Kitap Yazmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:
    -----------------------------
    swool'a katılmakla beraber krakterleri iyi tanımalı zaman mekan bağlantısını kurmalı ki şayet olacaksa diyaloglarda münkün olduğunca karakterin kişiliğine uygun sözcükler kullanmalısın yani öyleki okur artık karakterin adı olmadan aa bunu kesin falanca söylemiştir diyebilmeli başlangıç bitiş için en azından kafanda bi taslak belirlemelisin olayları bu bitişlere göre sürükleyeceksindir ya da zamanla bitiş kendi kendini var edecektir ama planlı olmakta fayda var yazarken bir satırı bi gün bir satırı başka bi gün yazmaktan kaçınmalısın farkında olmasanda o günki durumun olaylardaki akışı değiştirecektir bu yüzden başladığın bölümü yahut olay örgüsünü aynı gün bitirmeye çalış ayrıca pc de yazacaksan yedek almayı ihmal etme emeğin uçup giderse hevesini yitirebilirsin

cok haklısın dedıklerın aklımdan cıkmayacak saol 

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek
    Omnuarliti bunu yazdı:

MeTiN_7 bunu yazdı:
    ne uzerıne yazıyorsunuz arkadaslar??

ben roman yazıyorum

metal fırtına tarzı ütopyalar fln

hayali bi kahraman üzerinden düşündüğüm ideal dünya düzenini anlatıyorum ama mistik öğelerde var

isim demişin ama oda senin hayal ettiğin şeylerle ilgili ortaya çıkacak bişey..sen ne yazıyorsun bilmiyorum ama yazdıklarını başkasına okutarakta fikir alabilirsin ..bence isim en son düşünülcek şey..

bide tavsiyem bişey okurken yada şarkı dinlerken bilmediğiniz kelimelirin anlamını öğrenip mutlaka kelime dağırcığınıza kazandırın.mesala ben dinlediğim bütün sagopa parçalarını tek tek kritik edip burda ne diyo lan bu diye soran biriyim.tabi sadece sago değil genelde böyleyim

evet bende sagocuyum bende söyledıklerı cok dusunur arastıran bır insanımdır ben basımdan gecen tek askımı yazmak ıstıyorum psikolojık roman olması bı ayrıcalık tabıkı.. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Sagopa'nın kullandığı birçok kelime Türkçe değil, Türkçe bir eserde, Türkçe kelimelerin kullanılması taraftarıyım.

Ek olarak, imla ve yazım kurallarının çok iyi bilinmesi lazım. Yazdığınız yazıya önem veriyorsanız...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Stephen King - Yazma Sanati (kendi tarzindan uzak,sadece nasil yazdigini anlattigi bi kitap,Stephen King kim diye sormazsin heralde)

adli kitabi al oku...

bisey daha, hayal gucu tabiki onemli, ama okumadan yazmak mi?

bu sizin hayal gucunuzun ne kadar guclu oldugunun bir kaniti olabilir sadece...

anca gidersin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek
    Swool bunu yazdı:

Sagopa'nın kullandığı birçok kelime Türkçe değil, Türkçe bir eserde, Türkçe kelimelerin kullanılması taraftarıyım.

evet biz bir gün oturgaçlı götürgeçle giderken..vesselam

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

Allah ım gene mi sagopa :/

kitaplardan filan tartışıyoz ya stephen king filan deyin lemar gibi :) 

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek
    sagopa deyıp gecme belkı cok basıt bır kelıme olucak ama kendısınınde dedıgı gıbı cumle muhendısı ve kıtap yazmak şiir yazmakta kelımlerle oynamaktır o yuzden bu ustatlardan faydalanmak gerekır..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek
    JordanoR bunu yazdı:

Allah ım gene mi sagopa :/

kitaplardan filan tartışıyoz ya stephen king filan deyin lemar gibi :)

yok benim anlatmak istediğim kelime dağırcını genişletmek ,türkçe yazarsanız da bence türkçe romanlar daha iyi, çünkü yabancı dilden çevirilerin bazen edebi anlamda eksikleri oluyo malumunuz, şekspiri bile türkçeye çevirdiğinizde RUHU bozuluyo RUH çok önemli

edit: mesala türkçe çok süper bi şiir vardır ama yabancı dile çevirdiğinde kafiye mafiye tutmaz,düz yazı gibi olur,düz yazı bile yabancı dillere tam RUHUYLA çevrilemiyo

ben diyom aşk, adam diyo lav öteki diyo fos hepsinin ruhunda bu kelimeler farklı frekans yayar.. 

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    Omnuarliti bunu yazdı:
    Swool bunu yazdı:

evet biz bir gün oturgaçlı götürgeçle giderken..vesselam

forumu biraz takip edersen bu kelime grubunun siyasi bi olay olduğunu bilirsin kabul ediyorum kullandığımız her kelime türkçe değil ama türkçesi varken türkçesi kullanılması daha uygun zaten konu kitap roman gibi eser yazmak olunca bu artık uslüp oluveriyor zaten eser içinde anadil dışında sözcükler barındırınca pek samimi durmuyor sanki
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek
    yahu adam yazma sanati diye kitap yazmis diyorum, stephen king diyorum... sanirim anlatamadim, bundan iyi kaynak mi ariyorsunuz nasil yazilacagina dair?

anca gidersin...
Toplam Hit: 6970 Toplam Mesaj: 41