 85 kiloya çıktım su an.Ama metabolizmam çokçok değişti.Simdi belli bir sure yemeği fazla kacirsam hehemen kilo almaya başlıyorum.

Yani demek istediğim kas oranı artınca vucutta,metabolizma da yavaşlıyor ve de yağ yakmak daha da zzorlaşıyor.

Benim tavsiyem vücut agirliginla çalış .Yavaş gelişirsin ama çok şekilli geliştirsin.Bir de su siteyi iincele.

http://sokaktavucutgelistirme.com/index.php/Thread/891-SVG-Hareketleri/

slim_38 tarafından 19/Ağu/15 09:06 tarihinde düzenlenmiştir

Münferidin münasıbı mükafatından mütefekkir olandır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    slim_38 bunu yazdı

Hoca sismeden parçalı şekilde  vucut geliştirmek çok zor bi olay.Çünkü bu sporda bulk donemi (şişme) ve definasyon donemi diye 2 kısım var.

6 ay çok siki sekilde çalışırsın ,kas gelişimi için de hayvan gibi yersin doğal olarak yag da artar vucutta ve bok gibi bir goruntu oluşur.

Sonra definasyon doneminde yağları eritirsin kaslar belirginleşir Sanirsam senin tam istediğin bu.Gerçi herkesin istediği bu ama çok zor bi olay.

Ama şimşek istemiyorsan çok ağırlık az tekrar yerine az ağırlık çok tekrar seklinde çalış.Ayrıca ben sabirliyim diyorsan vücut ağırlığında yapilan egzersizleri yap. Sınav barfiks, mekik vs gibi.

Benim tecrübe ettiğim dambil vs ile yapilan çalışma kas gelistiriyor fakat şekilli gözükmüyor.Vucut ağırlığıyla yapilan ise çok daha şekilli gözüküyor ve de ara versen bile hemen erimiyor kaslar.

Ama hocam başarabilmen için bok gibi hayatin olacak.Tuz ,seker, yağlı yiyecekler vs hayatından çıkacak.Yemekten ac olarak kalkacaksin.Vucudun su tutmamasi için çok caba göstereceksin ki o parçalı görüntüye en büyük engel su tutması vücudun.

Bir de hocam kendimden şöyle bir ornek vereyim.Boyun 185 kilom 65 di 4 yıl önce.Ne kadar hayvan gibi yesem de kilo alamiodum.

Vücut çalışarak 85 kiloya çıktım su an.Ama metabolizmam çokçok değişti.Simdi belli bir sure yemeği fazla kacirsam hehemen kilo almaya başlıyorum.

Yani demek istediğim kas oranı artınca vucutta,metabolizma da yavaşlıyor ve de yağ yakmak daha da zzorlaşıyor.

Benim tavsiyem vücut agirliginla çalış .Yavaş gelişirsin ama çok şekilli geliştirsin.Bir de su siteyi iincele.

http://sokaktavucutgelistirme.com/index.php/Thread/891-SVG-Hareketleri/

Hocam sende sıkıntı var, kas oranı artınca metabolizma hızlanır 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

müdür çapada uzunsan boya bakmazlar ;) çapayı büyütmeye bak :D

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
Toplam Hit: 3757 Toplam Mesaj: 27
fit vücud