Kafama Takılan Bir Konu!!!
-
beyler size bi soru sormak istiyorum belkide aranızda boyle bir durumda olan vardır ama lutfen abuk sabuk cevaplar vermeyin acaba kürtlerden bir kısmı ben aleviyim diyo acaba boyle bir durum olabilirmi?
-
Türklerden alevi oluyorda Kürtlerden alevi olmuyormu?
-
Dersimliler (Tunceli) alevidir.Kürt kollarından zazadırlar hemde, zaza alevi yani..
-
işte orda bir tezatlık var kürtler şii olabilir ama alevi olma ihtimali olamaz cunku aleviliğin temellerinde eski turk inancları ve şamanizm ogleri taşır
-
Hocam niye alevilik İranda yada Irak ta daha fazla patlak veriyor peki.
Kürtler orda daha fazla olduğu için.
Burdakinlerde olduğunu sanmıyorum.
Olsa bile içine dönüktür. -
Kürtlük-ırk
Alevilik-mezhep
yani bu iki özelliğin bir arada bulunmasında ne sakınca olabilirki? -
götünüzden element uydurmayın demiş büyük üstad cem yılmaz
mitnickkevinin dediği gibi neden olmasın ? -
Çok arkadaşım var o şekil yani
-
Alevilik bir mezheptir ve bu düşünceyi benimsemiş herkes alevi olarak adlandırılır aleviliğin türkü,kürdü,lazı,çerkezi olmaz...
*Bilindiği gibi Yunusemre,Hacı Bektaş-ı veli gibi türkler anadoluya aleviliği getirmiştir.
Ve bunların dışında dünyaca tanınmış alevi insanlar mevlana ve pir sultan abdaldır -
mevlanayı da alevi yapmışsın bakıyorum :)
-
alevilik bir mezhep değildir mezhep ayrı bişe hanefi - şafi - hambeli ve maliki mezheptir alevilik ise bir akımdır yani dine dayanan bi yönü yoktur ama saygı duyarım mezhep denmesi yanlıştır. ayrıca yunus emre ayrı bi dünya hacı bektaşi veli ap ayrı bi dünya hacı bektaşi veli bektaşi tarikatını kurmuştur alevi değildir yunus emre ise allah aşkını seven bir mutasavvuftur alevilikle alakası yoktur. asıl soruya dönersek o konu çook uzun :D
Toplam Hit: 5114 Toplam Mesaj: 40