İpucu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2007
    Erkek

    >>google chrome kullananlar sağ tık engelli sitelerde c/p yapabilmel için chrome://settings/content JavaScript izin verme ye tıklayın ondan sonra sitei açın istediğinizi çalın.

    örnek: aa.com.tr

    >>takip ettiğiniz bir sitenin eski halini merak ediyorsanız http://www.archive.org/web/web.php adresindeki adres çubuğuna siteyi yazmanız yeterli 

    bir kaç örnek;

    güncell hali : http://irtica.org/

    eski hali : http://web.archive.org/web/20070113143357/http://www.irtica.org/ 

    provakatif amaçlı değildir.Farkı görün diye.

    Diğer bir örnek : http://wayback.archive.org/web/*/tahribat.com

    Kayıtlı ilk ekran görüntümüz : http://web.archive.org/web/20010515224216/http://www.tahribat.com/

    >>bazen flash belleklerinizi pc ye taktığınızda birden içinin bom boş olduğunu görürsünüz ama özelliklerden baktığınızda hala içinin dolu olduğunu görürsünüz bunun için

    başlat>çalıştır>cmd siyah ekrana flashın sürücü harfini yazıp yanına iki nokta üst üstte koyup (örn: D:) enterlayın, daha sonra attrib -h -r -s *.* /S /D yazıp enterlayın alt satırda sürücü harfi çıkana kadar bekleyin bazen 1 dk kadar beklete bilir ama genelde saniyeler sürer.alt satırda sürücü harfi çıkınca işlem tamam demektir.Artık dosyalarınıza erişebilirsiniz tabi virüs taramasından geçirmeyi ihmal etmeyin.

    >>İnternette bir dosyayı indirmeden önce virüslü diye endişe ediyorsanız https://www.virustotal.com/ buraya girin en altta You may prefer to scan an URL  mavi yere tıklayın yukarıya linki yapıştırın okleyin tarama sonuçlarını bekleyin ;)

     

    >>Diyeli çamaşırlarınızı yıkadınız ama hava bozuk yağmur,kar,tipi falan filan elbiselerin kuruyacağı yok dışarıda içeride yavaş kuruyacak.Hemen kullanılmayan bir çarşaf alıp bir koltuğun üzerine seriyoruz ve elbiselerimizi onun üzerine seriyoruz ertesi güne topluyoruz.Tecrübe ile sabit bit yöntemdir,odanın güneş almasına veya penceresinin olmasına bile gerek yoktur.


    "We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affinity
    affinity's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ocak/2010
    Erkek

     

        BlackBerry Telefonlarınızda ALT + SHİFT + Silme Tuşu na aynı anda basınca telefonunuz HardReset Atar; yani bataryasını çıkarmışsınız gibi yeniden başlar.

       BlackBerry telefonlarınızda ALT tuşuna basılı tutarak G L G L G tuşlarına sırası ile basarsanız işlem kaydınız açılır ve seçenekler tuşundan işlem kaydını temizle sil derseniz telefonuzun hızlandığını fark edeceksiniz. ( ALT G+L+G+L+G)

       Android ve İOS şletim sistemli telefonlarınıza root ve jail break yaparsanız, telefonlarınız garantiden düşer; yani jailbreaklı bir iphoneniz varsa olaki bozulursa garanti kapsamında ücretsiz tamir ettiremezsiniz.

       Telefon Bataryası Kalibrasyonu:Telefonunuzun şarj göstergesinde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, hatalı gösterdiğini gibi çözüm basit: şarşı tamamen bitmiş telefonunuzu şarj edin, batarya dolu dediğinde şardan çıkarın telefonu kapatın ve kapanınca tekrar şarj edin, şarj fullediğinde şarjdan cıkarın telefonu açın ve tekrar şarja takın bu sefer fullendikden sonra bile şarj etmeye devam edin, sonra şardan çıkarıp tekrar kapatın ve şarj edin. şarjdan çıkardığınızda ve açtığınızda şarj göstergeleri kalibre olmuş olacaktır.

       Diş Beyazlatma:çok sigara ve kahve içtiğinizden dolayı dişleriniz aşırı sararmışsa, önem teşkil eden bir randevunuz varsa, dişlerinizi biraz tehlikeli bir yöntemle beyazlatabilirsiniz. Önce kullanılmamış bir sigara izmaritinin sünger filitresini çıkarın, böyle sert pamuk gibi beyaz dışında kağıt kalmicak şekilde. Çamaşır suyu yada tuz ruhunu ufak bir pet şişe kapağına koyun, sonra süngeri ona birazcık daldırıp birazcık silkeleyin. sonra süngerle dişlerinizi temizleyin ama diş etinize deydirmemeye çalışın. (Bu olaya tatil için gittiğim izmir foça şahit oldum sapsarrı dişler şerefsizim bembeyaz oldu)    daha sağlıklı bir yöntem denemek isterseniz etkisi daha az olan bir yöntem daha var, limon diliminin üzerine bolca karbonat dökün ve dişlerinizi o karbonatlı limon dilimi ile iyice fırçalamayı deneyin.

      Klavye Kısa Yolları (metin yazarken): 
    CTRL+B= kalın harf girişi ve çıkışı (özellik mevcut ise)
    CTRL+I= İtalik harf girişi ve çıkışı  (özellik mevcut ise)
    CTRL+U= Altı çizili harf girişi ve çıkışı  (özellik mevcut ise)
    SHİFT + ENTER = Aşağıya inme yeni paragraf açma

       Bilgisayarın Açılışını Hızlandırma: Başlat Menüsü tıklayıp 'çalıştır'a tıklıyoruz, açılan pencereye 'msconfig' yazıyoruz. Açılan Pencerede üsteki "ön yükleme" sekmesini tıklıyoruz. 'gelişmiş seçenekler' sekmesini tıklıyoruz. "işlemci sayısı" yazan yerin yanına tik koyuyoruz ve altaki bölmedeki rakamlarda en yüksek değeri seçiyoruz (çift çekirdekli işlemcilerde 2, 4 çekirdeklilerde 4). kaydet diyip çıkıyoruz yeniden başlatıyor otomatikman paniklemeyin.

       Yeni Sekmede Aç: çoklu sekme açılabilen browser larda yeni sekmede açmak istediğiniz bağlantının üzerine gelip mağusunuz orta tuşu ile tıklamanız yeterli (tabi mausunda orta tuşu olanlar için :D)





       


    Su akar yatağını bulur...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2009
    Erkek

    yuvarlak içinde ''R'' yapmk için ALT + 169 a


    yuvarlak içinde ''C'' yapmak için ise  ALT + 184 e bastığınızda  


    ® ve © oluşacaktır..


    copyright©by zone®   gibi lazım olur arada.. ;)

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    hala kullanan varmidir bilmiyorum ama sony ericcson p990 tarzi telefonlarda cok fazla mesaj oldugu zaman (1.000 in uzerinde)

    yeni mesaj geldigi zaman acilmasi uzun surer.

    bunu asmak icin yeni gelen mesaja tiklayin "gelen kutusu" acildiginda sag ok a tiklayarak giden klasorune gelin mesajiniz daha kisa surede acilacaktir.

    veya

    mesajlara gelin, "giden kutusu" na girin

    cikis ok tusuna uzun sure basili tutun ana ekrana donecektir.

    yeni mesaj geldigi zaman cok daha kisa surede acilacaktir.


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    *Yatağa girmeden önce 1 veya 2 bardak su için. Uyku halinde sindirim sisteminizin daha aktif çalışmasını sağlar. Böbreklere çok faydalıdır.

    *Chrome ile birlikte Session Manager eklentisi kullanin, onlarca tab actiniz ve acil isiniz cikti gitmek zorundasiniz, tekrar actiginiz tablari hatirlamak yerine sesion manager sizin yerinize hatirlar :)


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2007
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

    *Chrome ile birlikte Session Manager eklentisi kullanin, onlarca tab actiniz ve acil isiniz cikti gitmek zorundasiniz, tekrar actiginiz tablari hatirlamak yerine sesion manager sizin yerinize hatirlar :)


    -----------------------------
    eklentiye gerek yok sağ altta kapatılanlar var tıkla ona gösteriyor.Diyelim 10tab var direkt sağ üstten chromeyi kpattın tekrar açtığında 10tabi birden tek tıkla açabilirsin. ;)

    "We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2010
    Erkek

    SAĞLIK: Uyurken sağ tarafınız altta kalacak şekilde uyursanız çok az uyusanız bile vücudunuz dinlenmiş olur ve uyandığınızda dinç olursunuz. Bunun sebebi kalp sol tarafta ve üstte bir serum gibi asılı kalır. Az enerji harcayarak zorlanmadan vücudunuzun tüm iç organlarına daha kolay kan ulaştırır. Zaten dinlenmek denen şey vücunuzdaki kanın arıtılmasıdır..

    PC: Bilgisayarınızın bağlandığı ağdaki modemin sayfasına ulaşmak için tarayıcınızı veya herhangi bir klasörü açıp adres satırına 192.168.1.1 yazmanız yeterlidir.

    PC: Firefox, ie, chrome vs browserlarda CTRL+TAB tuş kombinasyonunu kullanarak sekmeden sekmeye geçebilirsiniz. ALT+TAB kombinasyonu ise pencereden pencereye geçişi sağlar.

    PC: Çalıştır ı açmak için Windows tuşu + R kombinasyonunu açmanız yeterlidir.

     


    opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Windows 7 kullanıpta IE 9 kullanlar için çok güzel bir özellik var :)

    Hotmail e-posta servisini kullanan müridler için IE kullanıyorlarsa Görev çubuğunda sabit web sayfaları yapılabiliyor ve hersite için olabiliyor.

    Tahribat.com için yaptım

    TBT-İcon

    - Öncelikle IE9 ile yapmak istediğiz web sayfasını seçin ve Sekmeyi sürükleyip görev çubuğuna taşıyoruz.

    TBT-İcon

    - Sürükleyip bıraktıktan sonra Orada web sayfanızın Favicon'u çıkar.

    TBT-İcon

    - tıkladığınızda direk IE ile açar ve IE'nin görünümü Favicon'nun rengine göre değişir.

    TBT-İcon

     

    Bu şekilde IE'de sitenize özel bir görünüm oluşur :) 


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2010
    Erkek

    burnunuz yarı-tıkalıysa ve açmak istiyorsanız burnunuza tuzlu su çekin.

    karınca,sinek ısırığı olan yerler kaşınıyorsa bir peçeteyi tuzlu suya bastırıp yara üzerinde biraz tutun.

    normal şınavı çok fazla yapmanın bir anlamı yok, onun yerine eller birbirine yakın-normal-uzak olacak şekilde 3 farklı stilde yapmak daha yararlı olur.


    You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Kasım/2008
    Erkek

    BarisYigit bunu yazdı:
    -----------------------------

    programları kapatmak için illa sağdaki X'e basmak gerekmez.

    resimdeki yere çift tıkladığımızda da kapanıcaktır :)


    -----------------------------

    Hocam o dosya ismi çok pis tedirgin etti beni :|


    There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 9366 Toplam Mesaj: 58