Kan Şekeri Ve Kilo Alıp Vermek
-
Daniel-Koo bunu yazdıbugrahan45 bunu yazdı
Hocam protein alımın az gibi. Çok hızlı vermişsin, bak sorun olmasın. :D
Öğlen yemeklerine tavuk ve balık katmaya özen göster. Sabahları da 2 yumurta ye :) Yetişkin biri en az 2 yumurta yemeli.
önerini dikkate alıcam. ilk 1 ay tek yumurta tüketiyordum. 1 haftadır 2 ye çıkardım zaten. öğle yemeğinide dediğim gibi kelle paça ağırlıklı ama tavuk ve balık'ı da eklemek gerekli artık. bundan sonrasını yavaştan devam ederim.
-
Cevap yazan herkese teşekkürler, dikaktle okudum. Bir kaç cevap dışında nasıl kilo verebilirim sorusuna cevap gibi olmuş.
Merak etmeyin, sağlıksız veya bilinçsiz diyete başlamak veya kullanmadığım bir ilaca başlamak olmayacak.
Kafamdaki soruyu şöyle daha somut ama fantazi ürünü bir soruya çevirirsem belki biraz daha kolay indirgeyebiliriz cevapları konuya;
- Serumla alınan bir X ilacı var. Hiç bir yan etkisi yok. Bu ilaç lök diye kan şekerini düşürüyor, ve bu da inanılmaz bir açlık hissi veriyor ilacı alan kişiye. Hani ilaçtan 10 dk önce yemekten kalkmış olsun, bi o kadar daha yiyebilecek kadar aç hissediyor kendini.
Bu durumda yemek yememek ile, yani vücudu açlık hissiyle baş başa bırakıp kendi dengesini sağlamasını beklemek ile, o ilacı alıp açlık hissetmeden yemek yememek arasında fark var mıdır?
Yani vücut yapay da olsa açlık hissettiğince, mideye besin girişi yapılmadığında, ekstra bir efor sarf edip yağ vs. yakmaya başlar mı?
Teşekkürler..
noname tarafından 16/May/15 20:54 tarihinde düzenlenmiştir -
çok matematik hesabı yaparak diet yapmayın
eğer birşelerin yanlış gittiğini düşünüyorsan şöyle yapıyorsun
1 düzenli,
3 beyazdan uzak bir yemek düzeni oturtuyorsun. tabi günlük çalışma tempona göre.
bütün gün oturan mı yoksa hareketli bir yaşamın mı var ona göre ihtiyacının dışına çıkmayacak şekilde yiyorsun bir ay böyle bak .
eğer bir değişme olmazsa
2- baktın bir değişme yok. neden kilo veremdiğini öğrenmek için doktora gidiyorsun. dietisyene değil ama .
hormonal bir sorun varsa ne yaparsan yap düzelmeyeceğinden o sorunun aşılması lazım.
bunu tesbit edip ona göre bir düzen yapacaksın tekrardan
bir tanıdığım yıllarca kiloluyum sandı bir gün öğrendi ki meğer ödem varmış ilaç kullnınca balon gibi döndü :
yine guatr olan biri diet üsütne diet yapıyordu ama meğersem hormondan zayıflayamıyormuş yıllarca boşuna spor falan öldürdü kendini
yani kısava kilolu olmanın sebebini öğrenmeden boşuna birşeylere girişme.
çorba ve salatalarla barış
-
Austen bunu yazdı
https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/ > Diyetisyen hekimler
-
noname bunu yazdı
Cevap yazan herkese teşekkürler, dikaktle okudum. Bir kaç cevap dışında nasıl kilo verebilirim sorusuna cevap gibi olmuş.
Merak etmeyin, sağlıksız veya bilinçsiz diyete başlamak veya kullanmadığım bir ilaca başlamak olmayacak.
Kafamdaki soruyu şöyle daha somut ama fantazi ürünü bir soruya çevirirsem belki biraz daha kolay indirgeyebiliriz cevapları konuya;
- Serumla alınan bir X ilacı var. Hiç bir yan etkisi yok. Bu ilaç lök diye kan şekerini düşürüyor, ve bu da inanılmaz bir açlık hissi veriyor ilacı alan kişiye. Hani ilaçtan 10 dk önce yemekten kalkmış olsun, bi o kadar daha yiyebilecek kadar aç hissediyor kendini.
Bu durumda yemek yememek ile, yani vücudu açlık hissiyle baş başa bırakıp kendi dengesini sağlamasını beklemek ile, o ilacı alıp açlık hissetmeden yemek yememek arasında fark var mıdır?
Yani vücut yapay da olsa açlık hissettiğince, mideye besin girişi yapılmadığında, ekstra bir efor sarf edip yağ vs. yakmaya başlar mı?
Teşekkürler..
hayır yapmaz, açlık hissetmenin tek sebebi kan şekerinin düşmesi değil, teorik olarak konuştuğumuza göre kan şekerini bir şekilde yüksek tuttuğunu varsayalım ama miden boş bu durumda kan şekerin yüksek olsada yinede açlık hissedersin, mesela demir eksikliği durumunda toprak yeme isteği gibi bir durum vardı vücut kan şekeriyle vs. alakasız olarak besin ihtiyacı hissediyor aynı durum, açlık hissinin oluşması için bir sürü sebep var sadece kan şekeri değil bu
neyse özetle vücudunda şeker durumu normal seviyedeyken bunu bir şekilde düşürsen bile sonuç itibariyle vücudundaki bütün karbonhidratı bir anda vücudundan dışarı atmıyorsunki vücut durduğu yerde yağ yakmaya başlasın, bir şekilde günlerce aç kaldığını varsayalım ve vücut minimum işlemler için artık durduğu yerde yağ yakmaya başlasın, teoride mantıklı ama bunun çalışıp çalışmadığını görecek kadar uzun yaşamazsın yada birileri müdahale edip psikolojik destek almana sebep olur
neyse dediğim gibi kan şekerinin düşmesi vücudundaki karbonhidratın görmezden gelineceği anlamına gelmiyor vücut gene enerji sağlamak için var olan karbonhidratı kullanır yağları değil
Lotus tarafından 17/May/15 01:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Kardeşim SPORSUZ kilo VERME olmaz SAĞLIKLI kilo ALMADA olmaz , olur olmadık dolambaçlı yollara girmeye gerek yok yok iğneymiş yok kan şekeriyle oynamakmış falan fistan kaba göt olduğu sürece diyetler verimsizdir. Şöylede birşey var herkesin bir vucut yapısı var SAĞLIKLI olduğunuz sürece çok mutsuz olmanın anlamı yok tabiki herkesin belli seviyede alıp verebileceği bir kilo miktarıda var bu şahsın hoşuna gitsede gitmesede sağlıklı yöntemler ve sporla belli seviyelerde oynatabilirsin kilonu
-
Bilen biride nasil kilo alinacagini özelden yazabilirmi hocalar :D bende kilo almaya calisiyorum tesekkurler :D
-
bugrahan45 bunu yazdıDaniel-Koo bunu yazdıbugrahan45 bunu yazdı
Hocam protein alımın az gibi. Çok hızlı vermişsin, bak sorun olmasın. :D
Öğlen yemeklerine tavuk ve balık katmaya özen göster. Sabahları da 2 yumurta ye :) Yetişkin biri en az 2 yumurta yemeli.
önerini dikkate alıcam. ilk 1 ay tek yumurta tüketiyordum. 1 haftadır 2 ye çıkardım zaten. öğle yemeğinide dediğim gibi kelle paça ağırlıklı ama tavuk ve balık'ı da eklemek gerekli artık. bundan sonrasını yavaştan devam ederim.
Adamın kolestrolü yüksekse ne yapacaksın bu öneriyle günde en az 2 yumurta YEMELİ şartıyla ?
-
erdibaba06 bunu yazdı
Bilen biride nasil kilo alinacagini özelden yazabilirmi hocalar :D bende kilo almaya calisiyorum tesekkurler :D
kardeşim sporla al , ağır spor protein ağırlıklı beslenme az az sık sık günde 6 7 öğün , tıka basa bol bol ye diyenler olacaktır o şekil beslenme 1milyon sebep söyleyebilirim o şekil beslenmemek için
-
Ee kiloyu verdik diyelim six packler için ne yapıyoruz?