Mama Yardımı
-
Arkadaşlar bugün çok sevdiğim bir arkadaşımdan öğrendim ki Hacettepe Üniversitesi Hayvan Hakları ve Doğayı Koruma Topluluğu'nun önemli derecede mamaya ihtiyacı varmış. Veteriner ve diğer masraflar için üniversite bütçesi yeterli geliyormuş ancak mamaya yetişemiyorlarmış. Şimdi normalde kolay kolay bu tarz oluşumlara güvenip yardım yapmam veya bir şey emanet etmem. Ancak hayvanları insan zulmünden kurtarıp sahiplendirmek için canla başla çalıştıklarını bizzat biliyorum. Bu durumu öğrenince TBT olarak yardım yapabileceğimizi düşündüm. Şimdi, arkadaşlar konu hayvanlar olunca insanlar pek duyarlı olmuyor o yüzden fazla bir şey beklemiyorum ama hiç değilse bir 45 kilo mama çıkarabilmeyi umuyorum. 15 kilo mama 80 lira falan.
Bireysel olarak yardım etmek isteyenlere pm yoluyla açık adres vereceğim. 15 kilo ve üzerine genelde kargo bedava oluyor, istediğniz bir siteden vereceğim adrese sipariş edebilirsiniz. Parçalı yapacağınız yardımlar için ise sizin belirleyeceğiniz bir havuz hesap oluşturup bu hesaptan sipariş verebiliriz diye düşünüyorum. Konu bana özellikle köpek maması olarak geldi. O yüzden önceliğimiz kuzu etli veya tavuklu köpek maması olmalı. Ancak ilgi çok olursa kedi mamasının durumunu da sorabilirim. Ek olarak, zor ama eğer yüksek miktarda yardım gelirse bunu başka illerdeki hayvan hakları dernekleriyle bölüştürmeyi de düşünebiliriz.Bağışlayacağınız mamaların doğru amaçlarla kullanılacağının garantisini verebilirim. Ancak inanmayacak mürit olursa Ankara'da olup da seve seve gidip bu insanlarla ilk elden tanışacak müritlerimiz de var.

-
Fazla bir şey beklemiyordum zaten de tek bir hayvansever bile mi yok koca forumda? Askerlerin işkence yaptığı köpeği görünce gürleyen, kedisini öldürüp resmini paylaşan çocuğu bulunca öldüreceğini iddia eden adamlar nerede?
-
Hocam bir hesap no olursa para yatırmak daha kolay ve güvenli olur. Bu şekilde hangi tür mamaya ihityaçları varsa kendileri alsınlar.
Ben şimdi gidip alayım ama kaliteli mi kalitesiz mi? Burası var. O yüzden ihtiyaçları neyse onlar alsınlar.
-
Hocam bunlar zor şartlar altında koşturan bir grup gönüllü. Sayıları fazla değil, altlarında arabaları yok ve çoğu bayan. Bu mamalarda 10 kg, 15 kg gibi ağırlıklarda. Bu miktarlarda kargo bedava oluyor ve kapılarına kadar gidiyor. O yüzden daha makbul geçiyor. Bana önerilen site www.temizmama.com ve markalar Micho ile Banacibo. Ha ben şimdi güvenmezler, işin işçinde iş ararlar diye istediğiniz siteden istediğiniz mamayı alın dedim. Yardım etmek isteyen ama uğraşacak durumu/vakti olmayan kişiler için kendi hesap numaramı vereyim, ordan ben geçeyim siparişi. Fişini/faturasını kuruşu kuruşuna hesabını vereceğimi beni tanıyan bilir zaten. Güvenmeyen arkadaşlara da adres vereceğim sipariş için.
Ek olarak, yardım etmek isteyip durumu olmayan arkadaşlar hiç değilse bir mesaj atsa konuyu yukarıda tutsak? Şurada tek bir mesaj bile görmeyince tahribat.com'dan utandım.
Daha fazla bilgi için:
http://www.hayvanhaklari.hacettepe.edu.tr/
https://www.facebook.com/groups/haydok/
krypt tarafından 01/Haz/15 13:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Hem up olsun hem de birşey sorucam. Normalda barınaklardaki hayvanlara su ile karıştırılmış ekmek veriyorlar, bildiğim kadarıyla. Ya da kasaplardan falan alınan ekstra kemikler falan.
Bu hayvanlara mama yetiştirmek imkansız, aylık 1 tanesinin 50 lira gideri olur zaten belki daha. Biraz hayalperestlik olmuş, niye böyle bir yol seçilmiş ?
Not : İlerde param olduğunda yardım etmek isterim.
-
Hocam açılan aşevlerinde neden aç kalan insanlara kuru ekmek verilmiyor da yemek veriliyor?
Mamalar nutrisyon açısından çok daha değerli ve hayvanın ihtiyacı olan her şeyi karşılamak üzere üretiliyor. Ekmektir, söylediğin gibi artık ettir falan bunlar zaten yapılan şeyler. Mamaya yetişmek dediğin gibi zor iş zaten o yüzden ekmek değil mama yardımı toplanıyor. Ayrıca o barınakların bir çoğundaki hayvanların hallerini görsen gözlerin dolar hocam.
Bu gruptan bir bayan arkadaşımın zar zor kazandığı maaşını mamaya yatırıp kendisinin aç kaldığını bilirim.
krypt tarafından 01/Haz/15 13:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Hacettepeli arkadaslar insanlarin patilerinin ustunden gecip "Ay benim icim kaldirmaz simdi ya" diye yol kenarinda aglamaya biraktiklari hayvanlari alip tedavi eden, cocuklarin beyinsizce attiklari taslarla kor olan hayvanlari ameliyat ettiren, belediyenin zehirleme girisimlerine karsi mucadele veren, sokaklardaki kedi kopegi ellerinden geldigince asilayan super insanlar. Guvenilirlikleri konusunda supheniz olmasin. Ben inanmiyorum etmiyorum diyen olursa atlariz arabaya aliriz elimize mamalarini beraber gideriz kendileri icin hicbir sey yapacak durumda olmayan tombul kuyruklu koca kulakli minikleri sevmeye :) Hadi biraz destek...
-
Up olsun.
Mayışımı alim yardım edecem inşallah.
-
Sitede 20 ye yakın kedi bakıyorum evimde 3 tane 1 i felç . 1 tanede yeni geldi belliki sokağa atmışlar trafikte buldum sahiplenmek isteyen olur belki burda . Ayrıca mama yardımlarına ve ilaç yardımlarınada açığım tüm KYK mamaya gidiyor :)
http://i.hizliresim.com/7kB5ar.jpg
-
Up (:
-
Tam umudumu yitiriyordum ki pm ile adres isteyen arkadaşlar oldu.
İzzmarit sana da telefondan konuştuğumuz konudaki duyarlılığın için kendi adıma teşekkür ediyorum :)