.Net Openfiledialog Problemi [ÇÖZÜLDÜ]
-
Merhabalar,
Yazmış olduğum bir programda bazı bilgisayarlarda içe aktar ve kaydet butonları çalışmıyor. Kullanıcı içe aktar dediği gibi yazılım çalışmayı durdurdu şeklinde hata alıyorum.
Kodlar basit open file dialog ve save file dialog. Bir hata kodu falan döndürmüyor, direkt çalışmayı durdurdu şeklide hata alıyor.
Bazı kişiler format attığında çözülüyor ama bazı kullanıcılarda formatta çözüm olmadı.
Bu problemi net bir şekilde nasıl bulabilirim? try catch ile yaptım o şekilde dahi hata kodu döndürmüyor. Direkt çalışmayı durdurdu diyor ve kapanıyor.
10 kullanıcının 2sinde kesin olarakta oluyor.
------ ÇÖZÜLDÜ -------
Application Ayarlarından Authentication Mode Application-defined olmuş. O sebeple hata veriyormuş. Windows yaptım ve düzeldi.
Ama o nasıl Application-defined oldu anlamadım. :)
Yardım eder herkese teşekkürler.
biri tarafından 03/Nis/17 18:38 tarihinde düzenlenmiştir -
tolgasen bunu yazdı
Merhabalar,
Yazmış olduğum bir programda bazı bilgisayarlarda içe aktar ve kaydet butonları çalışmıyor. Kullanıcı içe aktar dediği gibi yazılım çalışmayı durdurdu şeklinde hata alıyorum.
Kodlar basit open file dialog ve save file dialog. Bir hata kodu falan döndürmüyor, direkt çalışmayı durdurdu şeklide hata alıyor.
Bazı kişiler format attığında çözülüyor ama bazı kullanıcılarda formatta çözüm olmadı.
Bu problemi net bir şekilde nasıl bulabilirim? try catch ile yaptım o şekilde dahi hata kodu döndürmüyor. Direkt çalışmayı durdurdu diyor ve kapanıyor.
10 kullanıcının 2sinde kesin olarakta oluyor.
Hocam solution ın özelliklerinden işlemci mimarisini bi kontrol et. Bununla alakalı olabilir. Sen 64 bit e göre yazmışsındır hata aldığın bilgisayarlar 32 bit işletim sistemi vardır. Aklıma ilk gelen soru bu. Bunun dışında framework ün sürümünü kontrol etmek lazım. Bilgisayarda 4.0 yüklüdür ama çalışan sürüm 2.0 dır gibi.
-
AnyCPU olarak derliyorum hocam.
Net framework 4.6.2 yüklüyorum özellikle ama yok. Formattan sonra çözülüyor %90'ında. %1'inde hala devam ediyor problem.
-
benim de basıma gelmışti
cozum olarak
-uac ı kapatacan veya admın yetkısıyle calıstıracan programı
ben boyle cozduydum uac modunu kaldırdım
-
admin yetkisi ile çalıştırdım ama birde uac'ı kapatıp deneyeyim hocam
-
sorun sanırım user hesaplarıyla alakalı, o çalışmayan 2 hesap user mı, administrator mu bir bak bakalım, ona göre çözüm bulmaya çalışalım
-
saybirs bunu yazdı
sorun sanırım user hesaplarıyla alakalı, o çalışmayan 2 hesap user mı, administrator mu bir bak bakalım, ona göre çözüm bulmaya çalışalım
bakıp bilgi veriyorum hocam
-
saybirs bunu yazdı
Evet hocam yönetici hesabı profiller.
-
uac kapattınmı
-
lazz bunu yazdı
uac kapattınmı
kapalı hocam devam ediyor problem
-
ilginç kodunu paylaşırmısın