folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hesaplar / Üyelikler
linefolder Rapidshare 6 Temmuzda Geçilen Yeni Sistem Hakkında Bilgilendirme



Rapidshare 6 Temmuzda Geçilen Yeni Sistem Hakkında Bilgilendirme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek


    6 TEMMUZ 2010 TARİHİ İTİBARİYLE DEĞİŞEN YENİ SİSTEM




    Yeni Rapidshare sistemine göre artık tüm kullanıcıların hesapları PREMIUM hesaba dönüştürülmüştür.Bu hesaplar asla silinmeyecektir. Hesabınızda bulunan "RAPIDS" miktarı dosya indirebilme olanağınızı, yani sürenizi ifade eder. "RAPIDS" puanı olmayan bir kullanıcı asla download yapamaz.

    Hesap girişinizi yaptiginizda "Account Overwiew" bölümünü tıklayın. Alt bölümde yer alan "Rapids" bölümü hesabınızın süresini ifade etmektedir. "Rapids" bölümünde yer alan puanlarınızı kendinize en uygun ayarları yaparak, süre bakımından avantaj saglayabilirsiniz.


    ARTIK TEK PAKET RAPIDPRO KARŞINIZDA!

    Bir önceki yeni sistemde yaşanan paket değişikleri sorunu sebebiyle, artık rapidshare tek bir paket uygulamasına geçmiştir. Kullanıcıların download yapabilmesi için "RAPIDPRO" paketini kullanmaları gerekmektedir. Yani sürekli dosya indiren bir kullanıcı her ay "RAPIDPRO" paketinide almak zorundadır.

    Hesap girişinizi yaptığınızda "Account Overwiew" bölümünde, "RapidPro paid until" adlı bir gösterge olduğunu göreceksiniz. Bu "RAPIDPRO" paketinin 1 AY (30 GÜN)'lük bitiş süresini saat cinsinden ifade etmektedir. Bu süre bittiğinde, hesabınızda kotanız olsa dahi indirme yapamayacaksınız ve indirme linkini tıkladığınızda hesabınızın süresinin bittiğini belirten ekranla karşılaşacaksınız. Bu yüzden "RAPIDPRO" aboneliğine geçmek yada mevcut aboneliğinizi uzatmanız gerekmektedir.

    "RAPIDPRO" paketinine geçmek yada biten "RAPIDPRO" aboneliğinizi uzatmak için; Hesap girişinizi yaptığınızda "Account Overwiew" bölümünü tıklayın ve alt bölümde yer alan "RapidPro paid until" bölümünün yanındaki "Extend RAPIDPRO" seçeneğini tiklayin. Gelen ekrandan "Extend now" u tıklayın. "RAPIDPRO" abonelik işleminiz gerçekleşmiştir .

    Abonelik işlemini kendiniz bu şekilde yapabileceginiz gibi aşağıda "Settings : Kullanıcı Ayarları" bölümünde bahsettiğim "Automatic RapidPro Extension:" bölümünü işaretleyerekte otomatik her ay sonunda "RAPIDPRO" aboneliğinizin yenilenmesini sağlayabilirsiniz.

    RAPIDPRO PAKETİNİN ÖZELLİKLERI VE AYRINTILARI


    Eğer yeteri kadar RAPIDS puanınız varsa "RAPIDPRO" paketini seçen kullanıcıların hesabından "99 RAPIDS" puanı düşülür. Ve karşılığında 1 AYLIK(30 gün) zaman zarfında kullanması için 30 GB indirme Kotası verilir. Yani Günlük indirme Kotası 30 GB:30= 1 GB'tır. (Alıntı anlatımda böyle desede bu 30 gb günlük değil aylık olarak veriliyor. Bunu ister 1 ayda isterseniz 1 günde kullanabilirsiniz. trafic bitince devamda anlatılan işlemlerle yeni trafic alabilirsiniz.). Hesabınızdaki "Traffic Left" bölümünde indirme kotanız gösterilmektedir. Elbette bu kota miktarı çok azdır. Fakat kotanız bittiginde extra indirme kotası almanızda mevcuttur. Bunun içinde tabiki "RAPIDS" puanınıza ihtiyaç vardır. "RAPIDS" puanlarınızı kullanarak "Extra Kota" almak için, üstteki resimde gösterilmiş olan "Charge Traffic" butonunu tıklayınız.





    Almak istediginiz kota miktarınızı seçiniz. O size kaç "RAPIDS" gerekecegini yan bölümde gösterecektir. Ve "Excharce" butonunu tıklayınız.




    Üst resimdede gösterildiği gibi ayrıca "RAPIDPRO" paketinde kullanıcılara 10 GB dosya barındırma limiti verilmektedir. Bu miktarı aşan kullanıcıların dosyaları en son indirilme tarihi 60 günü geçtiği taktirde silinmektedir. Dosyalarınızın asla silinmesini istemiyorsanız, asağida "Settings : Kullanıcı Ayarları" bölümünde bahsettiğim "Keep Files Forever:" bölümünü işaretleyerek dosya silinmesini önleyebilirsiniz. Fakat rapidshare dosyalarınızı silmemek karşılığında, sizden "RAPIDS" puan azaltacağını varsaydımız ve şuan için bu miktar belli olmadığı için asla işaretlemenizi önermiyorum.

    (verilen 10 gb kotayı aşan miktar için her 1 gb alan için 2 "RAPİDS" ücret alınacağı rapidshare sitesinde belirtilmiştir. Anlatımda bu yoktu bunu ben ekledim Aşağıdaki resim de rapidshare sitesinden tarafımdan alınmıştır...)



    SETTINGS : KULLANICI AYARLARI

    Hesap girişinizi yaptiğınızda "Settings" bölümünü tıklayın. Aşağıdaki seçenekleri kendinize göre işaretleme yaptıktan sonra değişikliklerin kaydedilmesi için "Save Settings" butonunu tıklayın.



    Direct downloads, requested files are saved without redirection via RapidShare: Bu bölüm herhangi bir rapidshare linkini tıkladığınızda direkt olarak indirmenizi sağlamaktadır. Ayrıca otomatik olarak flashget, internet download manager, J Downloader gibi programlarınıza linklerinizi ekleyerek indirmeniz için işaretlenmesi gerekmektedir.

    Keep Files Forever: Dosya silinmesini önleme seçeneğidir. Hesabınızda barındırdığınız dosyalar en son indirilme tarihi 60 günü geçtiği taktirdede ASLA silinmeyecektir. Fakat rapidshare dosyalarınızı silmemek karşılığında, sizden "RAPIDS" puan azaltacağını varsaydım ve şuan için bu miktar belli olmadığı için asla işaretlemenizi önermiyorum. ( Şu an için her 1 gb alan=2 RAPIDS olarak ücretlendiriliyor, ama ne zaman değişeceği belli olmaz )

    Bu durum pek önemli degildir zaten eski sistemdede kullanıcıların dosyaları en son indirilme tarihi 60 günü geçtiği taktirde siliniyordu.

    Automatic RapidPro Extension: Bu bölüm otomatik "RAPIDPRO" paketini uzatma seçeneğidir. Hesap girisinizi yaptığınızda "Account Overwiew" bölümünde, "RapidPro paid until" adlı bir gösterge olduğunu göreceksiniz. Bu "RAPIDPRO" paketinin 1 AY (30 GÜN) lük bitiş süresini ifade etmektedir. Bu seçenek işaretlendiği takdirde "30 GÜN" sonra, yeterli "RAPIDS" puanınız mevcutsa "RAPIDPRO" aboneliğiniz otomatik olarak 30 gün daha uzatılacaktır. (30 Gün Uzatma = 99 RAPIDS).

    NOT: Download yapabilmeniz için "RAPIDPRO" aboneligi zorunludur. Kotanız olsa dahi "RapidPro paid until" bölümündeki saat cinsinden ifade edilmiş süreniz sona erdiğinde (artık gün olarak ifade ediliyor ) yani "RAPIDPRO" aboneliginiz bitmiş ise download yapamazsınız. Bu nedenle bu alan muhakkak işaretlenmelidir.

    Automatic Traffic Extension: Bu bölüm otomatik "Extra Kota" ekleme seçeneğidir. Bu seçenek işaretlendiği takdirde, "RAPIDPRO" paketindeki 30 GB indirme kotanız bitmişse ve yeterli "RAPIDS" puanınız mevcutsa hesabınıza otomatik olarak extra kota yüklenmiş olacaktır (5 GB INDIRME KOTASI = 14 RAPIDS). Bu bölümü seçip seçmemek size kalmıştır. Kotanız bittiğinde extra kota almak için konuda en üsttede belirttiğim gibi hesap girişinizi yaptığınızda "Account Overwiew" bölümünden "Charge Traffic" butonunu tıklayarak kendinizde "RAPIDS" puanınızı kullanarak alabilirsiniz.


    MEVCUT HESABIMI NE KADAR SÜRE KULLANABILIRIM

    Hesabınızın ne kadar sürede bitecegi, tamamiyle kullanıcının kullanımına bağlı durumdur. Yani "RAPIDS" puanlarınızı kullanmanıza veya extra kota ihtiyacınız oldugunda bu "RAPIDS" puanlarını harcama miktarınıza bağlıdır. Şu bilinmelidirki her kullanıcı muhakkak "RAPIDPRO" aboneligini sürekli kullanmak zorundadır. Aksi taktirde zaten indirme yapamazsınız. "RAPIDPRO" aboneliği için her kullanıcıdan her ay sonunda "99 RAPIDS" kesintisi yapılır. Yeterli miktarda "RAPIDS" puanı olmayan yada "RAPIDS" puanı biten kullanıcı, hesabının üst bölümünde bulunan "Buy Rapids" butonunu tiklayarak diledigi kadar "RAPIDS" satın alabilir.

    Hesap süreniz hakkında yuvarlama bir hesap yapacak olursak; Örnegin; "600 RAPIDS" puanı bulunan kullanıcı her ay "RAPIDPRO" aboneliği yani dosya indirebilmesi için "99 RAPIDS" ödemek zorundadır. "RAPIDPRO" aboneliğinin indirme kotası 30 Gün için 30 GB lik limit ile sınırlandırılmıştır.
    Yani Günlük Indirme Kotası: 1 GB tır. En başında bahsettiğim gibi extra kota alımı için mevcut "RAPIDS" puanlarınızı dönüştürebilirsiniz.

    "600 RAPIDS" i bulunan bir kullanıcıdan her ay "99 RAPIDS" kesileceğini varsayarsak hesabınızı 600:99=6 AY kullanabilirsiniz. Tabi her ay için "30 GB" tanınan indirme kotanız yetmezse, extra kota alımı içinde mevcut "RAPIDS" puanlarınızı kullanacağınızdan dolayı, hesap süreniz "RAPIDS" puanlarınızı kullanma miktarınıza göre kısalacaktır.

    SETTİNGS AYARLARINI YAPABİLMEK İÇİN








    TATİLE ÇIKIYORUM AMA HESABIMDAKİ PUANLARIM GİTMESİN DİYENLER

    Herkesin merak ettiği soruya geldik; "Tatile çıktım uzun süre birşey indirmeyeceğim" diyorsanız; Hesap girişinizi yaptiğınızda "Account Overwiew" bölümünde, "RapidPro paid until" adli gösterge olduğunu göreceksiniz. Bu bölümdeki süre bitmeden otomatik yenilenmemesini sağlayabilirsiniz. Böylece her ay "RAPIDPRO" aboneligi için kesilen "99 RAPIDS" size kalacaktır. "RapidPro paid until" bölümündeki süre bitiminde "RAPIDRRO" aboneliginizi uzatmadığınız veya geçiş yapmadığınız için "RAPIDS" puanlarınız azalmayacak ve birşeyde indiremeyeceksiniz.

    "RAPIDPRO" aboneliginin yenilenmesini kapatmak için; Hesabınızdan en alttan "Settings" bölümüne gelin, "Automatic RapidPro Extension:" bölümünün işaretini kaldırın ve değişikliklerin kaydedilmesi için "Save Settings" butonunu tıklayin. "99 RAPIDS" puanınız artık her ay kesilmeyecektir.

    UYARI: Aşağıdaki işlemi aboneliğiniz bitmişse yapınız. Aboneliğiniz devam ediyorsa bu işlemi yaparsanız 1 ay daha rapidpro almış olursunuz. Aboneliğiniz devam ederken otomatik hesap yenilemeye dönmek isterseniz sadece "Automatic RapidPro Extension:" yanındaki kutucuğu işaretlemeniz ve save settings yapmanız yeterlidir. Tekrar extend rapidpro yapmanıza gerek yok...


    Dilediginizde abonelige yeniden geçiş için: Aynı bölümü bu sefer işaretleyin ve değişikliklerin kaydedilmesi için "Save Settings" butonunu tiklayin. Sonrada hesabınızdan "Account Overwiew" bölümünü tıklayın ve alt bölümde yer alan "RapidPro paid until" bölümünün yanındaki "Extend RAPIDPRO" seçeneğini tiklayin. Gelen ekrandan "Extend now" u tıklayın. "RAPIDPRO" abonelik işleminiz gerçekleşmiştir .

    NOT: Artık indirilmeyen kotalar silinmemektedir. 100 GB'a kadar birikmektedir.Yani eskiden 5 GB günlük verirdi 25 GB olurdu . Bundada aynı yöntem ama boyut yüksek.

    ...Ve iyi haber...

    HAPPY-HOURS DEVAM ETMEKTEDİR!
    SAATLER : GECE 3,SABAH 11. arası indirilenin %10 u trafic miktarınıza yansıyor


    Yukarıdaki açıklamalar dilerim faydalı olur sizin için. Ama Rapidshare sitesi sistemde sık sık değişiklikler yapıyor bu aralar. Size tavsiyem hesabınızı sık sık ziyaret ederek yapılan değişiklikleri takip edin ve işlemlerinizi ona göre yapın.

    SON NOT

    Rapide alternatif arayanlar için benim önerim şu an için HOTFILE

    Ben Hotfile hesabı aldım bile. Günlük ya da aylık indirme sınırı yok. İndirme hızı konusunda da rapidden geri kalır yanı yok şu an için. Ayrıca uploaderlar için söylüyorum kullanan arkadaşlardan aldığım bilgiye göre biriken paralar 15 $ olduğunda hemen Paypal hesabınıza ödeme yapılıyormuş...

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Babalar gibi alıntıdır :D

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Şu Rapid işi can sıkıyor. Saçma sapan upload siteleri türedi. Hız ve kalite konusunda hiçbiri rapidin yanından geçemez. Artık link bulmakta zorlanıyoruz.


    λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    FireX bunu yazdı:
    -----------------------------

    Şu Rapid işi can sıkıyor. Saçma sapan upload siteleri türedi. Hız ve kalite konusunda hiçbiri rapidin yanından geçemez. Artık link bulmakta zorlanıyoruz.


    -----------------------------

    abi hotfile en iyisi şuan zaten rapid ile yarışır düzeye geldi herkes tercih ediyor ve hemen hemen her paylaşımda hf link mevcut


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    ----CartmaN---- bunu yazdı:
    -----------------------------

    FireX bunu yazdı:
    -----------------------------

    Şu Rapid işi can sıkıyor. Saçma sapan upload siteleri türedi. Hız ve kalite konusunda hiçbiri rapidin yanından geçemez. Artık link bulmakta zorlanıyoruz.


    -----------------------------

     

    abi hotfile en iyisi şuan zaten rapid ile yarışır düzeye geldi herkes tercih ediyor ve hemen hemen her paylaşımda hf link mevcut


    -----------------------------

     

     

    Hotfile hız konusunda kendisini ,yüksek band genişliğinde adsl kullanınca, belli ediyor. Rapid premium ile tam kapasite çekmek mümkünken hotfile premium yoğunluğa göre belli kb ın üzerine çıkamıyor. Hotfile uploaderlara sağladığı imkanlar sayesinde bu ara yayıldı. Fakat pek sağlam site olduğunu düşünmüyorum.


    λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    yok abi hiç biyerde rapid'e upload yapan adam kalmadı,pre'ler elimizde patlıcak galiba :|


    ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    uploaderlerin tarafını tutan site kazanır. rapid bunu çözememiş hala.


    =)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Aralık/2009
    Erkek

    anlaması bile zor, dertleri ne acaba


    "Sen doğru dur, eğri belasını bulur"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2009
    Erkek

    torrent akar!


    http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2009
    Erkek

    Helyum bunu yazdı:
    -----------------------------

    torrent akar!


    -----------------------------

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Eylül/2007
    Erkek

    Helyum bunu yazdı:
    -----------------------------

    torrent akar!


    -----------------------------


    Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
Toplam Hit: 3039 Toplam Mesaj: 19