folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Müridler Hangi İçeceği İçiyor? İçeçek Tavsiyesi İstiyorum



Müridler Hangi İçeceği İçiyor? İçeçek Tavsiyesi İstiyorum

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Erkek

    Merhaba ahali,

    Günde yaklaşık 7-8 bardak 3 çay kaşığı şekerli çay içen insanım. Her gün bu kadar şekerli çay tüketmem dişleride bi hayli yıpratıyor. Şeker kullanmazsamda çay acı oluyor sevmiyorum.

    Bir dönem Nescafe 3'ü1 arada içiyordum günde 3-4 bardak kadar o da uykusuzluk yapıyor.

    Normal nescafeleri sevmiyorum (Egzantirik şekillerde yapılan/demlenen zift gibi olan kahveler)

    Bir kaç gün önce Lipton'un kayısılı sallama çaylarından aldım. Kutunun üstünde "14 gün ard arda tüketmeyin" tarzında bir yazı vardı onuda bıraktım.

    Meyve sıkacağı alıp her gün taze meyve suyu içsem bu sefer sürekli meyve almam gerecek para yetmez. (Vitamin zehirlenmesi yaşamayalım şimdi. Hemde sigara ile güzel olmaz gibi)

    Hani filmlerde olur ya yazılımcının olmazsa olmaz bir içeceği vardır onsuz iş yapamaz. İşte bende o olmazsa olmazım olacak içeceği arıyorum.

    Acı olmayan hafifde olsa tatlı, sıcak bir içecek arayışındayım.

    Sizlerin tükettiği farklı içecekler var mı? Önerileriniz nelerdir? Şu an aklıma ıhlamur geldi ama onuda sürekli tükekirsem yan etkisi olur mu emin değilim.

    Not: Sıcak olacak, tatlı olacak, yan etkisi olmayacak (Uyku, uykusuzluk, osurtma, sıçtırtma vs..)

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    herşeyden başka sen bi kan şekerini ölçtür 3 çay kaşığı şeker fazla sanki. 

    seninki; aynı dediğin gibi yazılımcının olmazsa olmaz içeceği gibi bişey arıyon. bence bu durumu kafada bitirmelisin. yani öyle herhangi bişey yazarken illa bişeyler içmek zorunda değilsin. yaa şunu içeyimde kafam daha iyi çalışır gibi bişey ben duymadım (: hem fiyatlar pahalı. en basitinden kola için; coca cola 10 liraya dayandı galiba a101'in kolası= "bi kola" 7 liraya dayandı. kolada durum böyleyken diğerlerinin nescafe, meyve suyu falan fiyatlarına bakmıyorum.

    hee benim bilgisayar masamda kasanın yanında her zaman kola ve ıvır zıvır ucuz bisküvi çeşitleri bulunur. bence kola ihtiyaç gibi bişey (;


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Su. Ne çay ne kola. Kilo da yapmıyor, hazmı da kolay :) 


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Şubat/2010
    Erkek

    dostum şekerli olan içeçeklerden uzak dur. 
    4 5 yıl öncesine kadar senin gibiydim. 
    filtre kahve içenlere aşırı imreniyordum nasıl içiyorlar bu acı tatsız şeyi diye.

    5 şekerden 3 e sonra 1 şekere sonrasında çok uzun süre yarım şeker kullandım oda hani hafiften şeker tadı gelsin diye. Farkında değiliz ama şeker bağımlılığımız var. 

    yapacağın en iyi şey çayı ve kahveyi şekersiz içmek lütfen kendini zorla. İstemedende iç çok değil 1 2 haftaya alışacaksın. 

    sonrasında şeker at içmeye çalış miğden bulanacak içemeyeceksin. Bir içerecekte şeker varsa mümkün değil onun aromasını hissedemezdin içtiğin tek şey şekerli su olur. 

    tavsiye arama kendini zorla başaracaksın

     


    Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Erkek
    ontedi bunu yazdı

    Su. Ne çay ne kola. Kilo da yapmıyor, hazmı da kolay :) 

    Suyuda ısıtıp içicemde içine bir şey atmak istiyorum tat olsun diye. Doğal hafif kendinden şekerli tatlı bir şey olsa mükemmel olur.

    @ajan111 İlla bir şey içmek zorunda değilimde sigaranın yanında bir şey içmek güzel oluyor. Çünkü şunu farkettim ofiste çalıştığım zamanlar sigarayı daha az içtiğim için bu sefer sürekli bisküvi, gofret tarzı şeyler yiyordum ve yanınada içecek alıyordum. Malum el alışkanlığı var elin ağıza gitmesi lazım sürekli. Bırakamadım şu sigarayı.

    İçinde tatlı bir şey olmayan şeyleri içemiyorum. Arkadaşlarla bir araya gelince hadi bende bir bira içeyim diyorum sırf tadı acı diye 2-3 yudum alıp bırakıyorum.

    @kafkavari Şekerede tuzada bağımlıyız malesef. Şekere ne derece bağımlı olduğumu kampa gitmek için 7 saat yürüyüp o kadar güç harcayıp 2 gün tatlı bir şey yemeden durduğumda anladım.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    Cayi uc sekerli icerdim kola cok tuketirdim nasil biraktim bilmiyorum ustune para verseler icemem su an, acik cay bile tatli geliyor bana icemiyorum, favori icecegim ayran 


  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    En sağlıklısı su, suya limon at, yada tarçın falan.

    Suyu aromalandırırsın. Ama sonrasında tansiyona dikkat et. 


    Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazuo
    kazuo's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2015
    Erkek

    Tarçınlı ıhlamur denenebilir.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2021
    Erkek
    h0rtl4kk bunu yazdı

     

    Hani filmlerde olur ya yazılımcının olmazsa olmaz bir içeceği vardır onsuz iş yapamaz. İşte bende o olmazsa olmazım olacak içeceği arıyorum.

     

    Yazılımcının mazotu kahvedir, imkan dahilinde filtre kahvedir. Ucuz yollu french press ve ortalama ve üstü bir kahve işini görür.

    Ama şekeri kesmende fayda var. + içtiğin çay kahve kadar su da içmen lazım. Çay ve kahve vücuttan su atan içecekler.  Ben gün içinde kullandığım şekeri kesmek için her sabah 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü içmeye başladım. Zaten şekerli yapısı sebebiyle gereken enerjiyi sağlıyor. Beyin enerjisi harcadığın her işte vücut şeker arar. Şekerle besleniyor bu meret. Fark etmesen de vücudun ihtiyacını karşılamak için o kadar fazla alıyorsun. Onu dengeleyecek bir şeyler yaptığında düzene girer.

    Markette satılan her içecek zararlı. Yeşil çaya alışabilir ve kahveyi kesersen ondan da yakın performans alırsın ama kahve gibi olmaz tabi. En azından bir tık daha sağlıklı.


    ~
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    Karadut şurubu ya da yaban mersini şurubu alıyorum hocam. Canım içecek istediğinde bunları tüketiyorum. Bunun dışında kahve makinesi aldık. Kahve içiyorum ama haftada 1-2 pek değil. 


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Homo

    Domates suyu

Toplam Hit: 4039 Toplam Mesaj: 54
sıcak içecek fantastik içecek içecek