*Nix‘Çiler !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

ati radeon x1200 e destek varmı ?

google dan bazı şeyler bulsamda sanırım destek vermiyor linux sürümleri.

bu konuda bilgisi olan ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

musdawdaf bunu yazdı:
    -----------------------------

malum onceki konularda da bahsettim uzun suredir linux surumlerinin hepsinde geziniyorum istedigim performansi bulana kadar

burada bulunan tum hepsini denedim.normal bilgisayar ustunde virtualbox degil :D

bir kac ilginc detay vereyim.

Simdiye kadar en kolay kurulan sistem opensuse

en zor kurulan Archlinux

gorsellikte en hos ama pinguy ama bildigin tema yani

en hızlı calısan knoppix.burada knoppix e not dusmek lazim benim mantigim almiyor bi sistem usb den calisip hem de bu kadar nasil hizli olabilir

xfce masaustu ubuntuda berbatti 300 mb ram :O mint xfce cok daha kullanisli geldi rahat bi de.

Ubuntu 11.04 bahsetmeye degmez bile rezalet :/

en ilginc surumlerden biri Pardus kurumsal 2 tavsiye uzerinde kurdum kernel panic alana kadar cok da iyiydi performansi daha da artirabilirdim ama kernel hatasi yiyordum sorun bi ben de olunca biraktim.

sonra fedora opensuse de kernel panic verince sikintinin bizden oldugu kesinlesti onun da konusunu acmistim ekran karti sorunu.Hbyrid ekran karti sorunu olmasa bi diyorum ama :/

gelelim benim en cok kullandigim dagitim ise Lubuntu. en iyi performansa sahip mozilla+ music player + eclipse 200 mb ram yer.Lubuntu 10.10  kullandim simdiye kadar .Lubuntu 11.04 cikti kosa kosa indirdim tam bi rezalet olmus.bi isletim sistemi anca bu kadar guzel katledilebilir.

Kisa bi ozet olarak bu ama detayli birseyler sormak isteyen varsa onunla ilgili yazayim

hocam sorma ya bu gün sandman ile konuşyordum.Ubuntu zaten son 2 sürümdür berbatlaşmaya başlamıştı ki son sürüm zaten bi hata bence.Performans bildiğin ayvayı yemiş.gnome ile compiz ekliyor bir sürü dağıtım, amaçları ne onları hiççç anlamadım.

Son günlerde kendime göre linux dağıtımı bulamıyorum.Sırf bu yüzden windowsa dönücem ama windowsuda kullanamıyorum.Sevmiyorum;

---

ubuntu berbat; ubuntu ile ilgili hiç birşeyi sevmiyorum artık.Lubuntu iyi diyorsunda yine ubuntu.Lxde'den biraz yırtıyor ; fakat lxde masaüstünü sevmiyorum.Gnome3 çok çok güzel.

Pinguy falan kurdum maaşallah ne kasmadır o bende.64 bit kurdum bide.Tekrar fedora 15'e döndüm.

Fedora 15te ise gnome3 süper.Bu sefer harbi oturmuş görselliktir, kullanımdır şudur budur.Çok çok hoşuma gitti.Gel gelelim depoya.Sinir ediyor beni.Yklenmiyor depolar, garip garip hatalar.650 mb güncelleştirme mevcut şimdi.

Napıyorsun amk, sınırlı olsa sıçtık.bi dvd indirdik bide güncelleştirme yuh ya.Fedoranın depo problemlerini sevmiyorum.Depo ekleyemiyorum ya yok böyle birşey.Sanki 3 senedir linux kullanmıyorum.Kaldırıp atıcam.

Pardus hoşuma gidiyor ama kde yok mu kde.Gnome varken kde kullanmak istemiyorum.E malum pardusta gnome kurulunca bir hayli problem oluyor performansını alamıyorsun.

-----

Debian mı kursam dedim.Son sürümleri nasıldır bir fikrin varmı ? 

Aslında backtrack iyidi, kendim yapılandırdım çoğu yeri hem kısa pratik şeyler öğrendim ; hemde sistem hoş.

Arch linux 'ta masaüstü gelse bari.Tamam diğer paketleri yine ben yükliyimde ; abi 2011 deyiz ; konsoldan didik didik sistem tanımla, interneti tanımla, gir indir, sorna gnome'a geçiş yap bu nedir ya . Felsefesinden tiksiniyorum.

Düzgün masaüstü yok diyordum ; daha doğrusu istediğime uygun gnome3 çıkmış.Fakat kde 4 te çıktığında bug bug bug bezdirmişti.Bunda da vardı , ama güncelleştirme yapınca düzeliyor.

güncelleştirmelerden sonra fedora 15 daha rahat oluyor, depolar falan sorun kalmıyor.İyide kardeşim 15.1 flan yapın bari insanlara zahmet çektirmeyin ya.Ayıptır günahtır.

Gnome3 bir kaç ay sonra çok mükemmel olacak.E bide işletim sistemi lazım bu sefer.Ubuntu mu ? Pardus mu ? Allah korusun.Büyükler ligine geçmek lazım artık ;

-

Her ne kadar linux linuxtur desekte sanıyorum ki ; fedora, suse, debian'dan şaşmayacaksın arkadaş.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jurix
    Jurix's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

Her ne kadar linux linuxtur desekte sanıyorum ki ; fedora, suse, debian'dan şaşmayacaksın arkadaş.

Aynen bence de onlardan şaşmayacaksın. Performans süper oluyor. Debianda da benim sevmediğim nokta var güncel paketler geç geliyor. Gerçi bu depolarla halledilebilir ama ben o kadar uğraşmak istemiyorum :) Güncel paketlerin olmaması da bir yandan güzel aslında performans açısından. Depo konusunda sağ gösterip sol vursa da ben debianı çok sevdim :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Jurix bunu yazdı:
    zumsuk bunu yazdı:

Aynen bence de onlardan şaşmayacaksın. Performans süper oluyor. Debianda da benim sevmediğim nokta var güncel paketler geç geliyor. Gerçi bu depolarla halledilebilir ama ben o kadar uğraşmak istemiyorum :) Güncel paketlerin olmaması da bir yandan güzel aslında performans açısından. Depo konusunda sağ gösterip sol vursa da ben debianı çok sevdim :)

hocam ubuntu deposunu ekleyip kurtulabilinir o sorundan sanıyorum.olmazsa bende debian indiricem zaten.Hala fedora ile uğraşıyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jurix
    Jurix's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

Jurix bunu yazdı:
    zumsuk bunu yazdı:

hocam ubuntu deposunu ekleyip kurtulabilinir o sorundan sanıyorum.olmazsa bende debian indiricem zaten.Hala fedora ile uğraşıyorum

Aslında debianın güncel paketlerin olduğu kendi deposu var ama onu da ben becerememiştim. Sanırım sistemi biraz değiştirmek gerekiyor. Fedora'nın 2009da çıkan sürümünü kullanmıştım o zaman beğenmemiştim. İyi ilerlemiş mi?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

jurix : gnome 3 olduğu için (yeni sürüm) gnome'dan kaynaklı buglar vardı ama kısa sürede çözmüşler güzel olmuış.gnome 3 çok süper.

---------------

Ayrıca pclinuxos kullanan var mı ? güzel birşeye benziyor

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

cok ram yiyor kasici bir sey o da :/

-Debian surumlerindeki 49 CD lik sey nedir arkadas?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ubuntrudan daha mı çok kasıyor ? lxde sürümü var kde ztn evden ırak ..

edit : 49 cdmi ? herhalde işletim sistemi değil güncellemelri, paketleridir 49 cdlik şey mi olur :S

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

ubuntrudan daha mı çok kasıyor ? lxde sürümü var kde ztn evden ırak ..

edit : 49 cdmi ? herhalde işletim sistemi değil güncellemelri, paketleridir 49 cdlik şey mi olur :S

http://cdimage.debian.org/debian-cd/6.0.2.1/amd64/iso-cd/

52 CD imiş :D asdasd

ben gnome kurdum ubuntu gibi kasiyordu lxde de varmis ben de yeni farkettim onu kurmamistim

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

yep yeni bir işletim sistemindeyim, macteyim, hemd epcden.1.8 gb update ediyorum nasıl birşe olcak bakıcaz.Fakat usb klavye çalışmıyor, kext ile nvidia kurma  gerek..Gerekte gerek.

saygılar

Toplam Hit: 16653 Toplam Mesaj: 104