Katmer
-
Saçma bir konu gibi gelebilir. Gaziantep yöresinin meşhur tatlısını birde Usta oyuncu Şener Şen'in sesinden dinleyerek duymanızı istedim. :)
http://rapidshare.com/files/259078231/21-katmer___351_iiri-cuembue__351__taksimi.mp3.html
» YapılışıMalzeme
Hamur için;150 gr. un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı tuzİçi için;2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı
100 gr. süt kaymağıTarifi
Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir.Biraz ayçiçek yağıyla ve bir saat dinlendirilir. Hamuru açmak için yumak el ile ezilir ve merdane ile açılır.
Elle havada çevrilerek açılır; kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir. Açılan hamura iç malzemeleri konarak tekrar dört köşesinden katlanır. Tepsiye konarak fırına sürülür.10-15 dk. fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Katmer servise hazırdır.
-
Hocam bunu antepte sabah 6 da yapıyolar sıcacık geliyor bol kaymaklı ve fıstıklı yanında da bir bardak sıcak süt istiyosun bakıyosun keyfine muhtesem bir tat gercekten denemeyenler varsa bi yesinler....
-
burada poğaçacı,simitçilerin dükkanınıda mutlaka şöyle olur= mesela 'tbt katmer ve poğaça dükkanı'
veya abdo katmer ve lokma salonu (ünlüdür Antep'te)
katmer sabah kahvaltı niyetine yenir. tadı baklava gibidir. bilmeyenler için :)
evde yapılamaz. mermerin üstünde elle çarşaf gibi açılıp içine irmikten yapılmış macun gibi bişey. bol fıstık ve şeker konup pişirilir.
-
hocam ama bu katmerin bi cok cesidi war galiba.. hepsi bu şekilde şeker olayı yok diye biliyorum.. en azından benim yedigim katmerler bu şekilde seker barındırmıyor.. hamur işi.
-
1 çay bardağı tuz
----------
1 çay bardağı tuz cok değilmi nigga? :|
-
ne güzel duruyo ya şu duruşa kızarıklığa çekiciğile bak 90-60-90 maşallah ya :D
Edit: Üstelik kare :D
-
ne tuzu yav, katmer diyoruz, baklavanın çakması diyoruz. tuz olur mu? sallamışlar,
şeker,yağ fıstık,bide içine bi karışım koyuyorlar irmikli puding gibi bişey:) sonra o kare haline getirilir piştiğinde
küçük zırh ile küçük parçalara kesilir, süt veya çayla götürülür. ben bildiğim için anlatımı dinlemedim. zaten gözünün önünde yapıyorlar yapan yerler, beş dakkada açıp, on dakkada pişiriyorlar yiyosun :C
-
bu katmer bizim oralarda genelde yağlı oluyor. Yine baklava gibi kat kat hamurla yapılıyor ama arasına bolca yağ koyuluyor. Kahvaltılarda çok ta güzel oluyor hani :) Öğrencilerin fix menüsüdür buralarda :D
-
karnım acıktı yaw :)
-
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------burada poğaçacı,simitçilerin dükkanınıda mutlaka şöyle olur= mesela 'tbt katmer ve poğaça dükkanı'
veya abdo katmer ve lokma salonu (ünlüdür Antep'te)
katmer sabah kahvaltı niyetine yenir. tadı baklava gibidir. bilmeyenler için :)
evde yapılamaz. mermerin üstünde elle çarşaf gibi açılıp içine irmikten yapılmış macun gibi bişey. bol fıstık ve şeker konup pişirilir.
-----------------------------ah be abdo ustanın kadayıfını da özledim adam süper tatlılar yapıyor ardakas...
-
Shit :S Nass canım çekti var ya... Bizim fırından alıyodum hep şimdi diyarbakırda değilim yaaw.