Led"Lerden Aydinlatma Sistemi Yapin
-
niksiz; heuheu saka bir yana hamsterlari kullanabilirsin,
darkwader; bak mizahi ne guzel anlatmis , kulak ver ona.
gerekli 2-3 malzeme zaten yazili , daha once karsilasmadiysan bu malzemelerle elektrikciye abi ben led lamba yapacam malzemeleri ayarlarmisin de cikartirlar koyarlar onune.
-
ayhun bunu yazdı:
-----------------------------
simdi ben bişe sorcam arkadaslar yukarda bahsettiğim star pcb ledleri aracın sis farlarına koyucam 3 vatlarını ancak 700 mA ama sisler 10 amperle calısıo bu amperi dusurmem gerekirmi gerekirse ne yapmam lazım nasıl bi direnc baglamalıyım bide 12 volttan 3.8-3.2v dusurmem lazım bununla ilgili bi direnc daha solerseniz cok mutlu olurum simdiden tesekkurler
-----------------------------arac motor mu? sari led diyotlardan dizili bir sistem kullan, kullanacagin ledler dar acili olursa daha ileri isik yollayabilirsin
bc237-bc327 transistor aktif modda calisirsa, boylece akim degeri dusuk olabilir
(Devre semasini bulursan, resim ekle bende goreyim)
-
Paylaşım için saol ben de elektronıkçiyim
3 tane proje yaptım bende:
1- Kayan yazı (bankalarda falan görmşünüzdür)
2-pic16f84 kontollu mikrodenetleyici ile hareket kontrolu
3-Çizgi izleyen robot
İstanbul Feshanede Proje Yarışmalarına katıldık okul olarak
dereceye giremedik ama Güzeldi projelerimiz hepsini kendi ewimde yaptım
okulda elektronığin son mezunlarıyız bizim okulda daha elektronık olmadığı için Atelyemizde yoktu. -
vathansever paylaş da biz de bilek yaf.sitenin kültürü artsın böle konularda.kayan yazı hoş.anlat onu bakem.gerçi bi ara tubitağın dergisinde de verdiler onu ama anlat gene de sen.yavuz erol çatlasın :DDDD
-
vathansever cizgi izleyen robota talibim. resmi varsa koy.
Bu arada ev icinde led ile aydinlatma Elektrik faturasina %85 %90 tasarruf olarak yansir.
ogrenci evleri: sayaclarla ugrasmayin, led ile aydinlanin.
-
hojucuk bunu yazdı:
-----------------------------vathansever cizgi izleyen robota talibim. resmi varsa koy.
Bu arada ev icinde led ile aydinlatma Elektrik faturasina %85 %90 tasarruf olarak yansir.
ogrenci evleri: sayaclarla ugrasmayin, led ile aydinlanin.
-----------------------------son cümle harika olmuş hocam.sessizce alkışlayım seni.
-
vathansever bunu yazdı:
Paylaşım için saol ben de elektronıkçiyim
3 tane proje yaptım bende:
1- Kayan yazı (bankalarda falan görmşünüzdür)
2-pic16f84 kontollu mikrodenetleyici ile hareket kontrolu
3-Çizgi izleyen robot
İstanbul Feshanede Proje Yarışmalarına katıldık okul olarak
dereceye giremedik ama Güzeldi projelerimiz hepsini kendi ewimde yaptım
okulda elektronığin son mezunlarıyız bizim okulda daha elektronık olmadığı için Atelyemizde yoktu.
işte bu benim kardeşimdir gurur duyuryoum :D beraber yazın PIC öğrencez roket fırlatcaz... -
Beyler Bakın Bu Feshanede Açtığımız sergi soldaki benim
1- çigi izleyen robot (solda)
2- kayan yazı (ortada)
3- mikrodenetleyici ile hareket kontrolu (sağda)
Açıklama yetmediyse msne gel daha ii anlatırım takılan varsa
http://img409.imageshack.us/img409/9692/p1010052ep3.jpg -
vathansever bunu yazdı:
-----------------------------Beyler Bakın Bu Feshanede Açtığımız sergi soldaki benim
1- çigi izleyen robot (solda)
2- kayan yazı (ortada)
3- mikrodenetleyici ile hareket kontrolu (sağda)
Açıklama yetmediyse msne gel daha ii anlatırım takılan varsa
http://img409.imageshack.us/img409/9692/p1010052ep3.jpg
-----------------------------ulan çizgi izleyen robot ta ayağa düştü her önüne gelen yapıyo sonrada okul sergisine koyuyo :D
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------ulan çizgi izleyen robot ta ayağa düştü her önüne gelen yapıyo sonrada okul sergisine koyuyo :D
-----------------------------Krdeşim sende yap görelim benim yaptığım gelişmiş versiyonu istanbuldaki okullar arasından 8 tane çizgi izleyen robot vardı. Ama benimkisi seçildi. ayrıca ben hocamla beraber danışarak sensörleri yükselttim ve motor olarak güç motor kullandım. senin bildiğin oyuncak araba motoru değil tanesi 20 milyon. ilk once oyuncak araba robotu kullandım. ama çizgiden çıkıyodu. ne zaman güç motor kullandıysam.çizgiyi hiç sapmıyor. daha anlamadım diyosan msne gel daha ii açıklama yaparım...