Network Şifre
-
arkadaşlar network kurduktan sonra açılan paylaşılan dosyalara şifre koymam gerekiyor nasıl yapacağım bilmiyorum sanırım bir program varmış?:S
arkadaşlar aranızda bilenler varsa söylerseler sevinirim. -
hoca şimdi klasöre sağ tıkla, orda paylaş diye bir seçenek olur... orda aktif yaparsın paylaşımı, altta şifre kısmı da olur, ordan gireceksin şifreyi, ek olarak tam olarak paylaşıma açarsan şifreyi bilen kişi o klasörün içindekilere tam olarak hükmedebilecek, yani açıp silebilir, yazıları değiştirebilir v.s.
-
arkadaşım şifre koymak için hiç bir yeryok yaw.
-
o zaman ağ bağlantın yok demek.... Valla ben win 2000 kullanıcısıyım.. sen denetim masasını kurcala. orda ağ bağlantılarında vardır paylaşım ile ilgili şeyler..
-
valla arkadaşım 2000de vardı bende hatırlıyorum ama xp de bulamadım gerçektende yardım edin yarın lazım bana yaw
-
network paylasim sifreleme olayini xp pro da yapabilirsin home da yapamıyosun bildigim kadarıyla
-
nasıl yaparım arkadaşlar anlatırmısınız?
-
yaf kimsede yok mu xp denesin ya
hoca şuralar bi bak, belki birşey çıkar
http://www.turkcenet.org/yeni/index.php?option=com_content&task=view&id=168&Itemid=34
http://www.turkcenet.org/yeni/index.php?option=com_content&task=view&id=190&Itemid=34 -
xp isletim sistemlerinde klasorlere paylasim sifresi koymak diye birsey yok (ozel programlarla olabilir)
onun yerine yetkilendirme bazli paylasim vardir.
yetkilendirme bazli verebilmek icinde bir domain bazli sistem olmasi gerekiyor
eger domain tarzi bir network yok ise ntfs sistemin olmasi gerekiyor.
ntfs ise sistem, klasor uzerinde sag klik yaparak ozellikleri ac
orda guvenlik isimli sekme olmasi gerek
orda paylasim verecegin kisinin ismini yazarak paylasima acabiliyorsun.
biraz hizli yazdim takildigin yer olursa tekrar haber verirsin -
Hacım yapabileceğin en güzel iş bi user açıp(2003 te oluyor)klasöre sadece bu adamın okuma yazma silme vs. gibi yetkiler atıyorsun...
Ama bu konuda en yetkili şeyi ISA server yada 2003 server üzerinden yapabilirsin fakat ondada Active Directory'den yapabilirsin...
-
aslında bunu bu şekilde rahat bir şekilde yapabilirsin.
Başlat--->Çalıştır "control userpasswords2" yaz
çıkan pencerede guesti seçip altta parola sıfırlama yazan yer var oraya tıkla ve şifreyi gir.Artık ağdan bir kullanıcı senin bilgisayara erişmek istediğinde o şifreyle dosyana ulaşabilir.
Toplam Hit: 2556 Toplam Mesaj: 11