İnsanı Suça Toplummu Sürükler?
-
İnsanı suça toplummu sürükler ?
bi arkadşm burdan glcek cevapları merak ediyodu istgi üzrine açtımbu konudaki görüşleriniz nedir?
-
olabilir.
adrenalin de çok önemli bu hususta. herhangibi suç türü eğilimi gösterdiğinde fırlar !
atar adrenalin olayı deniyordu galiba suça eğilimli olanlar için.
-
Ne tür bir suç işlediğine bağlı :|
-
evet toplum sürükler
örn :
piçin biri gelir durduk yere laf atar velahavli dersin
sonra omuz atar velahavli dersin
sonra celme takar velahavli diyemezsin
örn : sesini cikarmazsin korkak sanarlar sesini cikartirsin yüz paralik adam için karakol karakol gezdirirler gine suclu sen olursun
anlaşilacagi üzere her bi bok toplumdan kaynaklaniyor
-
Suçluyu kazırsan altından toplum çıkar.Suç kavramını iyi ele almak gerekiyor.Zeitgeist belgeselinin bir yerinde geçer.Eğer ben açsam ve işbulamıyorsam ekmek çalmam kaçınılmazdır.Ben zeytin seviyorsam,sen bana zeytin yeme dersen ben yerim.
Suç diye birşey yoktur aslında koşullar vardır.Birisinin birisini kendisini aldattı diye öldürmesi suç değil hastalıktır.BUnlar ayrı konular.Suçun nedenleri araştırılırsa altından toplum ve ekonomik etkenler çıkar.
-
insan güdülerinde bazı fiilleri yapmak vardır ancak toplum bazı fiillerin yapılmasını suç olarak kabul etmiştir. örneğin: öldürmek. dolayısıyla ben birçok suçun insanın kendi içinden geldiğine inanırım. bu konuda isteyenler kieslowski'nin öldürmek üzerine kısa bir film filmini izleyebilir.
-
insanı suça toplumu yöneten sistem sürükler. toplum ve insan suçsuzdur
öyleyse suç diye birşey yoktur.
sistem boktandır.
-
NovalgiN bunu yazdı:
-----------------------------
insanı suça toplumu yöneten sistem sürükler. toplum ve insan suçsuzdur
öyleyse suç diye birşey yoktur.
sistem boktandır.
-----------------------------
Adaletin olmadığı yerde herkes suçludur :| -
hayatttakı her şey görecelidir sana göre suç olan sey ona göre eğlencedir .ve hayır insanı suca toplum sürüklemez insanı suça sürükleyen tek şey inancsızlıgıdır
-
Toplum insanı suça sürüklemez.Sadece içindekini açığa çıkarır.
-
Buyudugu ortam, aldigi egitim, dis kaynakli veya genetik bir problemden kaynaklanan psikolojik sorunlar ve daha niceleri etken ya da etkili bir faktor olabilir.