Ne Öğrensem ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Müridler iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünde öğrenciyim. Bölümümü seviyorum, gelecekte yapacağım iş de hoşuma gidiyor. Ama hep bir programlamaya hevesim var. Biraz C++, ondan daha fazla da C biliyorum. Ek olarak birkaç 3d çizim programını da biliyorum-halen dersini alıyorum. 

Sınavlar notlar iyi gidiyor ama çok fazla boş vaktim kalıyor. Hoşuma gitmiyor oturup 2 saat film izleyip beynimi uyuşturmak. Şu dönem haftada 2 gün hiç dersim yok. Ve ben oturdukça git gide tembelleşiyorum, sevmiyorum boş boş oturmayı. Yoğun olduğumda hem moralim yükseliyor, inanılmaz bir enerji geliyor vede birşeyler başarıyorum. 

Hoşuma gittiği için robotik eğitimine katılıyorum okulda, ufak robotlar yapacağız arduino kullanarak.

Programlamayla ilgili var mı bir öneriniz ? Photoshop-grafik tasarım vs. hoşuma gitmiyor. Kodlamalarla-matematikle ilgilenmek istiyorum. Bilgisayar mühendisliği derslerine girmeyi düşündüm boş günlerde, ama bulamadım uygun birşey.

Nasıl anlatırım bilmiyorum ama sırf eğlencesine, kendimi tatmin etmek için öğreneceğim.

Mesela silicon valley dizisini izledim geçenlerde, dosya sıkıştırma programı yapıyorlar. Bu tarz birşeyi yapmak için neler öğrenmeliyim ? Yada mesela zuckerberg facebook u yapmak için neler kullandı ? Eğlencesine öğreneceğim ve filmlerden gördüğüm  bu siteler-programlar hoşuma gitti.

Biraz araştırdım, C, C#, PHP, VB ilginç görünüyor. Birşeyi merak ettiğimde inanılmaz bir enerji geliyor içimden ve şu an o durumdayım. Haftada belki 30 saatimi ayırabilirim bu işe. 

Var mı hem eğlenceli, hem de bir faydasını görebileceğim bir öneriniz ? Yani mesela C öğrendim bir miktar ama şu an hiçbir işime yaramıyor, kullanıp birşeyler üretebileceğim bir öneriniz var mı ? 

not: İngilizce biliyorum okuduğumu anlayacak kadar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

java öğren :O

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

hocam hangi bölüm olduğunu yazmamışsın becerebilirsen bir endüstri meslek lisesinde otomasyon derslerine gir derim robotik için sana çok şey katar uygulamalıdır farklı bakış açıları geliştrirsin vs. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek
    akmarky bunu yazdı

hocam hangi bölüm olduğunu yazmamışsın becerebilirsen bir endüstri meslek lisesinde otomasyon derslerine gir derim robotik için sana çok şey katar uygulamalıdır farklı bakış açıları geliştrirsin vs. 

makine mühendisliğiniz bir dalı diyebiliriz. bölüm ile ilgili bir şeye gerek yok şu an, gayet yeterli okul. 

zigor tarafından 09/Kas/14 01:48 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    zigor bunu yazdı
    akmarky bunu yazdı

makine mühendisliğiniz bir dalı diyebiliriz. bölüm ile ilgili bir şeye gerek yok şu an, gayet yeterli okul. 

mekatroniktir o :)

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek
    zigor bunu yazdı

Müridler iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünde öğrenciyim. Bölümümü seviyorum, gelecekte yapacağım iş de hoşuma gidiyor. Ama hep bir programlamaya hevesim var. Biraz C++, ondan daha fazla da C biliyorum. Ek olarak birkaç 3d çizim programını da biliyorum-halen dersini alıyorum. 

Sınavlar notlar iyi gidiyor ama çok fazla boş vaktim kalıyor. Hoşuma gitmiyor oturup 2 saat film izleyip beynimi uyuşturmak. Şu dönem haftada 2 gün hiç dersim yok. Ve ben oturdukça git gide tembelleşiyorum, sevmiyorum boş boş oturmayı. Yoğun olduğumda hem moralim yükseliyor, inanılmaz bir enerji geliyor vede birşeyler başarıyorum. 

Hoşuma gittiği için robotik eğitimine katılıyorum okulda, ufak robotlar yapacağız arduino kullanarak.

Programlamayla ilgili var mı bir öneriniz ? Photoshop-grafik tasarım vs. hoşuma gitmiyor. Kodlamalarla-matematikle ilgilenmek istiyorum. Bilgisayar mühendisliği derslerine girmeyi düşündüm boş günlerde, ama bulamadım uygun birşey.

Nasıl anlatırım bilmiyorum ama sırf eğlencesine, kendimi tatmin etmek için öğreneceğim.

Mesela silicon valley dizisini izledim geçenlerde, dosya sıkıştırma programı yapıyorlar. Bu tarz birşeyi yapmak için neler öğrenmeliyim ? Yada mesela zuckerberg facebook u yapmak için neler kullandı ? Eğlencesine öğreneceğim ve filmlerden gördüğüm  bu siteler-programlar hoşuma gitti.

Biraz araştırdım, C, C#, PHP, VB ilginç görünüyor. Birşeyi merak ettiğimde inanılmaz bir enerji geliyor içimden ve şu an o durumdayım. Haftada belki 30 saatimi ayırabilirim bu işe. 

Var mı hem eğlenceli, hem de bir faydasını görebileceğim bir öneriniz ? Yani mesela C öğrendim bir miktar ama şu an hiçbir işime yaramıyor, kullanıp birşeyler üretebileceğim bir öneriniz var mı ? 

Hocam robotik programlamayı ardunio ile yapacağını söylemişsin. Ardunio yerine üzerindeki atmega çipini C ile programlayarak robotik programlama yapabilirsin. 

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek
    aercys bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

Hocam robotik programlamayı ardunio ile yapacağını söylemişsin. Ardunio yerine üzerindeki atmega çipini C ile programlayarak robotik programlama yapabilirsin. 

Araştırıyorum hemen, işte böyle kullanabileceğim birşeyler istiyorum. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Var mı öneri ? C yi yarıda bırakmıştım ders bittiğinde, öğrenmeye devam edeceğim. 

Yeni bir dil olarak bittiğinde basitinden site yada uygulama yapabileceğim, yani bunu yaptım deyip tatmin olabileceğim bir dil öneriniz var mı ?

Yani internette araştırıyorum ama genelde insanlar hacker olmak istiyorum ne öğreneyim diye sormuşlar. Bunun dışında genel olarak C, VB,  C # önerilmiş. 

Yalnız bir ton bu tarz konu var farkındayım, açmak da istemedim zaten sitenin en sıkı takipçilerinden biri olsam da çok seyrek yazı yazarım. Ama şu an aklımda hiçbir şey yok. Mesela web tasarım yapacağım dersin araştırırsın hangi dil gerekiyor, sonra onun için kaynak araştırır başlarsın. Ama ben ne yapacağımı kararlaştırmadım. 

Yani öğrendikten sonra ortaya bir ürün çıkarabileceğim, ileride işime yarayacak herhangi bir şey olabilir. Mesela pic programlama fikri hoşuma gitti, ayrıntılı araştıracağım. Buna benzer, hiç aklımda olmayan bir fikir alabilirim belki diye açtım bu konuyu. 

zigor tarafından 09/Kas/14 02:36 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Matlab öğren eğer müh. fakultesindeysen. Çok karşına çıkıyor.

Birde programlama ne öğrenirsen öğren ama ayrıca exeli de sök prof ol exelde

erebos tarafından 09/Kas/14 10:21 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek
    zigor bunu yazdı

Var mı hem eğlenceli, hem de bir faydasını görebileceğim bir öneriniz ? Yani mesela C öğrendim bir miktar ama şu an hiçbir işime yaramıyor, kullanıp birşeyler üretebileceğim bir öneriniz var mı ? 

VB i baştan eleyelim.

.NET varken artık VB bilen birisi piyasada iş bulamaz... Bu yüzden senin öğrenmen de, bence boşa zaman kaybı olur.

Şimdi sen diyeceksin ki, ben para kazanmayı düşünmüyorum..

Ama ben diyeceğim ki senin harcağıdın zamanın para olarak bir karşılığı var.

Bu yüzden güncel ve piyasada sık kullanılan teknolojilere ağırlık vermek gerek.

Facebook gibi bir site kodlamak için sana neler gerekli onu anlatalım.

Web dünyasının temeli HTML dir, bu HTML yi bilmeden olmaz.

Sonra HTML yi istediğimiz gibi düzenlemek için CSS bilmen gerekiyor.

HTML ==> CSS den sonra işler çatallaşır. Burada bir seçim yapman gerekiyor.

yoluna ya .NET ile devam edeceksin ya da Açıkkaynak ile..

.NET ile devam etmek ister isen, ASP.NET veya C# öğrenmen gerekecek..

Açık kaynak ile devam etmek ister isen PHP ve daha kurumsal uygulamalar için JAVA öğrenmen gerekecek.

Yaptığımız / tasarladığımız web sitesinin üzerine biraz sos lazım, bunu da Javascript / Jquery ile yapmamız lazım.

C / C++ bilen birisi için PHP veya C# a geçmek kolaydır. Çünkü sözdizimleri yaklaşık birbirine benzer.

Bana kalırsa sen PHP ve sonrasında JAVA öğren... Microsoft a ve onun teknolojilerine güven olmaz...

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek
    SerYolcu bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

VB i baştan eleyelim.

.NET varken artık VB bilen birisi piyasada iş bulamaz... Bu yüzden senin öğrenmen de, bence boşa zaman kaybı olur.

Şimdi sen diyeceksin ki, ben para kazanmayı düşünmüyorum..

Ama ben diyeceğim ki senin harcağıdın zamanın para olarak bir karşılığı var.

Bu yüzden güncel ve piyasada sık kullanılan teknolojilere ağırlık vermek gerek.

Facebook gibi bir site kodlamak için sana neler gerekli onu anlatalım.

Web dünyasının temeli HTML dir, bu HTML yi bilmeden olmaz.

Sonra HTML yi istediğimiz gibi düzenlemek için CSS bilmen gerekiyor.

HTML ==> CSS den sonra işler çatallaşır. Burada bir seçim yapman gerekiyor.

yoluna ya .NET ile devam edeceksin ya da Açıkkaynak ile..

.NET ile devam etmek ister isen, ASP.NET veya C# öğrenmen gerekecek..

Açık kaynak ile devam etmek ister isen PHP ve daha kurumsal uygulamalar için JAVA öğrenmen gerekecek.

Yaptığımız / tasarladığımız web sitesinin üzerine biraz sos lazım, bunu da Javascript / Jquery ile yapmamız lazım.

C / C++ bilen birisi için PHP veya C# a geçmek kolaydır. Çünkü sözdizimleri yaklaşık birbirine benzer.

Bana kalırsa sen PHP ve sonrasında JAVA öğren... Microsoft a ve onun teknolojilerine güven olmaz...

Teşekkür ederim, HTML çok duyduğum ve merak ettiğim bir dil. Araştırıyorum hemen o halde. Ciddi bir miktarda boş zamanım var. Haftada 3 günüm tam dolu ama h.sonu ve diğer 2 gün ne dersim var ne de düzenli bir etkinlik. O zamanı html öğrenerek ve C de eksiklerimi tamamlayarak değerlendireceğim.

erebos bunu yazdı

Matlab öğren eğer müh. fakultesindeysen. Çok karşına çıkıyor.

Birde programlama ne öğrenirsen öğren ama ayrıca exeli de sök prof ol exelde

Hocam Matlabı ders olarak alacağım birkaç dönem içinde. Excel için de bilgeadam okul da eğitim düzenleyecek, sağlam bir indirim de var. Ona kayıt oluyorum o halde. 

Toplam Hit: 6388 Toplam Mesaj: 39