PHP Tecrübeleriniz
-
öncelikle herkese kolay gelsin
"Tecrübeyi tecrübe etmek aptallıktır" sözünden yola çıkarak php kodları yazarken
nelere dikkat ettiğinizi
neleri yapmak
neleri yapmamamız gerektiğini
formlardan bilgi alırken nelere dikkat edilmeli vs.vs.
tecrübelerinizden yararlanarak paylaşırsanız sizin tecrübelerinizden yararlanarak tecrübelenmiş oluruz.
-
Merhaba öncelikle.
Eğer herhangi bir programlama dili biliyorsanız sadece php de değişken tanımlarına ve döngülere bir göz atın.Sonra GET/POST metotlarını, string fonksiyonlarını cookie ve session tanımlamasını öğrenin sonra mysql bağlantısı , veri giriş çıkış listeleme öğrenin php sizin için bitmiştir.Ondan sonra artık google amca ve php.net ile beraber web de yapılabilecek herşeyi yapabilirsiniz.
-
-
aklıma gelmişken mesela şunu sormak istiyorum
textbox ile post edilen bi bilgiyi şöyle almak güvenliği artırırmı yoksa hiç bi değişiklik sağlamaz mı
örneğin textbox id miz isim olsun
$gelen_post_deyim="isim";
$ad=$_POST[$gelen_post_deyim];
bu şekilde almak güvenliği artırır mı?
-
iQsuz bunu yazdı
textbox ile post edilen bi bilgiyi şöyle almak güvenliği artırırmı yoksa hiç bi değişiklik sağlamaz mı
php hiç bilmem ama bence posttan gelen veriyi değişkene atmak en iyisidir daha kolay kullanım sağlar hem.. güvenlik açısından bir fark olmayabilir -
Lightsaber bunu yazdıiQsuz bunu yazdı
php hiç bilmem ama bence posttan gelen veriyi değişkene atmak en iyisidir daha kolay kullanım sağlar hem.. güvenlik açısından bir fark olmayabilirposttan gelen veriyi zaten değişkene atadım formdan gelen textboxun name ini değişkene atamak mantıklı mı?
-
iQsuz bunu yazdıLightsaber bunu yazdıiQsuz bunu yazdı
php hiç bilmem ama bence posttan gelen veriyi değişkene atmak en iyisidir daha kolay kullanım sağlar hem.. güvenlik açısından bir fark olmayabilirposttan gelen veriyi zaten değişkene atadım formdan gelen textboxun name ini değişkene atamak mantıklı mı?
Güvenlik açığı yaratacağını sanmıyorum.
Fakat 1 satır kod yazacağına 2 satır kod yazmış olacaksın. Hem de PHP işleme sürecini etkileyecektir.
Ama illaki ben POST'ta ne alacağımı dinamik olarak belirleyeceğim diyorsan olabilir.
-
PDO kullanın sql injection u dert etmeyin. Benim deneyimim bu.
-
bu sözü ilk defa duydum ve senden duyunca çok şaşırdım :p güzelmiş.
php değilde genel bişey söyleyim. ilk başlayanlar için geçerli. misal;
"blog sitesi yazmak istiyorum nasıl yazacam " gibisinden bi konu açarsan kimse yardım etmez. fakat,
"forum modülünü yazarken cookie den kullanıcıyı alamıyorum. kodlar aşağıda. nerde yanlış yapıyorum" tarzında açarsan konuyu gören herkes yardımcı olur.
tecrübeyle sabittir.
-
PHP yi bir dönem sabah gazetesinin web sitesini yaparken kullandım. 1 haftada köküne kadar öğrendim diyebilirim tüm script dilleri gibi çok kolay.
Şu ara embarcadero HTML5 yazılımı ile kullanmaya çalışıyorum hem çok pratik hemde alışık olduğum bir IDE.
-
ben vaciz hane bildim ile en çok yaptığım hatayı söyleyeyim
db de 1 sutun olsun
id isim
1 asaa
2 bbbb
3 ccccc
bunların sitede alt alta sıralamak için sakın ama sakın (bence) for içinde WHERE id=1 şeklinde tek tek çağırmayın bunun yerine array ile sraıalamyı kullanın hem daha az sql sorgusu oluşuyor ve performansı etkiliyor hemde silme değişirme gibi eylemelrde daha az sorun çıakrıyor