Göz Bebeği Büyümesi
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
2 side mi teki mi?
-----------------------------ikiside esit olarak
-
uyuşturucu bağımlılığın varmı?
-
Güzel avrat otu :)
-
ExpirE bunu yazdı:
uyuşturucu bağımlılığın varmı?
-----------------------------hocam rica etsem konuya bi goz atip cvp verirmisiniz
-
bir an evvel doktora gidilmesi lazım sağlık ihmale gelmez.
-
göz damlası veya gözle alakalı ilaç kullanıyorsan büyür. bende de olmuştu. gözüme taş gelmişti 1 ay damla kullandım göz bebeği kocaman olmuştu bende korkmuştum. doktor normal olduğunu söyledi. ilaçlar böyle yapıyormuş. kendi kendine geçer dedi 2-3 ay sonra normale dönmüştü.
-
l33ts bunu yazdı:
solstice bunu yazdı:
herhangibir ilaç veya baska maddeler kullanıyormusun.
kullanmıyorsanda doktora göstermelisin kesinlikle
-----------------------------kendim icin sormuyorum hocam ama belrittigim gibi maddeler dısında bir etken arıyorum büyümeye sebep olucak
şu resimdeki kadar büyüklükten bahsediyorum hatta birazcık daha fazla. resimdeki gerçek değil dövme fakat örnek olarak bunu bulabildim

-----------------------------Oha o göz ne biçim olmuş öyle .d Hocam boşver tbt yi git sen göz doktoruna danışıver
-
muritler benlik bi durum yok :) bir konu yuzunden merak etmekteyim sadece
-
Heyecan yada Aşırı stres genelde yol açıyo.
-
Göz bebeğinin büyümesine midriazis denir. Ya sempatik sinirlerin çok çalışıyordur ya da parasempatiklerin az. Gözün sempatik sinirleri boyundaki servikal sinirlerden gelir. Orada şişme gibi birşey var mı? Mesela orada olan bir tümör sempatik aktiviteyi artırıyor olabilir. Ya da beyindeki cranial sinirlerden göze parasempatik uyarı taşıyanda bir sorun olabilir. İletim olmayabilir. Bu parasempatik sinirin başlangıç noktası olan çekirdek http://en.wikipedia.org/wiki/Edinger-Westphal_nucleus bu adrestekidir. O çekirdekten çıkan şu sinirde sorun olabilir. http://en.wikipedia.org/wiki/Oculomotor_nerve Mesela hangi hastalıklar olabilir. multiple skleroz, okülomotor sinir palsi. Tabi ilk önce göz doktoruna görünmek lazım. Eğer gözünde sorun yoksa nörolojiye gönderir zaten. Bence ihmal etmeye gelmez