folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder Motor Sıcakken Marş Basmaması



Motor Sıcakken Marş Basmaması

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moustafa
    Moustafa's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2016
    Erkek
    kiokhan bunu yazdı

    elektrik yetersiz geliyordur hocu lpg ye. Benim unoda da aynı sorun vardı röle takıp halletmiştik :) 

    Röleyi değiştirmiştik değişen bir şey olmadı. Bir tek röleye 25₺ vermek de zoruma gitti arızayı bulup mümkünse kendim onarmayı, değilse ustaya vermeyi planladım.


    Mustafa
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    farlo54
    farlo54's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Şubat/2013
    Erkek

    Kontak anahtarınızı kontrol ettirin isterseniz normal şartlarda marş motoruna aküden direk şase bağlantısı vardır. Marş motorunun devreye girebilmesi için kontaktan ST(Start) ucundan marş selenoidine enerji gelir. Bu sayede marş moturu hareket alır. Eğer kontakta bir problem varsa dediğiniz gibi hiç bir hareket olmaz.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek

    bence sorun akü falan değil aracı iyi bir ustaya götür onlar için tofaş kolaydır sorunu hemen çözerler


    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    Adam "sadece sıcakken çalışmıyor" diyor hala ara sıra çalışıyor ara sıra çalışmıyor demiş gibi yorum yapıyorsunuz. Soğukken çalışıp sıcakken çalışmıyorsa en büyük ihtimal marş kömürüdür.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    ben ise ısı müşüründen olabilir diye düşünüyorum. mümkünse ısı müşürü soketini çıkartıp bi çalıştırmayı deneyin. eğer yine çalışmaz ise arkadaşların dediği marş motoru, dinamosu veya kömürleri olabilir. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moustafa
    Moustafa's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2016
    Erkek

    Isı müşürünün ne olduğunu bile bilmiyorum hemen internetten bakacağım şimdi.

    Uyarı: Cevap son satırda, geri kalan gün içerisinde usta ile yaşadığım macera.

    Yanıtlara göre akşam üzeri ustaya gittim. Olayı anlattım ve sadece marş motorunun kömürlerine bakabikir miyiz dedim. Direkt olarak sen bu arabayı bu akşam buraya bırak dediler.

    Akşam neden kalıyor sadece kömürlerine bakabilir misiniz dedim yine tekrar ettiler sen bu akşam bırak ben yarına kadar hallederim dedi. Neden bırakacakmışım bi kömürüne bakmak için dedim öflercesine bir hareket yaptı, gece tüm elektrik aksamını kontrol edeceğim, kontağa bakacağım, aküyü kontrol edeceğim, kablolara, bağlantılara, marş motoruna bakacağım dedi. Ustam o kadar şey yaparsanız o kadar da para isteyeceksiniz dedim, ne sandın dedi dalga geçermiş gibi geldi bana bu sefer ben yaptım o öflercesine hareketini.

    Bi miktar söyleyin bırakamam öyle arabayı dedim en az 200-300₺ dedi marş motorunun yenisi ne kadar ki! Kalsın böyle idare ederim ben, haydi size kolay gelsin. Deyip çıktım bir daha da o ustaya gitmeyi düşünmüyorum. Birkaç usta daha gezdim ancak farklı sorunlar için gitmiştim ufak tefek birkaç sorunu 5 kuruş vermeden hallettim ancak vefa borcum olduğu için yeni işlerimde mutlaka o ustalara gideceğim.

    Özetle: Ustaya gittim ancak ıvır zıvır değiştirme adı altında söğüşleme isteklerini kursaklarında bıraktım, sorun şimdilik devam ediyor. Uzun bir yola gidersem 5-10 dakikadan önce döneceksem arabayı stop etmeyeceğim. Bu şekilde bir süre daha idare edebilirim.


    Mustafa
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    Moustafa bunu yazdı

    Uzun bir yola gidersem 5-10 dakikadan önce döneceksem arabayı stop etmeyeceğim. Bu şekilde bir süre daha idare edebilirim.

    Debriyajı da erken bırakma hocam.


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serhat8102
    serhat8102's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Nisan/2010
    Erkek

    Benim tofaştada vardı aynı sıkıntı. Ama ben aeızanın nerde olduğunu biliyordum. Marş motorunun tam bağrından bi kablo giriyo. Ona tornavidayla 2 dürtüklüyodum düzeliyodu marj basıyordu. Yoksa mar tık bile demiyodu. Sanki basmamışım gibi

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moustafa
    Moustafa's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2016
    Erkek
    serhat8102 bunu yazdı

    Benim tofaştada vardı aynı sıkıntı. Ama ben aeızanın nerde olduğunu biliyordum. Marş motorunun tam bağrından bi kablo giriyo. Ona tornavidayla 2 dürtüklüyodum düzeliyodu marj basıyordu. Yoksa mar tık bile demiyodu. Sanki basmamışım gibi

    Onu bulup dürtükleyeceğim birdahaki sefere teşekkür ederim


    Mustafa
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaZu
    ZaZu's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Şubat/2012
    Erkek

    Adam marş motoru dönmüyor diyor. LPG diosunuz sizin tabirinizle gaz kafası(regülatör) yok gaz rölesi. Allahın aşkına marş motoru gazla mı çalışıyor?? Yüksek ihtimal kömürler bitmiş bobinin işi bittiyse sadece bobinde değişir. Marş motorunun içindeki. 


    ShutterStock Portfolio http://shutterstock.com/g/ozkan26
Toplam Hit: 6931 Toplam Mesaj: 43
otomobil elektrik elektrik motor araç arıza tofaş aksam doğan 1991