folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Programlamaya Giriş Kursu



Programlamaya Giriş Kursu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    Yazılım konusu açılınca en çok sorulan soru: "Programlamaya/yazılıma nereden başlayabilirim?" sorusudur. Bu soruya verilecek en iyi cevap şudur: iyi hazırlanmış bir programlamaya giriş kursu. Bizzat kendim de yazılıma bu şekilde başladım. Pek çok üniversitede de ilk sene programlamaya giriş eğitimleri verilir ilgili bölümlerde. Benim de uzun süredir hazırlamakta olduğum bir programlamaya giriş eğitimim var. 

    Kursun amacı kişilere programlama mantığını öğretmek, algoritma geliştirme becerisi kazandırmak ve bir programlama dilini öğrenmeye hazır hale getirmektir. Bu kursta bir programlama dilini A'dan Z'ye öğretmiyoruz. Öğrettiğimiz şeyler tüm programlama dillerinde ortak olarak bulunan temel konular. Bu kursta C# programlama dilini bir araç olarak kullanıyoruz. Ve bol bol uygulama yapıyoruz ki insanların eli kod yazmaya alışsın.

    Programlamaya başladım bıraktım diyenler, çok az biliyorum diyenler, hiç bilmiyorum diyenler bu kursu kaçırmasınlar. Türkçe içeriğe sahip bu denli kaliteli bir eğitim bulmak kolay değil. Detaylı ve sistematik bir anlatım şeklim var. Bildiğim ve hakim olduğum bir konuyu çok iyi bir şekilde karşımdaki insana aktarabilirim. Kendi kendime bu kanıya varmadım :) İnsanlardan gelen geri dönüşler doğrultusunda bunları söylüyorum.

    Ayrıca Udemy üzerinde de bir eğitimim mevcut. Oradan bilenler ve kursumu almış olan müridler var zaten. 

    ------------------------------------------------------------------------------

    1 Mart 2022 itibari ile kurs tamamlanmıştır. 10 Ünite, 300 den fazla ders ve 64 saate yakın içerik bulunmaktadır.

     

    Kursun işleyişi şu şekilde

    - Yeni gelen öğrenciler ile tanışma dersi yapıyoruz. (burada kursun işleyişinden bahsediyoruz)

    - Öğrenci kursu izlemeye başlıyor. (Örnek bir çalışma planı var. Haftada en az 8-10 saat ayrılması gerekiyor.)

    - Haftalık soru cevap dersleri yapıyoruz. (Cumartesi 18.00 - Eğer yoğunluk artarsa bu durumda haftada 2 ders yapacağız.)  

    - Kursu tamamlayan öğrenciler ile online bir görüşme yaparak sonraki süreç hakkında konuşuyoruz.

    Ve bu kursun sorumluluğu tamamlanmış oluyor. 

     

     

    Fiyat

    "Kursun şu anki satış fiyatı, olması gereken fiyatın çok altında. Şu dönemdeki amacım kitle oluşturmak, tanınırlık bilinirlik sağlamak. Bu nedenle uygun fiyattan satışını yapıyorum. Öğrenci sayısı arttıkça kursun fiyatını da artırıyorum. Fiyat kafamda belirlediğim seviyeye geldiği zaman Tahribat'a özel kupon kodunu yeniden aktif edeceğim. Ancak dediğim gibi şu anki fiyatlar günümüz şartlarında zaten çok düşük fiyatlar. Güncel fiyatı site üzerinden görebilirsiniz."

    programlamayagiris.com

    https://www.youtube.com/c/ProgramlamayaGiri%C5%9F

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    Dınledım bıraz güzel anlatmışsın , hayırlısı olsun.

    Fıyat tahrıbat ıcın dahı cok fıyatın coklugu ekonomının bu rakamları ınsana sık gıbı ve çok hıssettırmesı yoksa bedelı değerli emeğın ıçın normaldır muhakkak.

     

    LaNCeLoT tarafından 04/Eki/21 03:39 tarihinde düzenlenmiştir

    Kurtlar tasma takmaz....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

    Dınledım bıraz güzel anlatmışsın , hayırlısı olsun.

    Fıyat tahrıbat ıcın dahı cok fıyatın coklugu ekonomının bu rakamları ınsana sık gıbı ve çok hıssettırmesı yoksa bedelı değerli emeğın ıçın normaldır muhakkak.

     

    Fiyatın ucuz veya pahalı olması tamamen sana sağladığı fayda ile alakalı hocam. Örnek vereyim.

    https://github.com/necatiergin/Online-Cplusplus-Kursu-1 buradaki kurs 3500 tl.

    Udemy de bulunan XXX bir C++ kursunun fiyatı 46 tl. (Kurs ismi vermedim kursu çeken kişi rencide olmasın. Ama daha ilk videodan patır patır hatalar dökülüyor. Kaldı ki ben C# bilen adamım C++ bilmem. Ona rağmen öyle bir anlatıyorlarki hataları farkediyorsun.)

    Bu örnekte 46 tl olan kurs 3500 tl olan kurstan pahalıdır.

    46 tl verirsin üzerine birde yanlış şeyler öğrenirsin + zamanın gider + yarıda bırakır izlemezsin. Paran çöpe gider. 46 tl pahalı olur.

    3500 tl verirsin Necati Ergin den kurs alırsın. Adam zaten bu konuda otorite. C ve C++ dillerinde. Sonra gider dünyanın istediğin yerinde çalışırsın. 3500 tl ucuz olur.

    ---------------------------------------------------------------------------

    Özetle bence benim kursun fiyatı çok uygun. Normalde özel dersin saatini 170 tl den veriyorum zaten. Bu sene 200 yaparım en az. Programlamaya giriş kursu bittiği zaman 40 saatten fazla içerik olacak. Neresinden bakarsan bak çok ucuz. 289 tl desem yine ucuz olacaktı. 

    Ülkede peynir olmuş 90-100 tl. Pirzolanın kilosu 140 tl. Şimdi kalkar aylardır(10-11 ay) emek verdiğim kursu yarım kilo peynir fiyatına satarsam kendime ve yaptığım işe saygısızlık etmiş olurum.

    Bu açıklamayı doğrudan sana yönelik de yazmadım aslında. Senin mesajı alıntıladım ama fiyat ile ilgili başka birisinden de yorum gelir illaki. Yani kurs pahalı değil bunu anlatmaya çalıştım. Zaten kaç tl desen illaki birilerine göre pahalı olacak. Udemy kursumu 80-100 tl den sattığım dönemde birisi indirim istedi. 46 tl ye almasını sağlayacak kod verdim. Sonra adam "46 çok hocam 27 olmaz mı" dedi. Engelledim adamı Whatsapptan.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kanakan
    Kanakan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2014
    Erkek

    Bence Fiyat uygun ama ilerisi icin garanti varmi.

    Ziraa kurslar henüz bitmemis bir kac ay sonra kurslar yapilmadan öyle birakilip devami verilmez ise??

    Derslere ömür boyu erisimin garantisi ne? Dersler bitmis olup kendi sistemimize yükleme imkanimizda olsa iyi olmazmiydi?

     

    Kanakan tarafından 04/Eki/21 12:56 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PersonalJesus
    PersonalJesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2021
    Erkek
    Kanakan bunu yazdı

    Bence Fiyat uygun ama ilerisi icin garanti varmi.

    Ziraa kurslar henüz bitmemis bir kac ay sonra kurslar yapilmadan öyle birakilip devami verilmez ise??

    Derslere ömür boyu erisimin garantisi ne? Dersler bitmis olup kendi sistemimize yükleme imkanimizda olsa iyi olmazmiydi?

     

    Yazılımcı adam her türlü onu kendi pcsine yükler zaten. IDM ile vs. Onun önüne dünya devleri geçemiyor hannibal hocanın geçebileceğini sanmıyorum. Temennim kursun wareze falan düşmemesi olur. İyi satışlar hocam.

     

    PersonalJesus tarafından 04/Eki/21 13:20 tarihinde düzenlenmiştir

    Üze Tengri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XmV
    XmV's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2007
    Erkek

    indirimsiz hali bile çok uygun bence fayda maliyet olarak bakmak lazım.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CISSP
    CISSP's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2015
    Erkek

    kursa kayıt oldum hayırlısı olsun teşekkür ederim.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    güzel türkçe konuşuyorsun. 2 defa ingilzcenizin eksikliğinizin acısını çekeceksiniz demen doğru. ingilizce ingilizce ingilizce


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek
    Kanakan bunu yazdı

    Bence Fiyat uygun ama ilerisi icin garanti varmi.

    Ziraa kurslar henüz bitmemis bir kac ay sonra kurslar yapilmadan öyle birakilip devami verilmez ise??

    Derslere ömür boyu erisimin garantisi ne? Dersler bitmis olup kendi sistemimize yükleme imkanimizda olsa iyi olmazmiydi?

     

    Bazı eğitim sitelerinde eğtimi izleme hakkın satın aldıktan sonra 3 ay veya 6 ay gibi bir süre oluyor. Buradaki ömür boyu ifadesi böyle bir kısıtlama olmadığı, istersen gelecek sene veya 2 sene sonra dahi izleyebileceğini ifade ediyor. Sitenin benim tarafımdan bilinçli kapatılması gibi bir durum olmaz.  Ancak her insan gibi ölebilirim veya başıma bir şey gelirse ancak o durumdan sonra hosting ve domain yenilenmeyeceği için site kendi kendine kapanır. Yani hayatta olduğum müddetçe site kapanmayacak. 

    Devam edilmez diye bir durum yok hocam. Eğitim sektörüne ciddi biçimde ağırlık veriyorum. Çalışmalarımı o yönde yapıyorum. Yazılım eğitimleri alanında markalaşmak ve daha pek çok içerik üretmek istiyorum. Planlarım o yönde. Erken erişim olayının mantığı zaten ilk alanlara düşük bir fiyattan satmaktır. Özellikle satın alacak kişilerin bekleyecek olmalarını söyleme nedenim; eğitimi yavaş çekmem ve konuları detaylı anlatmam. Satın alacak kişi "ne zaman ne zaman" diye darlamasın. Çünkü eğitimin kaliteli olması insanların belirli bir süre bekleyecek olmasından çok çok daha önemli bir şey. İsteyen kişiler, kurs bitsin o zaman alacağım da diyebilir. Ama o zaman 189 tl den alamaz. En az 200 tl daha fazla öder. 

    Derse ömür boyu erişimin garantisi benim hayatta olduğum yaşadığım süre. Online eğitimlerde "öğrencilerin kendi sistemlerine bir şeyler yüklemek" gibi bir durum olmaz. Bazen özel ders esnasında öğrenci kayıt alabilir miyim diye sorar. Tamam dersin kaydı alır bilgisayarına. Veya izinsiz kayıt alır sonra kendisi izler yine problem yok. Udemy deki öğrencilerimden kayıt alıp saklayanlar var. Kaydı dağıtmadığı sürece problem değil benim için.

    Bir de bu kurs 1 defa izlenip anlaşıldıktan sonra her sene tekrar tekrar izlemek isteyeceğiniz bir kurs değil. Kursu iyi anladıktan sonra programlama mantığını kavrayıp, algoritma geliştirme becerini artırdıktan sonra tekrar izlemene gerek yok. Sonrasında başka eğitimlere geçmen seviyeyi artırman lazım. Ömür boyu olayının esprisi şu; adam gider kursu alır. Başlar izlemeye 2 hafta izler. Sonra çalıştığı iş yerinde yoğunluk olur devamını izleyemez. Aradan 3-4 ay geçer yoğunluk azalır ve der ki yeniden izlemeye başlayayım. Yani kursu herhangi bir nedenle tamamlayamazsa tekrar tekrar izleyebilir.

     

    Hannibal_King tarafından 04/Eki/21 21:28 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csfrt
    csfrt's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Nisan/2013
    Erkek

    Hocam udemy deki kursa eklemeler olamayacak mı peki?

    Ya da o kursa da site üzerinden mi devam edeceksiniz?

    Ordan alanlar siteden de takip edebilecek mi?

     


    ruh eşi çok sıradan, bana suç ortağı lazım.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    @PersonalJesus aynen hocam indirmek isteyen indirir. Koruma yok zaten. Kursun önemli bir kısmı interaktif olacağı için satın alması kendi faydasına. Yoksa haftalık olarak yapacağımız canlı derslere katılamayacak. Sorusu varsa soramayacak. Özel telegram grubuna giremeyecek. Kursu tamamlayan kişilerle yapacağım danışmanlığı alamayacak, Bitirme sertifikası alamayacak. Uygulama soruları ve bazı quizleri maillere atacağım bunları da kaçırmış olacak. Yani kursu ciddi ölçüde interaktif bir şekle sokacağım. Satın almadan izleyen kişi mutlaka eksikliğini hissedecek.

    @XmV uygun fiyata rağmen alamayan olursa sitede hediye et seçeneği var. Başka birisi rahatlıkla bir öğrenciye kursu alıp hediye edebiliyor.

    @CISSP tekrar hoşgeldin hocam. 1 mürid satın aldı.

    @kaygusuz saol hocam. Aralarda konuşurken kelimeleri yanlış söyleme vs veya yanlış yazma oluyor yine. Çok daha tecrübelenmek lazım diksiyonu daha da iyileştirmek için.