IDE Lerden Nefret Ediyorum !!
-
Bu aralar tasarım desenleri öğrenmeye çalışıyorum. Vim/Emacs tabi ki mükemmel çözüm değil. Uğraştırdığı noktalar var.
Dedim bir IDE kurayım. UML grafikleri sınıf diyagramları falan işte neyse IDE çizer ben de direkt konuya odaklanırım.
Linux kullandığımdan zaten Java tabanlı olanlar dışında başka yok.
Intellij Community zaten sınırlı. Bir çok eklenti kuramıyoruz. Onu kurmadım.
Netbeans, Ubuntu 'da çok çirkin görünüyor. Günlerce uğraştım denemediğim yöntem kalmadı ama yok düzelmedi. Netbeans 'i sildim.
Geriye Eclipse kaldı. 'for Java developers' olanını indirdim.
Kurdum. PHP, Python eklentilerini kurdum.
Eclipse 'i açtım. Fan deli gibi dönmeye başladı. Baktım 2.9 GB RAM kullanıyor. Hadi kullansın ne olacak dedim.
Ama aşırı bir kasma var. Menülerde çok geç tepki veriyor. İşte Run falan diyorum geç tepki veriyor. Bir özelliği kullanacağım deli ediyor kasıyor.
En sonunda küfür ettim sildim. Lazım değil UML diyagramlarını elle çizerim de yine bu kasıntı 'bloated' şeyleri kullanmam.
Şimdi yine Vim/Emacs takılıyorum.
Memnunum. Daha da IDE kullanmam. Siz nasıl kullanıyorsunuz ya?
Bu da böyle bir anım. Paylaşmak istedim.
---------------
Intel i5 4210U 1.7/2.7 GHz, 8 GB RAM, 256 GB SSD
SkynetX tarafından 12/May/17 14:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Programlama yapanlar için en iyi yerin mac platformu olduğunu söylüyorlar
-
PanxeR bunu yazdı
Programlama yapanlar için en iyi yerin mac platformu olduğunu söylüyorlar
Linux 'da iyidir bir sıkıntım yok ama alabilsem Mac alırım.
-
Hocam IDE candır. Sen linux ile uyumlu IDE yok diye niye bok atıyorsun :) Şaka bir yana Windows'da VS Community Edition, Intellij Idea-Pycharm-Webstorm, eclipse hepsini kullanıyorum. Ben hiç bahsettiğin RAM vs. sorunlarını yaşamıyorum. Ayrıca Idea'nın crackli versionuyla ihtiyacın olan herşeyi tek yerde bulabilirsin.
-
TeRRoR bunu yazdı
Hocam IDE candır. Sen linux ile uyumlu IDE yok diye niye bok atıyorsun :) Şaka bir yana Windows'da VS Community Edition, Intellij Idea-Pycharm-Webstorm, eclipse hepsini kullanıyorum. Ben hiç bahsettiğin RAM vs. sorunlarını yaşamıyorum. Ayrıca Idea'nın crackli versionuyla ihtiyacın olan herşeyi tek yerde bulabilirsin.
VS güzeldi ama kullanamıyorum artık :))))
-
SkynetX bunu yazdıTeRRoR bunu yazdı
VS güzeldi ama kullanamıyorum artık :))))
Hocam aktif olarak bende artık kullanamıyorum :( ama Java, Python ve NodeJS için JetBrains'in ürünleri VS standartında. Bence JetBrains'in IDE'leri ile aranı düzeltmeye çalış. Git konuş yani :)
-
Notepad2 - flo's freeware
Notepad++
---
Vim'i nasıl kapatıyoruz? Ben genelde vim'den çıkmak için AltGr+SysRq+r+e+i+s+u+b kısayolunu kullanıyorum.
-
https://atom.io/ Atom deneyebilirsin linux üzerinde. Ben mac üzerinde atom, sublime, coda kullanıyorum. Birde mecburen native olarak xcode ve android studio :(
-
netbeans en iyisi hocam
çirkin görünüyor demişsin ama güzel temalar var onlarda kur
-
Ubuntuyu kaldirip arch linux + gnome + arc theme yuklersen dertlerinden kurtulursun,
Text editor olarakta emacs, vim, sublime kullaniyorum.
Emacs c++, python konularinda iyi fakat php ve javascript turevi dillerde indentation problemi cikariyor.
Vim'i ofisteki server'a ssh ile baglandigimda kullaniyorum. Tmux + vim, ssh uzerinden cok rahatlik sagliyor.
Ozetle 1 tanesina baglanmanin bi anlami yok, hepsi dogru yerde kullanildiginda guzel.
-
SinusX bunu yazdı
Ubuntuyu kaldirip arch linux + gnome + arc theme yuklersen dertlerinden kurtulursun,
Text editor olarakta emacs, vim, sublime kullaniyorum.
Emacs c++, python konularinda iyi fakat php ve javascript turevi dillerde indentation problemi cikariyor.
Vim'i ofisteki server'a ssh ile baglandigimda kullaniyorum. Tmux + vim, ssh uzerinden cok rahatlik sagliyor.
Ozetle 1 tanesina baglanmanin bi anlami yok, hepsi dogru yerde kullanildiginda guzel.
Zamanında kullandığım kombinasyon tam olarak :) bende hiç bir sıkıntısınız görmemiştim tavsiye ederim.