Gününüz Nasıl Gidiyor?
-
Allah affetsinde bu ramazanı hiç sevmedim
davul sesini duydum dedim ramazanmı gelmiş vay be
sonrasındada sıkıntılı şeyler oldu
eskiden ramazan geldimi bende bir huzur olurdu artık Allah ta bizden vaz geçti sanırım
-
Bu ramazan olmadı san ki ya bana mı öyle geliyor anlamadım
birde dikkat ettim eskisi kadar oruç tutan yok sanırım
garip
-
izmirde çatır sıcaklarda tutan birisi olarak bu ramazanı baku de geçiriyorum 1. gün acaba az mı oruc tuttuk gercekten vakit girdi mi açmalı mıyız falan gibi bazı şüphelere düştüm çünkü anlamsızca kolay geçmişti neredeyse hiç susamamıştım acaba dedim evden hiç çıkmadığım için mi bi gün de özellikle dışarı çıktım gezdim dolaştım yok gene aynı zorlanmıyoruz hamd olsun artık nem yok diyemidir hava yeterince sıcak değil diye midir müridin dediği gibi allah tutmak isteye yardım ediyor diğer günlerde de bazen diyorum ki yavaş yicem yok saldır az yicem yok bu sefer aç hissediyorum o mide çeperleri zorlayana kadar abanıyorum hatta bi keresinde bu sefer deli gibi yicem çok acıktım dediğim durum bile olmustu biraz karısık geçiyor diyelim özetle
burda mezhep olayı var birde cidden hissediyorsun bunu
vahabilik vs din konusu biraz farklı anladığım kadarıyla
çok anlamadığım için derine hiç girmiyorum hatta o muhabbetlere bile girmiyorum
cemaatin büyük çoğunluğu oruç tutmuyor %20 diyebiliriz tutan kesime
gel gelelim bizde de namaz sadece cumaları
teravih desen en son ne zaman gittim hatırlamıyorum
Allah herkesin orucunu kabul eylesin
-
1. hafta iyidi hatta hanım kilo verdin felan deyince 2. hafta kolaya ve ekmeğe verdim kendimi :) ama 2. hafta mide yanması yaşıyorum
güzel geçiyor hem ibadet hemde ramazan ortamını seviyorum. bide egede zorla birşeyler yedirmeye içirmeye kalmasalar iyi olacak
- Çay iç
- Yok almayım
- başka birşey iç
- yok saollasın
- iç ya
-orucum
- haa Ramazan doğru ya :)çok ibadetin reklamını yapmayı sevmem hani bazıları vardır camiye gider camiye yer bildirimi felan geçer adama illa ibadetimi söylemek istemiyorum zorla bozduracak :D
protein alamıyorum kendimi karbonhidrata verdim sıkıntı yaşıyorum neyse yarısı gitti yarısı kaldı
-
Ulan nazar mı eden oldu bana anlamadım.
Mis gibi tutuyodum oruçlarımı bu gün sahur bitti 1 saat sonra falan bi mide ağrısı başladı. hiç uyumadım kıvrandım durdum. niyetlendiydim de. sabaha geçer dedim geçmedi.
Şu an hapımı attım.
acaba 61 mi tutcam şimdi ben.
annem çok zorda dğeilsen 61 tutcan dedi.
bi şekilde kıvrana kıvrana iftarı getirirdim de Bir kaç ayet ve hadise dayanarak bozdum İslam kolylık dinidir diye.
Allah affetsin :S :S
-
joe_black bunu yazdı
Ulan nazar mı eden oldu bana anlamadım.
Mis gibi tutuyodum oruçlarımı bu gün sahur bitti 1 saat sonra falan bi mide ağrısı başladı. hiç uyumadım kıvrandım durdum. niyetlendiydim de. sabaha geçer dedim geçmedi.
Şu an hapımı attım.
acaba 61 mi tutcam şimdi ben.
annem çok zorda dğeilsen 61 tutcan dedi.
bi şekilde kıvrana kıvrana iftarı getirirdim de Bir kaç ayet ve hadise dayanarak bozdum İslam kolylık dinidir diye.
Allah affetsin :S :S
bozulmaması lazım bence
ben 4. günü saat 18 civarı erik yedim unutmuşum la herkes yanlışlık su içer bilmem ne ben erik yedim la eriğide sevmem tükürdüm felan o günden sonra canım birdaha erik istemedi :)
-
Hiç susamıyorum ama çok uzun saatler oruç tuttuğumuz için sahurda çok yesek bile bir süre sonra acıkıyoruz. Bir keresinde iş yerindeyken o kadar susamıştım ki ses tellerim bile kurumuştu zor konuşmuştum bir süre gerçekten 😀. Ancak şu an çok rahatım hiç sıkıntı yaşamıyorum bir de oruç tutanların sayısında bayağı bir azalma olmuş sanırım.
-
Oruç tutanların sayısında azalma olmuş diyenler; havalar sıcak ve gün çok uzun insanlar dayanamıyor, saat 5,5 da kalkıp işe giden işte ayakta ve sıcakta çalışıp anca akşam 5 gibi eve dönen arkadaşım var mesela uykusuzluk, sısuzşuk vs zor, kışın tutması gibi değil.
Ben de normalde son haftaya kadar iyi son hafta zorlanırdım, bu sene ilk haftadan sonra zorlanmaya başladım, geçmiyorda bir ay bakalım Allah sabır versin.
-
DJ_Alper bunu yazdı
1. hafta iyidi hatta hanım kilo verdin felan deyince 2. hafta kolaya ve ekmeğe verdim kendimi :) ama 2. hafta mide yanması yaşıyorum
güzel geçiyor hem ibadet hemde ramazan ortamını seviyorum. bide egede zorla birşeyler yedirmeye içirmeye kalmasalar iyi olacak
- Çay iç
- Yok almayım
- başka birşey iç
- yok saollasın
- iç ya
-orucum
- haa Ramazan doğru ya :)çok ibadetin reklamını yapmayı sevmem hani bazıları vardır camiye gider camiye yer bildirimi felan geçer adama illa ibadetimi söylemek istemiyorum zorla bozduracak :D
protein alamıyorum kendimi karbonhidrata verdim sıkıntı yaşıyorum neyse yarısı gitti yarısı kaldı
Ben buraya üye oldum diettesin hala diettesin :)
Allah kabul etsin
-
Finallere denk gelmesi az da olsa zorluyor. İnsan ders çalışırken çayı arıyor. Onun haricinde bi' problem yok havalarda serin zaten miss gibi ilerliyor.