Öneri Linux Dağıtımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    SinusX bunu yazdı
    ETRoot bunu yazdı
    imlegend bunu yazdı

Ubuntu 13.10 da bazen tam ekran yaparken takılıp kalıyor. daha da geri dönüş olmuyor. Öyle mal mal bekliyor. Hiç bir şey de yapamiyorsun. Mecburen açma kapama düğmesine basıyorum. Birkaç kez daha olursa başka bir işletim sistemine geçeceğim.

Ubuntu çok kasinti bir sistem. Başka önerisi olan var mi

ubuntu değil unity kasıntı olan o yüzden lubuntu öneririm

Lubuntu kaç gb? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

LMDE namı diğer Linux mint debian. Gayet hızlı, stabil bir sistem. Netbook'una yüklediğim arkadaşlar oldu onlarda dahi gayet hızlı çalışıyor. 1 Seneye yakın kullandım tavsiye ederim. Ayrıca windows 8.1 yüklersen windows 8'de karşılaştığın saçma sapan şeylerle karşılaşmazsın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

depolar geniş olsun diyosan : opensuse, debian, fedora (stabilite sırasına göre yazdım)

değişiklik istiyosan : sabayon

black implies white, self implies other, life implies death.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    pcdoktor636 bunu yazdı

LMDE namı diğer Linux mint debian. Gayet hızlı, stabil bir sistem. Netbook'una yüklediğim arkadaşlar oldu onlarda dahi gayet hızlı çalışıyor. 1 Seneye yakın kullandım tavsiye ederim. Ayrıca windows 8.1 yüklersen windows 8'de karşılaştığın saçma sapan şeylerle karşılaşmazsın.

Şu lanet pc yi başlatsam Windows desteği arayip konuşacağım. Açılmıyor su an. 2-3 flash var cent os ve xubuntu veya lubuntu indirecegim. Ordan diske mi zarar vermişim bi bakayım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

2 senedir mint kullanıyorum hık demedi daha. ilk kurulum zamanındaki hızı ile çalışıyor.

Bittik biz bittik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paduwan
    paduwan's avatar
    Erkek

mint debiani tavsiye ederim acayip hizli akiyor mübarek.   onu begenmezsende xubuntu.  

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Ubuntuyu kur sonra gnome 2 çak üstüne fıstık ^^ ben öyle kullanıyorum fakat bendede kasıntı oda sanırım ben baya birşeyler sildim ondan 

12.04 LTS kullanıyorum ben ama en yenisini kurmanı öneririm bu arada laptop aldıysan bumblebee yi ayarlamayı unutma 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    Ka1nsha bunu yazdı

Ubuntuyu kur sonra gnome 2 çak üstüne fıstık ^^ ben öyle kullanıyorum fakat bendede kasıntı oda sanırım ben baya birşeyler sildim ondan 

12.04 LTS kullanıyorum ben ama en yenisini kurmanı öneririm bu arada laptop aldıysan bumblebee yi ayarlamayı unutma 

BUmblebee ne? 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Optimus ekran kartlarında linux tam verim vermiyor hatta direk Nvidia gpudan çalıştırıyor bumblebee de bu optimus yerine geçiyor gibi birşey nvidia da çalıştırmak için

konsola optirun firefox,gedit vs yazıyorsun onu yüksekde çalıştırıyor 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    Ka1nsha bunu yazdı

Optimus ekran kartlarında linux tam verim vermiyor hatta direk Nvidia gpudan çalıştırıyor bumblebee de bu optimus yerine geçiyor gibi birşey nvidia da çalıştırmak için

konsola optirun firefox,gedit vs yazıyorsun onu yüksekde çalıştırıyor 

Ok. Gusul alıp net cafeye gideceğim.  Orda xubuntu ve mint çekerim. Cent OS ile sistemi bir kurtarayim

Toplam Hit: 3406 Toplam Mesaj: 35