folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İstanbul'da Toplu Ulaşıma Zam Geldi

İstanbul'da Toplu Ulaşıma Zam Geldi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    HanDSomE bunu yazdı

Şu metrobüsleri elektrikli araçlara çevirseler. Güneş alan birton yer var. O araçların elektriğini ordan karşılarlar. Al sana beleşe toplu taşıma mk. Beyin zehir zehir akıyoo

Elektrikli iett otobüsü gördüm. 2 yıl kadar oluyor. Yolcu koltuklarında içi muhtemelen su dolu mavi bidonlar vardı. Üstünde Mercedes Benz Elektrikli Test Aracı yazıyordu. 

2015 yazi gibiydi ben de gordum onlari, adam ışıklarda durunca koşup bu nedir diye soracaktım ama yetişemedim. galiba bidonları da yolcu ağırlığını simüle etmek için koymuşlar

black implies white, self implies other, life implies death.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    heza bunu yazdı

2.60 nedir ya. Öğrenci akbili almak için gidip yalandan bir yer yazacağım sonunda. 

2.60'tan bir sabah birde işten dönüşte akşam binsen günde 5 lira 20 kuruş yapar. Ayda 156 lira yapar. Ayda 4 gün Pazar var onları çık : 133 lira düz hesap.

X2 diyelim metroya gitmek için de ıett ye binmem gerekiyor. En ölü hesapla 266 tl. Gün içinde illaki daha fazla biniliyor. Gezmesi tozmasi vs 300 tl yi çok rahat geçiyor. Sonra araba alma toplu taşıma kullan diyorlar. İnsani şartlarda makul ücretler ile kullansak harbiden araba almam ama yok öyle bi dünya İstanbulda. Yavaş yavaş biriktirmeye devam ediyorum alacağım kendi arabamı. 

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Sadece araba almakla bitse keşke hocam. Vergisi, kaskosu, sigortası, yakıtı, bakımı, otoparkı vs vs...

Araba demek aileye bir fert daha eklenmesi demek.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Sadece araba almakla bitse keşke hocam. Vergisi, kaskosu, sigortası, yakıtı, bakımı, otoparkı vs vs...

Araba demek aileye bir fert daha eklenmesi demek.

O konuda haklısın hocam. Ancak artık bizim burada minibsüler bile metrobüs gibi. Nedendir bilmiyorum belediye bizim buradaki otobüs seferlerini azaltmak için elinden geleni yapıyor. Minibüscüleri zengin etmek mi istiyor anlamıyorum. Tamamen inada bindi iş. 

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Umarım daha da artar ekmek 2 lira, pet şişe su 1.5 lira, toplu ulaşım 3.5 lira, elektrik vergisine ekstra %30 doğalgaza %50 falan miss gibi. Cahil kesimin oy verdiği parti belli cahil kesimin maddi durumuda belli üzülemiyorum...

https://pbs.twimg.com/media/DDj8WNuW0AE9xzO.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DDj8YEFWAAAnLX9.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DDj8Y_jXYAI-AOY.jpg

Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    HanDSomE bunu yazdı

Şu metrobüsleri elektrikli araçlara çevirseler. Güneş alan birton yer var. O araçların elektriğini ordan karşılarlar. Al sana beleşe toplu taşıma mk. Beyin zehir zehir akıyoo

Elektrikli iett otobüsü gördüm. 2 yıl kadar oluyor. Yolcu koltuklarında içi muhtemelen su dolu mavi bidonlar vardı. Üstünde Mercedes Benz Elektrikli Test Aracı yazıyordu. 

2015 yazi gibiydi ben de gordum onlari, adam ışıklarda durunca koşup bu nedir diye soracaktım ama yetişemedim. galiba bidonları da yolcu ağırlığını simüle etmek için koymuşlar

işte sakıncası nedir neden yapılmıyor. Allah'ın verdiği bedava enerjiyi (Güneş) toplu taşımada metrolarda şunda bunda kullanabilir. Belkide kullanıyordur. Bazen ütopik düşünmeye gerek yok petrol bitince ne yapacağız ??? gibi ...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Pariste, viyanada bir haftalık kart almıştım toplu taşıma için, istanbuldan daha ucuza gelmişti.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek

zigzinler ameka

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    HanDSomE bunu yazdı

taşak geçiyor olmalısın. kişi başı taşıma maliyeti şu anda 28 kuruş, gerisi kâr.

geçen kazığın okkalısını gestaşta gördüm, araba ile karşıya geçmek 35 tl. vay amk dedim zira istanbulda 9+9 18 tl gidiş dönüş. 1 gemiden ayda 1 milyon tl gömçürüyorlar mümin dübürlere.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek
    h0rtl4kk bunu yazdı

Yapılacak şey belli aslında. Herkes akbil basmadan binecek toplu taşıma araçlarına. Bir süre sonra elbet zammı geri çekerler herhalde.

En iyi tepkinin bu olacağını düşünüyorum ama nerde bizim millette bunu yapacak yürek.

Kadının biri çalışıyorsa benim paramı çalıyor diyor. Böyle bir ortamda olmaz. 

Toplam Hit: 4801 Toplam Mesaj: 36
iett