folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İşte CIA’İn İşkence Aleti

İşte CIA’İn İşkence Aleti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Eski bir CIA ajanı, El Kaide liderlerinden Ebu Zübeyde’ı ’su tahtası’ olarak bilinen işkence yöntemi ile sorguladıklarını itiraf etti. Bunun bir işkence olduğunu kabul eden ajan John Kiriakou, ‘Ama bir zorunluluktu’ dedi. CIA’nin El Kaide üyelerini sorgulama kasetlerini silmesinin yankısının sürdüğü bir sırada eski bir CIA ajanından işkence itirafı geldi. ABC kanalına açıklamalarda bulunan emekli bir CIA ajanı John Kiriakou sorgulama sırasında işkence yöntemlerine başvurduklarını söyledi.

cia2.JPG

El Kaide Liderlerinden Ebu Zübeyde’yi yakalayan ekibin başındaki Kiriakou, büyük ilgi çeken açıklamasında, bu kişiyi sorgularken boğulma hissine neden olan ’su tahtası’ adlı işkence yöntemini kullandıklarını belirtti. Bu tekniğin El Kaide liderini 35 saniyede pes ettirdiğini söyleyen Kiriakou, ‘Bunun bir işkence olduğunu kabul ediyorum. Ancak bu olası saldırıları önlemek için yapılması gereken bir şeydi. Bu yolla elde edilen bilgilerle belki düzinelerce saldırı önlendi. Eğer biz su tahtasını kullanmazsak ne olur? Önemli bilgilere ulaşamayız ve saldırı olur’ diye konuştu. Kiriakou, bunu yaptığı için kendi kendini affetme konusunda sorun ! yaşadığını kaydetti.

CIA, sözkonusu El Kaide lideri sorgulanmasını kasete almış ardından bu kasetleri imha etmişti. Bunun ortaya çıkmasının ardından CIA’nin sorgulama sırasında işkenceye başvurduğu yönündeki tartışmalar alevlenmişti.

Öte yandan İngilizcesi ‘waterboarding’ olan işkence tekniğinde, kişi, eğimli bir tahta üzerine ayakları yukarıda olacak şekilde sırtüstü yatırılıyor, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra yüzüne sürekli su dökülerek, dayanılmaz bir boğulma hissi sağlanıyor. Eğim yüzünden su aslında ciğerlere gitmeyecek ve kurban boğulmayacaktır, ama genize dolan su yüzünden öğürme refleksi tetiklenecek ve nefes alamayarak, ölüm paniği yaşayacaktır.

Kaynak: Star

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunus_89
    yunus_89's avatar
    Erkek
    Güzel bir yöntem.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek
    dayı adamların içinde sadece bu işe kafa yoran adamlar var

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Ötmeyecek adama ne yaparsan yap ötmez.

bunlardan biride her türlü suçlamayı reddedip serbest bırakılan bir türktür.

Adama yapmadıkları kalmamış, seni serbest bırakacağız ama pişman olduğunu söyle diyerek onu lafla oyuna getirmeye bile çalışmışlar. cevabıysa ben pişman olacak birşey yapmadım olmuş.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunus_89
    yunus_89's avatar
    Erkek
    Kim bu adam(ötmeyen) kim?"ötmeyecek adam yoktur daha çok işkence vardır" benim sözüm
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ne ötmemesi, verirler uyuşturucuyu, iğneyi 7 sülaleni sayarsın haberin olmaz.

jack daniels 160 yaşında
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

pc_worm bunu yazdı:
    -----------------------------
    ne ötmemesi, verirler uyuşturucuyu, iğneyi 7 sülaleni sayarsın haberin olmaz.
    -----------------------------
    :) ozaman işkenceye ne gerek var pc worm gardaş. söyleyelimde işkenceyi bırakıp uyuşturucu versinler.

yunus    o ötmeyen hertürlü işkenceye maruz kalan türkün adını bulup vereceğim sabret.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Guantanamo Körfezi'ndeki Delta Kampı'nda kaldığı dönemde hiçbir sorgucu Murat Kurnaz'ın ağzını açamadı. Ta ki Türk sorgucularla karşılaştığı o güne dek. O gün Türkiye'den gelen sorgucuları karşısında bulduğunda konuşmaya başladı.
    12.10.2007 10:38

"Delta Kampı'nda 3 Türk sorguladı" Guantanamo Körfezi'ndeki Delta Kampı'nda kaldığı dönemde hiçbir sorgucu Murat Kurnaz'ın ağzını açamadı. Ta ki Türk sorgucularla karşılaştığı o güne dek. O gün Türkiye'den gelen sorgucuları karşısında bulduğunda konuşmaya başladı. Sorgu odasında üç kişiydiler. Biri Kurnaz'a "Nedir bu böyle? Hiçbir Türk'ü karşımda böyle zincirlenmiş göremem! Böyle bir şey olmaz, hemen gardiyanı çağırın" dedi. Murat Kurnaz kitabında bu noktadan sonra Türk sorgucularla arasında geçen diyaloğu şöyle anlatıyor: Nerede tutuklandığımı öğrenmek istedi. 'Pakistan'da" dedim, 'Tutuklanmadım, birkaç soruya cevap vermem için otobüsten inmem rica edildi, ben de indim.' O anda Türk'ün ses tonu değişti. 'Bu da nasıl bir yalan!' Bağırmaya başladı. 'Bu kadar zahmete girip buralara kadar gelelim, daha ilk soruda yalana başlıyorsun, öyle mi? Eğer sana yardım etmemizi istemiyorsan, karar senin. Terörist olmaya nasıl karar verdin?' 'Ben terörist değilim'. 'Tabii, ya nesin? Terörist olmasaydın, burayı boylamazdın! Burada hepiniz teröristsiniz.'

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunus_89
    yunus_89's avatar
    Erkek
    O adamların Türk olduğunu nerden anlamış:) ha amerikan ha Türk sorgucu sorgucudur adam ötmüş öyle veya böyle itiraflarını amerikalarda duydu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

hoca yazıyı tekrar oku adam sadece ağzını açıpta bir iki laf etmiş türkleri görünce yani bişey anlattığı yok.

bu adamı yerde kuran-ı kerimden ayetler yazan odalarda koridorlarda dolaştırmışlar.psikolojik olarakta işkence yapmışlar ama adama bir türlü istediklerini kabul ettirememişler.

her neyse aslında uzatmaya gerek yok. bugün dünyada kendi burdayken ruhu başka yerlerde olduğunu iddia eden insanlar var.  benim inanma sebebimse dinime olan inancımdır . benden yardım isteyin diyorsa yardımda ediyordur allah .

işkence mişkence hikaye .ÖTMEYEN ADAM ÖTMEZ.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Erkek
    Abdülheye uzanan eller kırılsınnn

Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
Toplam Hit: 4689 Toplam Mesaj: 18