folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Lütfen Çok Acil.. (İp Çakışması)

Lütfen Çok Acil.. (İp Çakışması)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Konuyu arattım ama bulamadım.. Yinede açıldıysa kusura bakmayın..

Arkadaşlar benim modem otomatik ip veriyor.Ağda da 2,3bilgisayar var.Sorunum şu ip çakışması var diyor.. Tek tek bütün bilgisayarları gezip ip vermek istemiyorum.. Bu ip çakışmasını nasıl önliyebilirim önceden böyle bi sorunum yoktu yardım ederseniz sevinirinm...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek
    sadece kendi ip ni elle değiştirdiğinde senin için sorun ortadan kalkar...

Abra Kadabra
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

masaüstü / ağ bağlantılarım / yerell ağ bağlantılarını görüntüle /yerel ağ bağlantısı / özellikler /tcp ip / ip!'yi otomatik olarak al / dnsyi otomatik olarak al!

yapacağın şey bu dai !

[22817//kaanabak]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    arkadaslar anlatmıs iste tek tek elinde sırasıyla ip vereceksin :) Otomatik verince olmuyo kafede bende otomatik verdim delirdi cafe programı görmedi vs baya ugrastırdı ama sonunda ayıkmıstım hepsine tek tek ip verdim 192.168.1.50 51 52.... diye gider.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

modemin  ip si dısında makınalara ip ataman gerekli...

öle kafan görede ip veremzsın modem kurulum ktapciğinda verilen  ip turunden bir ip girmen gereklidir atıyorum modemin  sahjip olmus oldugu ip  10.0.0.2 ise  sende bubub dısında kalan 254 e kadar  bir  ip verebilirsin örn

makinalara. 10.0.0.x

sadece  x yazan kısım  farklı olmak kaydı ile bu işlemi yapabilirsin

bu arada sadece 1 tane dns   girmelisin dns   ip si ise

10.0.0.2 olmalıdır...

tabi bu dediğim modemden modeme farklılık gözterir..... kitapcıgı incelem daha ii olur:)

vy  modemin  markasını söle yardımcı olalım:)

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Nurky bunu yazdı:
    -----------------------------

masaüstü / ağ bağlantılarım / yerell ağ bağlantılarını görüntüle /yerel ağ bağlantısı / özellikler /tcp ip / ip!'yi otomatik olarak al / dnsyi otomatik olarak al!

yapacağın şey bu dai !

Otomatik al seçeneğinde zzaten ip kısmında ip yazyılı deil bu şekildeyken çakışma var diyor:S  Dns leri filan temizledim defalarca otomatik al dedim ben internete girdim mi karşıdaki giremiyor.

Peki Dns veya alt ağ maskelesi ayarlarına ne yazayım arkadaşlar..

Bİde ip verdiğim halde yine olmazsa öncekisi gibi ip yazmadan olma durumu varmı? :S

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    bilgisayarlara kendin IP ver zaten 2 3 bilgisayar var artık bunada üşenilmez biz burda 30 bilgisayara ayrı ayrı IP veriyoz bide bizi dusun. :)

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek
    3 pc ye ip vermeyede üşeniyosan artık pes yani. Biz 200 pc ye elle ip veriyoruz. Bide sürekli ip leri karıştırınca baştan bi daha 200 pc dolaş :)

Naber la?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ya bizimde internet kafe var ip çakışınca elle veriyorum mesele üşenmek değil ip verdiğimde de girmiyor internete modeme bağlanma şeyim 10.0.0.2 diğer ağ maskesine dns filan ne yazayım onu sölermisiniz benim kafede verdiğim ipden bağlanamıorum :S Kafenin modeminede 10.0.0.2 bağlanıodum:S Bide onceden ne güzel otomatikti onun dönüşü yokmu bi daha arkadaşlar :)))) Tamam 200pcye ip veren arkadaşın küfür etmesine hak veriorum ama bende inatlaştım ipli bağlansam bile ipsiz de bağlanmak istiorum çakışmadan :))
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

abicim modeminde zaten dhcp vardır...

dhcp yi enable et..

sonra hepsini otomatik ip yap..

bitti...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:

abicim modeminde zaten dhcp vardır...

dhcp yi enable et..

sonra hepsini otomatik ip yap..

bitti...

Abi niye bağırıosun :))  Ya otomatik alması gerekiyor modemin ama ben bişeyi disable etmedim ki enable edeyim :)
Toplam Hit: 4577 Toplam Mesaj: 18