folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Networkçüler : Bilgisayardaki İnterneti Dağıtayım İstiyorum Ama..

Networkçüler : Bilgisayardaki İnterneti Dağıtayım İstiyorum Ama..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

birde sunu dene :

konsola gir.

netsh wlan set hostednetwork ssid=ag_adi key=parola

enter'la.

netsh wlan start hostednetwork

enter'la.

ag baglantılarından kablosuz ag baglantısını sec, özellikler - paylasım. üsttekini isaretle, eger zaten isaretliyse onu kaldır ve yukarıdaki islemleri yeniden yap. ev agı baglantısı olarak sanal bir baglantı olustur.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

birde sunu dene :

konsola gir.

netsh wlan set hostednetwork ssid=ag_adi key=parola

enter'la.

netsh wlan start hostednetwork

enter'la.

ag baglantılarından kablosuz ag baglantısını sec, özellikler - paylasım. üsttekini isaretle, eger zaten isaretliyse onu kaldır ve yukarıdaki islemleri yeniden yap. ev agı baglantısı olarak sanal bir baglantı olustur.

Denendi, olmadı hocam.

Paylaşımı aktif etmeye çalıştığım vakit, ethernetten gelen bağlantının IP ve DNS ayarlarını otomatik almaya çalışıyor. Oysa ki manuel IP dışındaki bağlantılara kapalı orası, ne etsem bilemedim

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

AP işe yaramıyor boşuna para vermeyin diye uyarmışlardı;

Bağlanmadan önce manuel elle IP , dns , bilgisayar ismi ve etki alanı, bir sürü ıvır zıvır yaptırdılar. AP'in bunun altından kalkabileceğini sanmıyorum :D

Connectify'ı kendi sitesinden son sürümü indirdim, serial konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı? :)

Hiç kendini kasma. Senin işini router görür. Garanti ederim görür. Biraz kaliteli birşey olsun yeter. Kablosuz erişim noktası olarakta bilinen AP de bağlanan her cihaz ana modemden yada güvenlik duvarı, dhcp server artık neyse ondan ip alır yani yurttaki ağda bende varım der. Anlayacağın AP sağdece ağ ile bağlanmak isteyen cihaz arasında basit bir köprüdür. Router ise kendisi ağ oluşturur. Kendi ip atar ve her ne olursa olsun bağlı olduğu ağdaki router bu işten pay çıkaramaz. Mesela yurt ağı 10.10.1.x şeklinde ip kullanırken router 192.168.1.x şeklinde ip dağıtabilir. yut ağı ttnet dns lerini kullanırken eğer kısıtlama yoksa senin ağındakiler opendns yada başka bir dns kullanabilir. dd-wrt destekli bir vpn hesabın varsa router ağındaki herkes bu vpn den üstelik aynı anda ve herhangi bir özel ayar yapmadan internete çıkabilir. 1GB net olan yerde de youtube izlememek olmaz. Router kendi ağına bağlı cihazların tümünü tek ip ile yurt ağına bağlayacaktır. Aslında Yurt ağında da router var ve çıkışında siz fani öğrencilere hizmet verirken girişinde fiber ile internet servis sağlayıcı (ttnet, superonline vb.) ile bağlantı sağlar. mesela whatismyip.om dan baktığından internet ıp niz 123.123.123.123 iken yurtta sayısı pc mesela 192.168.1.x ile hep beraber interneti kullanır. Sizin yurtta kaç pc var ıp leri nedir internet servis sağlayıcın bilmez.İşte sende buna benzer minik bir ağ kuracaksın. Router çalışmak için pc vb.de istemez. Kendi herşeyi halleder. İlk başta ayarlamak için pc ye ihtiyaç duyarsın ve sonrasında sessiz sakin çalışır.

Kablosuz router var. dd-wrt yüklenebilen router alırsan ooov tadından yenmez.

Router'in en kötü yanı profesyonel ayarlar gerektirebilir ve bunu çoğu kişi yapamayabilir. Yurtta kalıyorsan bilgisayar ile ilgili bölümlerde okuyan birilerini bul. Extra salak değilse ayarını yapar.  Bende linksys nin e1200 router'i var. İçerisinden pc yazılımı çıkıyor ve senin yerine tüm temel ayarları yapıyor. birkaç kez ileri ileri demen yetiyor. extra salak olsan bile kullanabilirsin. Tek sorun beraber gelen programın profesyonel ayar gerektiğinde bunları yapmaması, elle router içine girip yapmanın gerektiği. Tabi ben dd-drt yükledim hepten uçtu gitti tadından yenmez oldu ama herşeyi elle yapmam gerekiyor.

Özetle. Kendini kasma git kablosuz özelliğinde olan router al,bana da dua et.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Olgunisik abey eger bu internet bi server urerinden dagitiliyorsa ve her kullanici icin statik ipleri varsa ve serverda kullaniciyi bi sekilde tanimlattilarsa nasil olacak???

Onun haricinde anlatimi birebir dogrudur bak alacak olursan router at TeamViewer baglanip kuralim

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Olgunisik abey eger bu internet bi server urerinden dagitiliyorsa ve her kullanici icin statik ipleri varsa ve serverda kullaniciyi bi sekilde tanimlattilarsa nasil olacak???

Onun haricinde anlatimi birebir dogrudur bak alacak olursan router at TeamViewer baglanip kuralim

Statik ıp birşeye sabitlenir. Genelde bilgisayarının (veya tablet yada cep telefonunun) mac adresine sabitlenir. Diger yöntem kullanıcıya sabitlemektir ama pek tercih edilmez. Buradaki asıl soru şu. Yurt internetinden faydalanmanın aşamaları nedir? Yurt internetinden faydalanma aşamalarını router ile taklit edebilmeliyiz. Çok uyuz bir radius server yoksa routerle basitce bağlanabiliriz. Aslında farketmez olsada bağlanabiliriz ama ince ayarı bol bir bağlantı olur. Yurtta duvarda ağ prizi var ve ben evden ilk kez aldığım pc yi getirip o ağ prizine bağlasam çalışırmı? Oturum açmak için şifre vb. girmek gerekiyormu yoksa bağlanabiliyormusunuz? Şifre giriliyorsa nasıl ve nereye giriliyor?

Her kullanıcı için mac adresine sabit statik ıp zor iş zira artık herkesin birden fazla ağ aygıtı (pc,tablet,telefon vb.) olabiliyor. Eğer statik ıp varsa %99 mac adresine sabitlenir ki bence statik ip olma şansı az.Her ne şekilde olursa olsun uygun bir router ile istediğine ulaşabilirsin.

Serverde kullanıcıyı tanımladılarsa dediğine göre router mantığını tam anlatamadım demektir. Örnek veremmi. Bağış toplandığını ve bağışların bir banka hesabına yatırılmasının istenildiğini düşün. Sende yurtta bulunan herkese bağış toplandığını ve banka hesabına yatırılması gerektiğini söyledin. Bağışcılar ayrı ayrı bankaya gidip para yatırırlarsa banka kim ne kadar yatırmış öğrenir zira herbiri için ayrı ayrı kayıt açar. (Şu anda kullandığınız internet bağlantısında durum budur. herkez yurt sunucusuna ayrı ayrı başvurup internet hizmeti alıyor.) Bankaya gitmek yerine parayı sana veren 10 kişi olduğunu düşün. Sende o paraları bankaya gidip kendi adına yatırırsan banka sana kim ne kadar para vermiş yada kim ne kadar bağış yapmış bilemez zira tek kayıt açar ondada sen görünürsün. İşte bizim yaptığımızda budur. Bu örnekteki sen="kurman gereken router" oluyorsun.

Yurtlarda kullanılan yöntem genelde aynıdır. Ağ bağlantısı herkese açıktır ama web tarayıcı ile ilk nereye bağlanırsan bağlan ekrana kullanıcı adı ve şifre girmen gereken bir web sayfası gelir. kullanıcı adı ve şifreni girersin. Bu aşamadan sonra ağdan kopana kadar birdaha şifre girmez ve gönlünce gezinirsin. Bu basit bir sorundur ve router kullanımında sorun olmaz.Tabi uygun bir router olmalı. Bazı yurtlarda süre veya mb sınırı oluyor ama 1gb bağladan idarenin bu yola başvuracağını sanmam. Mesela yurtkur yurtlarında günlük 250mb sınırı varmış.

Alacağın router gigabit portlu olursa iyi olur zira 1gb bağlantıyı tam anlamıyla yaşamak istersin. Klasik routerler ve adsl modemler hatta switchler 100mb portludur ve senin hız keyfini teoride %90 oranında sınırlar. Allahım bunları yazdıklarıma inananmıyorum. 56k modemle bağlandığım zamanlar daha dün gibi ve şimdi internet hızına uygun donanım seçiyoruz. Bir başka nokta routerle bağlanan herkez yurt serverine senin adına bağlanır. İnterneti dağıttığın biri tayyibe ölüm mesajını twit ederse polis amcalar seni gerdirir, yazanı değil. Anladığım kadarı ile sen interneti kendin için birden fazla cihazda aynı anda kullanmak için istiyorsun. bu durumda farklı kullanıcı olmayacağı için polis amcalar seni bulursa doğru adamı bulmuş olurlar. Kötü bir örnek oldu ama gecenin bu vakti idare et.

TeamViewer konusuna gelince. 2 nedenden dolayı sana yardım etmem zor. 1-evdeki interneti ttnet'e kızıp kapattım ve cep telefonundan bağlanıyorum. Telefonun hızı TeamViewer için uygun değil 2-Her router'in web arayüzü ve özellikleri farklıdır. Ben o router'i çözene kadar ohooo günler geçer. Yinede ısrar edersen yardımcı olmaya çalışırım. Çanakkalede internet kafeden bol ne var.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    oioioiiiooioioi 010010101011 the best açık olmadı ama!? ;)

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Şimdilik elimde bir wifi modem var, sanrısam router olarak da kullanılabiliyor. İşin gıcık yani markası, "fritz!box" ben ilk defa buraya(almanya) geldiğimde duymuştum, türkiyede hiç karşılaşmamıştım.

Bakalım, kurcalayacağım panelini. Duruma göre bir şeyler yapmaya çalışıciim artık.. :)

Hepinize çok teşekkürler,

skype kullanan arakdaşlar eklerse team desteği falan alıp birlikte kafa patlatabiliriz

"berk.ayhan"

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Router temin ettim, bağlantıları ve ayarlaro yapıyorum ( çeşit çeşit ayar denedim ),

wifi ya da rthernetle bağlanmış olmam fark etmeksizin int bağlantısı max 10 saniye kalıyor ve gidiyor

telefonda falan da denedim durum aynı, bilgisyaardan değil yani. 

Roterda da ilk 10 sn update check yapabiliyorum sonrasında bağlantı hatası diyor..

deliricem deliricem deliricem :(

cepten yazdım bol hata var belirtmek isterim..

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    10 sn.sonra bağlantın kopuyorsa birden fazla kullanıcı talebi oluşuyor olabilir. Ama tek pc var deme. Unutma routerde aslında bir kullanıcıdır.
    Router marka modeli nedir. Belki ayarlarını yapabiliriz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

internet baglantinda bi yanlislik var yada mac adresi hatali ekle skypeden bakalim ayhuntibet

ayhun tarafından 17/Nis/14 19:22 tarihinde düzenlenmiştir

delimiyim ben?
Toplam Hit: 2797 Toplam Mesaj: 22