Kepuze Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Arkadaslar bazen arkadaslar anlatırdı karabasan geldi nefes alamadım kıpırdayamadım konusamadım diye en az 100 kişiden duydum bunu... Ama her defasında gülüp gectim... bir gün bağda çok sıcaktı hava battaniyemi aldım dışarı çıktım çimin üstüne serdim ve ince bi örtüyüde üstüme aldım uyudum... gece sanırsam 3 sularıydı... su içmeye kalkarken aniden nefesim kesildi... Kıpırdayamaz oldum dondum kaldım... Bağırmaya calıstım ağzımı sonuna kadar actım yırtındım resmen ama 1 desibel sesim bile çıkmadı... çok korktum bi an öleceğimi sandım kıpırdayamıyor ses çıkaramıyordum... ara ara nefes alabiliyordum ama... bu durum 5-6 dk sürdü... sonunda tüm gücümü topladım ve kolumu yawas yawas oynatmaya basladım... ondan sonra aniden üstümdeki ağırlık kalktı... o korkuyla nası bağırdıysam o gittikjten sonra tüm bağ komşularımız uyanmışlar... Annem babam felan geldi 10 dk sakinleşmye çalıştım.. Büyüklerime sordum nooldu bana diye dedem kepuze gelmiş evladım dedi.. baska bisey demedi...

Sizede oluyo böyle basıma gelen neydi acaba.. İnsallah bida böyle bişe olmaz çok korkunc ve çok kötüydü...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapil
    kapil's avatar
    Erkek
    başıma hiç gelmedi ama inanıyorum bu olaya etrafımda başına gelen bir çok insan var.yatmadan önce mutlaka ayetelkürsi okuyorum rahat yatıyorum o zaman.

Orman Mühendisi //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

bana 4 gün üst üste oldu 2.günden sonra kendimde olduumun farkına vardım baarmaya calısıyom baaramıyom bekle nasılsa birazdan gidicen diom felan böyle ama elimi felanda kaldıramıyom.Güzel oluyo aslında :)

bide bana rüyamda silah sıkıyolar mesela omzuma geliyo uyandığımda omzum uyuşmuş bişekilde oluyo :|

geçenkindede biri koşarak geldi baltayla baldırlarıma vurdu uyandım hemen direk orası uyuşmuş bi şekildeydi hareket edince kasılıyodu bacak uyuşması gibi işte.. :)

sanırım kâmil gibi yattığım için o kısım uyusuyor kan gitmeyincede bi senaryo cekip yolluyolar beyne :D

editcan: okul zamanı oluyodu okula 3gün öğlen 2 gün sabah gidiyoduk  gece 4 'de yatıp 6 :30 'da okula kalkıyodum uyku düzeni felan kalmamıstı ondanda olabilirmi acep :|  bu sıralar olmuyo cünkü sabitledim gibi :)

(:
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

Bunun iki açıklaması var

Biri bilimsel

Diğeri ise biraz biraz daha bilim dışı..

Ben bilimsel olanını yapayım....

İnsanlar uyudugunda bazen rüye görürler.Bu rüyalar korkunç olabilr.Bu esnada yaşadığın korkuyla beyin sana uyanma emri verir.Bazı durumlarda ise uyanamazsın yarı yanık yarı uykuda kalırsın.bu durumda beyin bütün vücut fonksiyonlarını durduduru.Kitler bir nevi disable yapar.Bunun sebebi ise uykuda hareket ederek veya sağa sola vurarak kendine zarar vermemendir..Tam uyku ile uyanma arasındakaldığın için hemetrafı görürsün bilincin açık olur hemde vucudunu anlattıgım sebepden dolayı hareket ettiremezsin.tıpkı felç olmuş gibi.. Bu felç olayı kısa bir süre geçer.Sende felçli kaldığın sırada sanki üzerinde bir ağırlık olduğunu birşeyin seni tuttugunu düşünürsün..

Kısacası bu sana beyninin oynadığı bir oyun.. Olaya bilimsel yönden bakarsan Rahat ol keyfini çıkar derim :)

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek

Uyku Felcidir, ayetelkursiyle falan geçmez. Sebebi pek belli değil, sürekli hale gelmediği sürece sorun yok.

Wiki; http://tr.wikipedia.org/wiki/Uyku_felci

Edit: Kepuze'den başka isim mi bulamamışlar ya. Kulağa daha korkunç daha cabbar gelen bir isim olsaymış keşke. Kevaşeyi andırıyor bu Kepuze :D

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

VIGILANTE bunu yazdı:
    -----------------------------
    Uyku Felcidir, ayetelkursiyle falan geçmez. Sebebi pek belli değil, sürekli hale gelmediği sürece sorun yok.

Sebebini yukarıda açıkladım..

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    kerim bunu yazdı:

bana 4 gün üst üste oldu 2.günden sonra kendimde olduumun farkına vardım baarmaya calısıyom baaramıyom bekle nasılsa birazdan gidicen diom felan böyle ama elimi felanda kaldıramıyom.Güzel oluyo aslında :)

bide bana rüyamda silah sıkıyolar mesela omzuma geliyo uyandığımda omzum uyuşmuş bişekilde oluyo :|

geçenkindede biri koşarak geldi baltayla baldırlarıma vurdu uyandım hemen direk orası uyuşmuş bi şekildeydi hareket edince kasılıyodu bacak uyuşması gibi işte.. :)

sanırım kâmil gibi yattığım için o kısım uyusuyor kan gitmeyincede bi senaryo cekip yolluyolar beyne :D

Usta banada çok oluyor öyle.. Bi keresinde mutfaktan bıçak alıp abime saldırmışım... neyseki meyve bıçağı almışım abim 2 tane komuş suratıma gidip hiç bişe olmamış gibi yatmışım geri... cinslik bende mi var jherkes mi böle...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek
    Banada hiç olmadı :| Herkes anlatıyor ama :\
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapil
    kapil's avatar
    Erkek
    demekki ben psikolojik olarak rahatladıgım için olmuyormuş xD dini açıdan olmasada psikolojik açıdan rahatlatıyo ayetel kürsi :)

Orman Mühendisi //
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    o değilde "actım yırtındım resmen ama 1 desibel sesim bile çıkmadı" bu nasıl bi cümledir :D 1 desibel bile sesim çıkmadı :D
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    iLLuMiNaTi bunu yazdı:
    o değilde "actım yırtındım resmen ama 1 desibel sesim bile çıkmadı" bu nasıl bi cümledir :D 1 desibel bile sesim çıkmadı :D
    muahahaha o böle dengesiz cümleler kurar arada bi :):)

Toplam Hit: 4591 Toplam Mesaj: 20