İlkokul 1.Sınıf Ödevi Yapabilen
-
Verilen performans ödevi aslında adım adım anlatılarak dağıtılır çocuklara,haberciler olayı karışık göstermek için cozutmuşlar biraz.Şunu söyleyeyim kimsenin tarafında değilim,eğitim fakültesi mezunu ve öğretmen adayıyım :)
ÖDEVİ NASIL YAPACAKSINIZ?
- Öncelikle verilen harfleri dikkatlice inceleyiniz. (e, l, a, t, i, n, o, r, m, u, k, ı, y, s)
- Yazdığınız metne bir başlık bulunuz.
- Kurduğunuz cümlelerin arasında anlam bakımından bütünlük olacak.
- Cümleyi yazmadan önce kurduğunuz cümlenin anlamlı olup olmadığına dikkat ediniz.
- Yine cümle yazarken baştaki kelimenin baş harfine dikkat ediniz.
- Cümle yazmayı bitirdikten sonra cümle sonuna hangi noktalama işaretini kullanmanız gerektiğini belirleyiniz.
- Özel isimlerin yazılışına dikkat ediniz.
- Yazdığınız metni görsellerle (resim) destekleyiniz.
- Ödeve uygun bir kapak hazırlayınız.
Bunun uygunluğuna öğretmen karar verir zaten,gerekli örnekler gösterilmiştir çocuklara,defterlerinde nasıl yapacakları filanda yazılıdır.Hemen galeyana gelmeyin,performans ödevleri çocukların gelişimi açısından çok gerekli ve yerinde ödevlerdir.Ülkemizde maalesef veliler yapıyor çocukların ödevlerini,öğrenci yapsın denmiyor zaten ama veli gerekli yerlerde destek olarak ödevi yaptırmalı çocuğuna.Birde zaten çocuktan komplike,çok zor ödev istenmez arkadaşlar.Burada çocuktan istenilen uzun uzun ve detaylıca hatay öyküsü veya tez yazması değilki.Örneğin şunu yazacak: Ben bugün sabah okula geldim.Kahvaltımı yaptım falan filan tarzında basit cümlelerle rahatça yapabilir.
-
Soru yanlış ve saçma.
Harfleri inceledim. Tamam da bu harflerle cümle kuracağımızı yada kelime türeteceğimizi yazmamışlar. İki bağımsız olay var: önce harfleri inceleyeceğim. İyi güzel. Sonra kafama göre 5'er cümlelik 4 tablo oluşturacağım. Falan filan da...
Harfleri niye inceleyeyim sayın kardeşim soruyu soran aynştaynım. Sonra birinci sınıfta çocuğu olan velilerin kafası karışıyor ödevi yapamıyorlar.
-
bu kadın hukukçu ne anlar eğitimin nasıl işlediğinden aq...
-
ben kendi küçüklüğümü hatırlamaya çalışıyorum da biz böyle değildik ama yeni nesil bence bizden çok daha gelişmiş şekilde büyüyor ve yapabilme ihtimalleri var. kendi 1. sınıf çağımızı hatırlayıp karşılaştırarak cevap vermek bence yanlış olur. çünkü o zamandan bugüne şartlar çok değişti. ben küçücük çocuklardan bazen öyle cümleler sözler duyuyorum ki yuh diyorum ben o yaştayken cümle kuramıyordum :D.
mesela bi video vardı demek istediğime örnek olabilecek nitelikte. bi tane kız vardı başkanlıkla ilgili konuşuyordu. babası inşaat işçisiymiş kaza geçirmiş filan içeriğini tam olarak hatırlayamadım ama böyle bi videoydu ve ben izlerken ağzım açık seyrettim kızı kurduğu cümleler karşısında :)
-
üniversiteye giriş sınavında sorsunlar 1 milyon kişi yapamaz aq
-
değişik bir canlı türüdür nimet hanım :|
-
benim bildiğim önce kalem tutması öğretilir sayfalarca çizgi çizdirilir dik yamuk vs.
fiş kesir
a,b,c yazılır
yukarda yazılanı anlamadım aq 2. kez okumaz zorunda kaldım
hangi bakanmış o neye bakmış öle
-
1. sınıftaki bir öğrenci bu kadar kelime biliyor mudur.
-
soruya olumlu bakan ,normal ,abartmayın falan vb... diyen arkadaşlar ,sizden bi kaç cümle örneği alsaydık : )
-