Lisede Alan Değiştirmeyle İlgili
-
hocam şimdi benimkuzen olacak salak alan değiştirmek istiyor lise 2yi okudu tatil bitince lise3 daha bize bugün söyledi yarında cumartesi okula pazartesiye kadar soramıycaz acaba busaatten sonra alan değiştirmesi mümkünmü yazarsanız gerçekten endişe içerisindeyiz hıyar alan değiştiremezsem okulu bırakıcam diyor
-
Alan değiştirmesi mümkün ama hangi alandan hangi alana geçmek istiyo ?
-
sayısaldan eşit ağırlığa
-
O zaman kaç sorumlu ders oluyo bilmiyorum ama bi kaç tane sorumlulukla geçiliyo alan değiştirilirken. Yani o zamana kadar görmediği dersleri vermesi gerekiyo..
-
son sınıftayken bile bölüm değiştirebilirsin hocam müdür tanıdıksa iş tamamdır.
sosyalden fene, fendne tmye, tmden fene, her şekilde kafan rahat olsun. ama tanıdık degilse lise 3de son olarak değiştiriliyor ondan sonrasi üzgünüm -
ben lise son sınıfta 1 haftada 2 kere bölüm değiştirdim =D
iş müdürü kafalamakta bitiyo
olay hukuki ve teorik olarak kesinlikle mümkün ama uğraşmamak için olmaz öyle şey gibi laflarla savuşturmaya kalkışabilirler
ağzın laf yapıcak (misal ben)
Sorumlu dersler konusunu bilmiyorum çünkü bizim müdür başyardımcısı "dert etme" demişti gerçekten de dert etmedim =D
normal şartlarda sorumlu dersin olabilir sınavlarını vermen gereken onu bilemiyorum.
-
Hazır konusu varken bende sorumu sorayım.Bu sene bizde bölüm seçeceğiz.Size notları yazayım siz karar verin hangisine ; Mat 2 fizik 2 kimya 3 biyo 4 edeb 3 coğrafya 5 tarih 4 çok ortada kaldım. Tm derslerim daha iyi ama herkes sayısal konusunda baskı yapıyor.Sizin önerilerinizi merak ettim?
-
nuggets54 bunu yazdı:
-----------------------------
Hazır konusu varken bende sorumu sorayım.Bu sene bizde bölüm seçeceğiz.Size notları yazayım siz karar verin hangisine ; Mat 2 fizik 2 kimya 3 biyo 4 edeb 3 coğrafya 5 tarih 4 çok ortada kaldım. Tm derslerim daha iyi ama herkes sayısal konusunda baskı yapıyor.Sizin önerilerinizi merak ettim?
hocam eğer kendine güvenin varsa tm sec he illa bu notlara göre diyeceğim sözel oku..çok kral bölümlerde var sözelde -
hocam gecsin bizim sınıfa lise 3 te 2 öğrenci gelmiştisayısaldan... sınavlara azcık çalışıp gecmişlerdi.. çok zor değil :)
-
nuggets54 bunu yazdı:
-----------------------------fizik kimyabiyoloji en az 4 değilse sayısala gitme. ea iyi senin için.
sayısalda baskı yapan kişiler biliyor mu ki anadolu ve fen liselerinin çoğu sınıfı sayısaldır, bu kişiler de hep yüksek puanlar yapar. Sayısaldan bir yere girmek anadolu lisesi değilsen çok çok zordur.
Anadolu lisesi derken eski anadolu liselerini diyorum, sonradan super liseleri de anadolu yaptılar ya anadolu lisesinin prestiji lekelendi.
Bana sorarsan daha kolay bir başarı için hatta anadolu lisesinde değilsen üniye girebilmek için kesinlikle ea (tm) seçmelisin. Sayısal diyenler muhtemelen mühendis olmanı isteyen akrabalarıdır. onlara söylemesi kolay, yapmak istedikleri "bizim nuggets54 mühendis oldu" deyip kasılmak. ama sorsan mühendis ne yapar bilmezler.
dumanemre bunu yazdı:
hocam eğer kendine güvenin varsa tm sec he illa bu notlara göre diyeceğim sözel oku..çok kral bölümlerde var sözelde
-----------------------------bence büyük hata olur çünkü sözelden bölümler çok kısıtlı
bir mesleği mesela gazeteiliği televizyonculuğu vesaire kafaya koymuş olman lazım ki sözel seçesin
sonra pişman olursan pratikte sözelden başka alana geçmek de imkansızdır (mümkündür ama çok zordur anlamında)
-
dumanemre bunu yazdı:
-----------------------------nuggets54 bunu yazdı:
hocam eğer kendine güvenin varsa tm sec he illa bu notlara göre diyeceğim sözel oku..çok kral bölümlerde var sözelde
Sozel oku hayatını yasa neden diye sorracaksan ; sistem değişti eğer matematiğin çok iyi değilse kazanma şansın azalır.. ama sözel okursan mattan ne kadar yaparsan kar :) ayrıca kral bölümler var gelecek vadedn bölümler var sözelde...not: öss de basarı oranı;
sayısal %74 tm %34 sözel %15 yani sen karar ver yinede