İstanbul'da Toplu Ulaşıma Zam Geldi
-
mkyb bunu yazdıHanDSomE bunu yazdı
Şu metrobüsleri elektrikli araçlara çevirseler. Güneş alan birton yer var. O araçların elektriğini ordan karşılarlar. Al sana beleşe toplu taşıma mk. Beyin zehir zehir akıyoo
Elektrikli iett otobüsü gördüm. 2 yıl kadar oluyor. Yolcu koltuklarında içi muhtemelen su dolu mavi bidonlar vardı. Üstünde Mercedes Benz Elektrikli Test Aracı yazıyordu.
2015 yazi gibiydi ben de gordum onlari, adam ışıklarda durunca koşup bu nedir diye soracaktım ama yetişemedim. galiba bidonları da yolcu ağırlığını simüle etmek için koymuşlar
-
mkyb bunu yazdıheza bunu yazdı
2.60 nedir ya. Öğrenci akbili almak için gidip yalandan bir yer yazacağım sonunda.
2.60'tan bir sabah birde işten dönüşte akşam binsen günde 5 lira 20 kuruş yapar. Ayda 156 lira yapar. Ayda 4 gün Pazar var onları çık : 133 lira düz hesap.
X2 diyelim metroya gitmek için de ıett ye binmem gerekiyor. En ölü hesapla 266 tl. Gün içinde illaki daha fazla biniliyor. Gezmesi tozmasi vs 300 tl yi çok rahat geçiyor. Sonra araba alma toplu taşıma kullan diyorlar. İnsani şartlarda makul ücretler ile kullansak harbiden araba almam ama yok öyle bi dünya İstanbulda. Yavaş yavaş biriktirmeye devam ediyorum alacağım kendi arabamı.
-
Sadece araba almakla bitse keşke hocam. Vergisi, kaskosu, sigortası, yakıtı, bakımı, otoparkı vs vs...
Araba demek aileye bir fert daha eklenmesi demek.
-
mkyb bunu yazdı
Sadece araba almakla bitse keşke hocam. Vergisi, kaskosu, sigortası, yakıtı, bakımı, otoparkı vs vs...
Araba demek aileye bir fert daha eklenmesi demek.
O konuda haklısın hocam. Ancak artık bizim burada minibsüler bile metrobüs gibi. Nedendir bilmiyorum belediye bizim buradaki otobüs seferlerini azaltmak için elinden geleni yapıyor. Minibüscüleri zengin etmek mi istiyor anlamıyorum. Tamamen inada bindi iş.
-
Umarım daha da artar ekmek 2 lira, pet şişe su 1.5 lira, toplu ulaşım 3.5 lira, elektrik vergisine ekstra %30 doğalgaza %50 falan miss gibi. Cahil kesimin oy verdiği parti belli cahil kesimin maddi durumuda belli üzülemiyorum...
-
nurulmac11 bunu yazdımkyb bunu yazdıHanDSomE bunu yazdı
Şu metrobüsleri elektrikli araçlara çevirseler. Güneş alan birton yer var. O araçların elektriğini ordan karşılarlar. Al sana beleşe toplu taşıma mk. Beyin zehir zehir akıyoo
Elektrikli iett otobüsü gördüm. 2 yıl kadar oluyor. Yolcu koltuklarında içi muhtemelen su dolu mavi bidonlar vardı. Üstünde Mercedes Benz Elektrikli Test Aracı yazıyordu.
2015 yazi gibiydi ben de gordum onlari, adam ışıklarda durunca koşup bu nedir diye soracaktım ama yetişemedim. galiba bidonları da yolcu ağırlığını simüle etmek için koymuşlar
işte sakıncası nedir neden yapılmıyor. Allah'ın verdiği bedava enerjiyi (Güneş) toplu taşımada metrolarda şunda bunda kullanabilir. Belkide kullanıyordur. Bazen ütopik düşünmeye gerek yok petrol bitince ne yapacağız ??? gibi ...
-
Pariste, viyanada bir haftalık kart almıştım toplu taşıma için, istanbuldan daha ucuza gelmişti.
-
zigzinler ameka
-
HanDSomE bunu yazdı
taşak geçiyor olmalısın. kişi başı taşıma maliyeti şu anda 28 kuruş, gerisi kâr.
geçen kazığın okkalısını gestaşta gördüm, araba ile karşıya geçmek 35 tl. vay amk dedim zira istanbulda 9+9 18 tl gidiş dönüş. 1 gemiden ayda 1 milyon tl gömçürüyorlar mümin dübürlere.
-
h0rtl4kk bunu yazdı
Yapılacak şey belli aslında. Herkes akbil basmadan binecek toplu taşıma araçlarına. Bir süre sonra elbet zammı geri çekerler herhalde.
En iyi tepkinin bu olacağını düşünüyorum ama nerde bizim millette bunu yapacak yürek.
Kadının biri çalışıyorsa benim paramı çalıyor diyor. Böyle bir ortamda olmaz.