Profesyonel Programcılar Bir Baksınlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    Programlama dili önemli değil,ben vb kullanıyorum ama mantığını anlamalıyım.


    Bir kaç program yazdım bu yüzden tamamlayamadım.Şimdi ben şunu istiyorum,programım windows yüklenmden önce çalışmasını istiyorum.Mesela windows un parola sorgululma ekranı,veya yeni donanım takılınca masaüstündeki simgeler gelmeden donanım yüklenmesi ekranı çıkıyor ve dikkat ettiyseniz işlemi bitirmeden windows un açılmasını engelliyor.Ben de açılışa bir program yazmak istiyorum,(msconfig veya registryden yap demeyin o değil) Biri şöyledi servis programı yazacaksın.Ya iki kitap bitirdim vb de öyle birşey duymadım :)) Sordum nasıl yazılırı falan cvp gelmedi.Bana yardım ederseniz sevinirim hocam.İnşallah sorunu tam anlatabilmişimdir


    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    Hocam aranızda hiç mi programcı yok.Tamam profesyoneli de bıraktım.Normal programcılarda olur :(

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    dediğin olay sistemin boot esnasında yapılıyor. bunu yapabilmek için harddisk ile alakalı işlkem yapılıyor bildiğim kadarıyla. harddiskin boot sector denilen yerine bilgi yazılıyor ve sistem acılırken o calısıyor. sistem acıldığında devreye giren virüsler gibi. genellikle virüsler dediğim yontemi kullanıyor. ( tam emin değilim yanlışım varsa düzeltin )
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    a4tech hocam dediğin şey sanırım mbr (master boot record)  oluyor.Zaten onu yazmayı bilsem ooo aşarız ya.Şu deep freeze veya go back tarzı programları da aşarız.O zaman her internet kafeye basarız trojenleri :D Ya yok mu şu mbr ye yazma falan ???

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Service Programiyla ne ilgisi var anlayamadim ama onun gibi bi örn kod görmüstüm ama windowstan önce olmuyodu..VBasicle windowstan önce zor bence =)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    Vallahi hocam servis programı diye söyledileri,bilmiyorum.Ya koskoca visual basic'te böyle bir komut yok mu

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek

    servis programı ilk kullanıcı login olunca çalışır servis register etmek gayet basit kodlarını bulabilirsiniz googledan falan...


    senin deidğini tam oplarak anlayamadım windows boot edilmeden önce çalıştırmak istiyosan bunu vbasic ile yapman imkansız zaten

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Şimdi eğer; windows login ekranı geldiğinde (parola sorma ekranında önce) programının çalışmasını istiyorsan (antivirus gibi) Service yazacaksın.VB de yazabilirsin ve örnek kodları windows MSDN de bulabilirsin.(çalıştır dan -> "services.msc" yazarak çalışan service lerin listesini görürsün.)


    Yok eğer windows kernel çalışmadan programın başlamasını istiyorsan (chkdsk.exe, partition magic, ghost gibi...) windows register dan yapacaksın.Program yapacağı işlem için registerda kayıt yazar ve pc restart olduğunda kernel başlamadan program devreye girecek, ama bu özelliği VB de yazamazsın çünkü komut satırında çalışan bir uygulama olacak.


    MBR işine hiç girme, çok farklı bir olay.Zaten VB de yazamazsın.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    Ya hocam amacım şu,dostan çıkınca ve masaüstü simgeleri yüklenmeden önce benim programım çalışacak, işte bu kadar.


    Vb de yapamazsak hangi dilde yazacağız.Ya register falan kod eklesek olmaz mı? mesela windowsun şifre sorgulama ekranını çalıştıran komut nerde??


    Vb de mbr ye yazılamıyor mu? Ya hocam o kadar adam var,ben bunu başka visual basic profesyoneli olan kişilere de sordum adamlar yanıtlayamadı a.q. Ben ne yapayım.Adam yıllarını vermiş,o cevaplayamıyorsa ben ne yapayım??


     


    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    cukurova bunu yazdı:



    Şimdi eğer; windows login ekranı geldiğinde (parola sorma ekranında önce) programının çalışmasını istiyorsan (antivirus gibi) Service yazacaksın.VB de yazabilirsin ve örnek kodları windows MSDN de bulabilirsin.(çalıştır dan -> "services.msc" yazarak çalışan service lerin listesini görürsün.)


    Yok eğer windows kernel çalışmadan programın başlamasını istiyorsan (chkdsk.exe, partition magic, ghost gibi...) windows register dan yapacaksın.Program yapacağı işlem için registerda kayıt yazar ve pc restart olduğunda kernel başlamadan program devreye girecek, ama bu özelliği VB de yazamazsın çünkü komut satırında çalışan bir uygulama olacak.


    MBR işine hiç girme, çok farklı bir olay.Zaten VB de yazamazsın.




    Bende 2 cd MSDN var,o servis işini denerim,kernel dediğin şey sanırım dos tabanlı,chdsk ghost onlar dos tabanlı,ben onları değil windows ta çalışan bir program istiyorum. Mbr işi zor biliyorum ama nasıl yapılacağı konusunda hiç bir fikrim yok

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Bende 2 cd MSDN var,o servis işini denerim,kernel dediğin şey sanırım dos tabanlı,chdsk ghost onlar dos tabanlı,ben onları değil windows ta çalışan bir program istiyorum. Mbr işi zor biliyorum ama nasıl yapılacağı konusunda hiç bir fikrim yok



    Kernel dos tabanlı değildir, 32 bitlik çekirdek, explorer.exe
    VB ile MBR yi silebilirsin veya MBR ye binary bir kod yerleştirebilirsin.Fakat WindowsXP, kendi altında çalışan programların MBR ye değişiklik yapmasını engeller.
    En mantıklısı servise yazmak.Çok kararlı çalışır hatta programın hata verip kapansa bile Xp otomatik olarak yeniden başlatır ve arabirime ihtiyaçın yoktur.Sadece tek bir dll bile yazabilirsin.  

Toplam Hit: 1407 Toplam Mesaj: 14