Keylogger"Lara Dair

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n1gh7m4r3
    n1gh7m4r3's avatar
    Erkek
    ReaL_KurD bunu yazdı:
    -----------------------------

Hacı o verdiğim şifre örnekti sadece. Şüphesiz profesyonel bir bilgisayar kullanıcısı daha muhtelif karakterler kullanır şifresinde. Öğrenmek istediğimde oydu zaten. Mause clicklerini kaydetme imkanları var mı keyloggerların. Kaydediyor diyorsun. Ama şöyle düşünelim.

"01?bdg?02" gibi bir şifre varsayalım.  "01?bdg!!{rightmouseclick}{leftmouseclick}?02" gibi bir çıktıda adam benim sağ tıklayıp kaç tane karakteri seçtiğimi ve sonra sol tuşla "Sil" seçeneğine tıkladığımı nasıl bilebilecek? "Sil" seçeneğine tıkladığımı tahmin etse bile kaç tane karakteri seçtiğimi karmaşık bir şifrede tahmin etmesi imkansız değil mi ?

adam keyloggerı her mouse tıklamasında resim çekecek şekilde ayarlamadıysa imkansız gibi bişey, ama imkansız değil.

çünkü şöyle bişey hatırlıyorum

keylogger logları normal bişekilde alıyor :

"01?bdg!!{rightmouseclick}{leftmouseclick}?02"   bunun gibi

daha sonra sen giriş,ok,confirm herneyse artık butona basıp giriş yaptığında formdaki kullanıcı adı ve şifreyi son hali ile anlayıp raporda sunabilen keyloger da var. onunda raporu şöyle oluyor (doğru şifre 01?bdg!2 olduğunu var sayıyorum):

////////////////////////////////////////////////////////////////// 

"01?bdg!!{rightmouseclick}{leftmouseclick}?02"

Internet Explorer

mail.tahribat.com

ReaL_Kurd

01?bdg!2

////////////////////////////////////////////////////////////////// 

mouse hareketlerini {rightmouseclick}{leftmouseclick} şeklinde kaydeden sckeylogger,

mouse ile her tıklandığı anda resim çekebilen ise perfectkeylogger,

en son bahsettiğim formdaki bilgileri okuyabilen hangisiydi hatırlamıyorum malesef

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Spesifik formlarda enter ya da ne biliyim button control'ü aktifleştirilince SS alan keyloggerlar nasıl olsa vardır. 

Benim şahsi bu konudaki fikrim: Evet alınması gereken bir önlem,

Hayır  kesin çözüm değil

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

peki benım bi sorum olucak

bu keyscramber ne kadar korur bizi ?

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

@SyspioniC

keyscambler programı saniyenin binde birinden önce tuşları karıştırıyor. Eğer saniyenin binde birinden çok daha önce tuşları alan bir program varsa o zaman keyscambler bir işe yaramaz. Tabii bunu herkes yapamaz. Bir timer koyarak log alıyorsa keyloggerınız o zaman keyscambler üstün gelir. Çünkü timer işlemci hızına göre çok yavaştır. Mesela for döngüsü direk işlemcinin hızıyla alakalıdır. For döngüsü yada kendi yazacağın özel döngülerle keyscamblerdan önce tuşları yakalayabilirsin. Tabii bu da herkesin harcı değil

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek

yaw kurdo ne zamandır bu fikir üzerinde çalışıyordum :)) tamamen aklımdan geçenleri yazmışsın...

kopyacı :p

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

bende bu konu hakkında bi yazı hazırlamışdım keylogger a yakalanmadan şifre yazma hakkında bi kaç yöntem var hem buraya yazayım hemde yeni konuyada bakan olur

hatırlaması kolay  çözmesi zor olan bir şifre edinelim ve keylogger'a yakalanmayalım

Şifreler nasıl çalınır?
    #Keylogger:Klavye ile girdiğimiz her tuşu kaydeder karşı tarafa bilgilerimiz kolayca gider.İnternet kafeler keylogger
    kurulması için en iyi alanlardır güvenli değildir. Bazı torjenlerde aynı yol ile bilgilerimizi karşı tarafa gönderir.
    #Shoulder surfing:Şifrenizi yazarken sizi birilerinin gözetlemesi ve şifrenizi öğrenmeye çalışması. Pek sonuç alınmaz şifreniz
    hızlı bir şekilde yazarsanız ve dikkatli olursanız üstesinden gelebilirsiniz.

Ilya Lichtenstein'ın öngördüğü harılanması kolay olan güçlü şifre yöntemleri
    #Birleşik şifre metodu:Hatırlanması çok kolay bir yöntem metodumuz şöyle şifremiz klavye ve mouse kelimelerinden oluşsun
    şifreyi yazarken uygulayacağımız metot ilk kelimeyi yazıyoruz fare ile ilk karaktere(k harfine) tıklayıp ikinci kelimemizi yazarken imleci sağa kaydırıyoruz
    klavyemouse dan oluşan şifremiz kmloauvsyee oluyor oan bilgisayarımızda keylogger olsa bile karşı tarafa şifremiz klavyemouse olarak gidiceği
    için şifremizi öğrenmeyecek çaktırmadan bakmaya çalışan biri içinde bu şifreyi anlmak zor olucaktır çok basit ve etkili yöntem ama özel karakter içeren bi şire olsa daha günveli olur.

Birleşik şifre metoduna bir öneride şöyle
    adınız ali telefon numaranız 123456 arkadaşınız burak ın numarasıda 987654 adımızı ve telefon numaramızı yukardaki metot gibi uyguladıkdan sonra araya ünlem(!)işareti koyalım sonra arakadaşımızın adını ve telefon numarasını aynı metot ile yazıp en sona yılzdız(*) koyalım harika bir şifremiz oldu keylogger kaydetse bile karşı tarafdaki bunu ali123456!burak987654* şeklinde görücek

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar bence hiç bu kadar kasmaya gerek yok Zeman Antiloger diye türk yapımı bir program var hem key tutan programları hem ekran görüntüsü alan hemde webcam açmaya çalışan hatta sistem dosyalarına erişmeye çalışan programları yakalıyor ve öyle zone alarm gibi ota bokda ötüp durmuyor. Ama serialini bulmak sıkıntılı biraz onun dışında mükemmel bi program bence.

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

Dengbej bunu yazdı:
    Arkadaşlar bence hiç bu kadar kasmaya gerek yok Zeman Antiloger diye türk yapımı bir program var hem key tutan programları hem ekran görüntüsü alan hemde webcam açmaya çalışan hatta sistem dosyalarına erişmeye çalışan programları yakalıyor ve öyle zone alarm gibi ota bokda ötüp durmuyor. Ama serialini bulmak sıkıntılı biraz onun dışında mükemmel bi program bence.

hmm temmuzun konusunu uplıyorsun

5 10 dk içinde çömez muamelesi görmeye hazır ol (nekadar yasak olsada) :D

neyse alışırsın kolay gelsin :D  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    The_FCN bunu yazdı:

Aga valla saolsun müridlerden kimse çöm muamelesi yapmadı sen hariç  :) ki artık çömez değilim.

Ama ben ilgimi çeken bi konuya bildiğim bişeyler varsa hiç çekinmeden basarım post u, neden ? Şundan belki biri aratırda bakar konuya bari bildiğimz şeyler bi işe yarasın. Ha bana müridler ister çöm desin isterse üstad hiç farketmez bence yaptığımda iyi bişey :|

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Vallahi 2 3 saat kadar önce bu konuyu okudum ve ben de zemanayı önerecektim ama sonra eski konu, siktiret dedim kendi kendime :D. Keyscramble yi önermiş bir arkadaş, o da çok etkili keyloggerlara karşı, yalnız ekran görüntüsünü videoya çekip ftpye upload eden keyloggerler var, cebinde parası olana herşey var yani :D. En iyi savuma yolu "bilgi güvenliği" bilincidir!

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
Toplam Hit: 18337 Toplam Mesaj: 39