Php Server Sorunum
-
ben localhost'ta kendime site yazdım. localhost'ta php5 sürümünü kullandım. web'deki siteme atmak istediğimde çalışmadı. nedeni ise tahminime göre host'umun php sürümünğn 4.4.3 olması.
Şimdi php5'te yazdıklarımı hostta çalıştırmam için serverin php ayarlarını değiştirmesi gerekiyor ve server sahibi birçok site olduğu için böyle bi değişiklik yapmak istemiyor.
bana son çare localhost'a php 4.4.3 sürümünü yükleyip ona göre sitemi yazmak kalıyor. ama ben bu sürümü nerden bulabilirim? bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
hazır local server paketlerinin eski sürümlerinden birini indirirerek siteni yazabilirsin.
yada
http://www.php.net/downloads.php
-
illa 4.4.3'ü kurmana gerek yok 4.x ailesinden bir çok sürümde olabilir php'nin resmi adresinde hala 4.x'leri indirebilirsin
-
hocam php-4.4.7 indirdim ama bunu nasıl kuracam bilgisayarıma?
-
eskisini nasıl kurduysan aynı hacım.....Sonra Apache ayarlarını yapıcaksın ve çalışıcak
-
önceki php sürümün iis'in üzerinemi kuruluydu yoksa hazır local sunucu paketlerinden birinimi kurmuştun
-
@sandman
hocam eskisini yani php5 olanı çöyle kurdum. appserv-win32-2.5.8.exe bu dosyayı indirmiştim. next next diye kurmuştum. o kendisi mysql,php filan hepsini ayarlıyor. ama php.net'ten indirdiğimde ne böyle bi exe var nede başka bişey.
@0m3r
hazır local paketlerindendi hoca.
-
hoca o zaman kurulum için kasmaya felan gerek yok. www.easyphp.org a gir download bölümünden 1.8 versionunu indir ve kur yada kendi localserverının eski bi sürümünü kur
-
yukardaki arkadaşa katılıyorum manuel kurmayı bilmiyorsan kasma hiç
-
serverda sorun var fark etmez 4xx le senin kodladığın script serverını değiştir yada farklı bir hostta dene..
-
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. www.easyphp.org bu siteden eski bi sürüm buldum. php 4.3.10. bayağı bi eski ama bunda hazırlamak daha garanti. en azından yeni sürümleri eskileri destekler.
tekrar yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.