Monitör Seçimi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caglar99
    caglar99's avatar
    Erkek

Selamlar,

Normalde seçimlerimi başkasına bırakmam. Mümkün olduğu kadar araştırıp öğrenebildiğim bilgi ile alırım bilgisayar parçalarımı. Fakat bu sefer birkaç seçenek arasında kaldım. Fiyatlarda aynı olunca karar vermesi güç.

Monitör 1
    Monitör 2
    Monitör 3
    Monitör 4

Yukarıda ki 4 monitör arasında kaldım. hepsi birbirine yakın özellikte monitörler. msi,asus,lg hepsinin panelleri güzel olduğu kadar özellikleri de güzel, yorumlarıda güzel. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi bana seçim konusunda?

Caglar.Boss
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

MSI 27 curved kullanıyorum arkadaşım Asus 27curved kullanıyor. Stokta olmadığı için MSI aldım ama ikisini de kullandığımda Asus daha iyi bence..

Kendine İyi Bak ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

g274 olanı seçerdim parlaklığı 400 nit diğeri 300 nit 

lakin henüz msi'ın güzel bir monitörünü kullanmadığım için markaya önyargım var

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

Hocam monitoru ne yapmakta kullanacaksin ? Web işleri ise renk doğruluğuna göre, Oyun ise kontras/tepkime süresine göre karar vermek lazim.

Kendi setup'ımda ben ana monitor olarak xiaomi bhr4269gl kullanıyorum. Ne renkleri doğru düzgün gösteriyor ne hızı güzel, ama hiç göz yormuyor. Onun hemen üzerine monteli samsung g8 kullanıyorum, Oyun vs de onu ana monitor yapiyorum. tepkimeleri vs de cok iyi. Sol tarafımda da Viewsonic var, hem eşimin fotoraf işlerinde hemde benim web işlerimde renk kalibrasonu için referans monitoru olarak kullandığımız vp27852k var. Onun solunda da monitoring monitoru olarak kullandığım samsung g65 var. Yönettiğim projelerin Monitoring ekranları açık, network sunucu ram,disk vs durumlari. bi sıkıntı olursa gözüme çarpsin diye. Birde duvarımda Xiaomi A2 TV var. Her zaman pc'ye bağlı olmuyor netflix youtube vs için kullanıyorum. kumanda ile uğraşmak istemediğim zaman macbooku yansıtıyorum oradan youtube de takiliyorum. 

Hee macbook'un monitorunde de whatsapp telegram acik oluyor genlede. 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caglar99
    caglar99's avatar
    Erkek

Fhd monitöre 4.5k para vermem. Daha ucuzları var internette. 

@rakkoc hocam oyunda olacak, filmde olacak. Hatta seçeneklerimi 2 monitöre düşürdüm. LG ile ASUS arasındayım şuan. Hala karar verebilmiş değilim. 

Caglar.Boss
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Erkek

hangi amaçla kullanacağın önemli hocam.

https://www.hepsiburada.com/benq-ex2710q-27-ips-qhd-2k-1ms-165hz-freesync-hdmi-dp-usb-3-0-subwoofer-monitor-pm-HBC00002PKTRP

benq üzmez.

antichrist tarafından 09/Haz/24 15:51 tarihinde düzenlenmiştir

|~_~|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caglar99
    caglar99's avatar
    Erkek
    antichrist bunu yazdı

Video, oyun, genel kullanım. Çok komplike birşey yapılmayacak. Benq güzel evet ama 12 bin limitimizi aşıyor. 9500 tl ye kadar çıkabiliyoruz. Çok profesyonel birşeye gerek yok. Ips panel istememin sebebi ara sıra grafik işleride yapılacak. Ama amatörce. Bu yüzden çok pahalı birşeye gerek yok. Benim seçtiğim monitörler başlangiç için yeterli. 

caglar99 tarafından 09/Haz/24 16:23 tarihinde düzenlenmiştir

Caglar.Boss
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    rakkoc bunu yazdı

Hocam monitoru ne yapmakta kullanacaksin ? Web işleri ise renk doğruluğuna göre, Oyun ise kontras/tepkime süresine göre karar vermek lazim.

Kendi setup'ımda ben ana monitor olarak xiaomi bhr4269gl kullanıyorum. Ne renkleri doğru düzgün gösteriyor ne hızı güzel, ama hiç göz yormuyor. Onun hemen üzerine monteli samsung g8 kullanıyorum, Oyun vs de onu ana monitor yapiyorum. tepkimeleri vs de cok iyi. Sol tarafımda da Viewsonic var, hem eşimin fotoraf işlerinde hemde benim web işlerimde renk kalibrasonu için referans monitoru olarak kullandığımız vp27852k var. Onun solunda da monitoring monitoru olarak kullandığım samsung g65 var. Yönettiğim projelerin Monitoring ekranları açık, network sunucu ram,disk vs durumlari. bi sıkıntı olursa gözüme çarpsin diye. Birde duvarımda Xiaomi A2 TV var. Her zaman pc'ye bağlı olmuyor netflix youtube vs için kullanıyorum. kumanda ile uğraşmak istemediğim zaman macbooku yansıtıyorum oradan youtube de takiliyorum. 

Hee macbook'un monitorunde de whatsapp telegram acik oluyor genlede. 

kaç gözün var amk ?

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
Toplam Hit: 1082 Toplam Mesaj: 15
msi asus monitör lg