Linux Tavsiyesi
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------
celoron bunu yazdı:
hocam 256 ram ile gnome yavaşlayabilir. hangi dağıtımı kurarsan kur fluxbox yükle.
-----------------------------hacı fluxbox insanı linuxdan sogutuyor be :D
hocam sana en iyisinden backtrack diyelim nedense çok seviyorum yahu bu backtrack'i :D
-----------------------------Neden acaba?:D.Adam msn ve internetten başka kullanılmayacak demiş backtrack demişsin :D
-
kafam karıştı biraz ubuntuda karar kıldım da son söylenenler kafamı karıştırdı sistem gereksinimi en az hangisi kullanıyor şimdi.
-
Avira bunu yazdı:
the_behulder bunu yazdı:
bu adam linux işletim sistemi kullanmaya yeni baslamayacak mı bırakın ubuntuı kursun xubuntu kubuntu backtrack nubuntu suse pardus fedora redhat falan bunları kurmasının bi anlamı yok önce adam temelini ögrensin sonra gerisi kolay zaten mantıgı çözsün önce pardus mantıklı bir işletim sistemi değil ondan onu geç :D sayglar:W
-----------------------------Arkadaşım xubuntu'yu neden tavsiye ettim biliyormusunda onu bunu kurmayın diyorsun,belki adam gnome seviyor ubuntu kurucak,belki adam kde seviyor kubuntu kurucak.bu arada hocam xubuntu kur.Nedenine gelicek olursak xubuntu sistem kaynaklarını en az tüketen Linux sürümlerinden biri yani tam senin makinaya göre.
-----------------------------ubuntudan eksisi ne hoca?
-
Ubuntu tavsiye ederim
-
&
msy bunu yazdı:
arkadaşlar benim evdeki masaüstü bilgisayarımda pardus kurulu 256 mb ram 1.8 işlemci de çalışabilecek küçük bir linux tavsiye edermisiniz türkçe olsun şimdiden teşekkürler
----------------------------Gnome ekranli linuxlardan calsitirabilirsin, xubuntu da alternatifler arasinda açıkara bence. Birde, zumsügün önerdigi bir sürüm vardi simdi adini pek hatırlamıyorum, dogrudan ona sorarsan yardimci olabilir. Özellikle performans sunan linux sürümlerini ariyordu, archlinux muydu neydi. Tabi bu arada gereksiz servisleri, masaustu yönetimlerini vs kapatman gerekecek, kısaca biraz daha işletim sisteminin gereksinimlerine odaklanman gerekecek, ingilizce t < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> uuml;rkce.
Ha ben kullandim da mi biliyorum(!) aşırı kullanmadim, sadece komut satırına baktım :P , ubuntu 9. kusurlu bir surumunu virtualbox da calistirmistim nedir ne degildir diye (1gb ram 1.5 ghz intel 256 onboard ekrankarti), sonra bir hayli eski bir bilgisayarda redhat in bir surumunu calistirmistim( 233 mmx 32 ram 4 mb ekran karti )( turan mete yazinca gordum üzerinde XFC masa usutu yonenetimi vardi).
-
the_behulder bunu yazdı:
bu adam linux işletim sistemi kullanmaya yeni baslamayacak mı bırakın ubuntuı kursun xubuntu kubuntu backtrack nubuntu suse pardus fedora redhat falan bunları kurmasının bi anlamı yok önce adam temelini ögrensin sonra gerisi kolay zaten mantıgı çözsün önce pardus mantıklı bir işletim sistemi değil ondan onu geç :D sayglar:W
-----------------------------Allahını seversen :) linuxa yeni başlayan bir arkadaş xubuntu ile ubuntu arasındaki desktop environment farkını nasıl anlayacak ? :) ki bencede xubuntu kullanması daha iyi olur. sistem source larını en az kullanan ubuntu benzeri linux dağıtımıdır ..çünki Xfce masaüstünün gnome ve kde dan daha az bellek kullanarak çalıştırdığı testlerle sabittir...
-
alıntı yapan güzide dostlarıma cevap veriyorum:
hocalar adam ben şahsen pardus'a ısınmadım bilmiyorum hani çözemedigim bir seyi var pardus sevmiyorum bu yüzden pardus kurmasın dedim bu arada benim görüşürüm.
ek ubuntunun çeşitlerini biliyorum hocam bende senin googledan falanda ögrenmedim yani deneye deneye ögrendik sizler gibi adam önce ubuntuyu yüklesin live oalrak acsın bir baksın karıstırsın hani ögle mi böyle mi falan diye ben pardus kullandım simdi buna alısabilecem mi diye.sonuc olarak sonucda biz bu adama yardım etmeye calısıosak ben bu gune kadar herkeze linux işletim sistemlkerinden hangisini yükliyim diyene direk ubuntu dedim cünkü ben bununla beraber hani zevk aldım ögrendim kendi capımda bir seyler bu yüzdende arkdas'a bunu tavsiye ettim ey güzel dostlarım beNim:W gece gece toplu saldıraya geçtiniz neye ugradıgımı sasırdım ubuntu rules :W
not:konuyu acan arkdas ben kişisel görüşümü söyledim bana bakarak karar verme arkadaslarada bak:W ama ubuntu niye istedigimi acıkladım .kelime hataları için k bakmayın cok fena hata yaparım:W
-
oardusun en kötü yanı kde..Tamam iyide 4. versiyonu ile beni fazlasıyla soğuttu.Hem pardustan hemde kde'den.PARdusa gnome yükledim, hiç ubuntuda aldığım tadı alamadım.
Ubuntu minimal var.Kurulum biraz zor olabilir.Onun dışıda arch linux var ki hedefim onu kurmak.Tavsiye ederim.
Bunlar biraz zor.Zoru öğrenirim, sıkılmam dersen eyw.Yoksa lubuntu veya xubuntu deneybilirsin.
-
the_behulder bunu yazdı:
....
ek ubuntunun çeşitlerini biliyorum hocam bende senin googledan falanda ögrenmedim yani deneye deneye ögrendik ........kelime hataları için k bakmayın cok fena hata yaparım:W
EVET BENCEDE CIDDI KELIME HATALARI YAPIYORSUN...BENIM MUHATTABIM SEN DEGILSIN. ARKADASA YARDIMCI OLMAYA CALISIYORUZ. LAF KARGASASINA GEREK YOK
-
arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için çok sağolun ortamı germeye hiç gerek yok ubuntuyu kurdum ve gerçekten hoşuma gitti pardusa oranla daha rahat tekrardan teşekkürler hepinize. (xubuntu yu da denedim fakat xubuntu kendini bile çalıştırmadı bilginize)