Kireç Bombası
-
Beyler geçen gün gittim 5 kilo sönmemiş(yanmamış) kireç aldım bomba yapmak umuduyla. Yarım litrelik pet şişeye yeteri kadar kireç doldurup üstüne su ekledim. kapağı kapattım yaklaşık 15-20 dk bekledim ama en ufak bi hareket olmadı. Bu a.k adamı bana sönmüş kireç mi verdi yoksa ben mi bi yerde yanlış yaptım :|
-
Suratını şişeye yaklaştırıp bekle bi de belki öyle olur.
-
14 Yaşında ya :D git bomba yerine spor mpor bişiLer yap ! :|
-
Spor da yapıorum ama şimdi yaş mevzuunu karıştırmayın 15 yaşında olan müritler de var. Kirecin suyla tepkimesinde hangi gaz çıkışı olyor?
-
o olayın formülü şudur
cao + h20 -> ca(oh)2
yani gaz açığa çıkmaz, max.60 65 dereceye kadar ısı elde edebilirsin...
eğer öyle bi şekilde patlatmak istiyosan
cep sodası + sirke + hafif sıcak su yu koy şişenin içine
-
kireçle suyun tepkimesinden açığa çıkan ısıdan dolayı genleşen şişe içindeki hava genleştiği için basınç kılıfını mı yırtıyor?
-
kesinlikle denemeye deger..
-
folyo kağıdını bilye büyüklüğünde yuvarlayıp tuz ruhunun içine at. şişeyi kapat ve ordan uzaklaş:| şişe camsa güzel oluyor:)
-
strike bunu yazdı:
-----------------------------
kireçle suyun tepkimesinden açığa çıkan ısıdan dolayı genleşen şişe içindeki hava genleştiği için basınç kılıfını mı yırtıyor?
-----------------------------nediyon hacı :D biyolojimidir kimyamıdır gerek yok =)
bırak kirec bombasını git ses bombası yap daha zevkli domestosun içine kücük top folyo at içine az işe kac :D forumda vardı =)
-
Khaine bunu yazdı:
-----------------------------o olayın formülü şudur
cao + h20 -> ca(oh)2
yani gaz açığa çıkmaz, max.60 65 dereceye kadar ısı elde edebilirsin...
eğer öyle bi şekilde patlatmak istiyosan
cep sodası + sirke + hafif sıcak su yu koy şişenin içine
-----------------------------Sadece elemana sonmus kirec satmislar.birincisi isi veren bir kimyasal tepkime ikincisi basinc altinda gerceklesen bir tepkime.
sonmemis kirec caco3 olmasi lazim
bakalim hatalimiyim. caco3+h20=co2+ca(oh)2
Co2 gazi aciga cikiyor.
Patlar hemde mis gibi patlar.
-
kardeeeeeeeeeessss sönmemis kirec degil senin almak istedigin sey aslında Karpit tası: Bakkal amca bakkal amca abi ordan tart 3 kilo karpit tası abi yaglı olsun :D:D