folder Tahribat.com Forumları
linefolder Assembly - Reverse Engineering
linefolder Reverse Engineering Sorularınız

Reverse Engineering Sorularınız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Birinci resimdeki end sub'ın orada göstediğiniz değerle uzaktan yakından alakası yok.O sadece adresi belirten bir değer.End sub'ın karşılığı her yerde 13'dür.Diğer komutların karşılıkları neyse onlarda öyle.İkinci resimdeki üstte gösterdiğiniz adres prosedürün bitiminden sonraki kod bloğunu gösteriyor.Zaten inceleyince o değerin prosedürde gördüğünüz adreslerden daha büyük olduğunu göreceksiniz.

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mascoder
    mascoder's avatar
    Erkek
    mascoder bunu yazdı:
    -----------------------------

ilgili yeri degistirdim debugger ile programı actım fakat bp koyduktan snra program acılmıyor gerci ilgili yeri degistiridikten snra program normal olarakda acılmıyor.

?hocam sizide yoruyorum.Bu arada siz uyumazmısınız :) 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    Ben cevap veriyim saat 4-5 gibi uyuyo o tavuklarla : P
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mascoder bunu yazdı:
    mascoder bunu yazdı:

ilgili yeri degistirdim debugger ile programı actım fakat bp koyduktan snra program acılmıyor gerci ilgili yeri degistiridikten snra program normal olarakda acılmıyor.

?hocam sizide yoruyorum.Bu arada siz uyumazmısınız :) 

Programın başlangıcından itibaren adım adım trace ederek hangi adreslerde koruma var onları tespit et.Bulduğun adresler hangi prosedür içerisindeyse o prosedüre el at.Yanlış yerlerede koymuşsun program bozulmuş.Bu arada bende uyumayan cinstenim işte :) Millet bot sanacak yakında :p

λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mascoder
    mascoder's avatar
    Erkek
    hocam Reflector bende sorunlu calısıyor framework 1.1 mi istiyor bu meret bende 2.0 versionu war sol tarafının tamamı kırmızı çıkıyor?uygulamayı açarken does not contain a CLI header. su tip bir hata veriyor
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Reflector ilk kullanımda .Net Framework sürümünü sorar.Oradan yanlış sürümü seçmiş olabilirsin, 3.0 dahil hepsiyle uyumludur.Klasöründeki reflector.cfg dosyasını silip tekrar seç.Olmuyorsa .net framework sürümünü güncelle.Bu arada reflectorunda yeni sürümü çıktı.Eğer elindeki eskiyse onuda güncelle.

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mascoder
    mascoder's avatar
    Erkek
    :) tamam şimdi soldaki kırmızılar gitti :) framework 3'de kurdum.şimdi programı açmaya çalıştıgımda "Module 'O:\Programlar\bm\bm.exe' does not contain a CLI header" hocam boyle bir hata alıyorum reflecor!de .Birde onerdiginiz kitaba bugun baktım bana fazla teorik geldi ürktüm biraz :) digerlerinede baktım benzer anlatımlar war asm ile programlamayı orneklerle anlatmıslar kararsız kaldım. :-?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mascoder bunu yazdı:
    :) tamam şimdi soldaki kırmızılar gitti :) framework 3'de kurdum.şimdi programı açmaya çalıştıgımda "Module 'O:\Programlar\bm\bm.exe' does not contain a CLI header" hocam boyle bir hata alıyorum reflecor!de .Birde onerdiginiz kitaba bugun baktım bana fazla teorik geldi ürktüm biraz :) digerlerinede baktım benzer anlatımlar war asm ile programlamayı orneklerle anlatmıslar kararsız kaldım. :-?

Cli headerla ilgili uyarı alıyorsan ya .Net uygulaması değildir yada program korunmuştur.Kitap konusuna gelirsek.Başta işlemci mimarisi anlatıldığı için teoriği biraz fazla.

λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mascoder
    mascoder's avatar
    Erkek
    yazarın bir kitabı daha var "MİKROİŞLEMCİLER VE ASSEMBLY DİLİ" ve "X86 TABANLI MİKROİŞLEMCİ MİMARİSİ VE ASSEMBLY DİLİ" bana icerikleri benzer gibi geldi.Siz ikinciyimi tavsiye ediyorsunuz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    "X86 TABANLI MİKROİŞLEMCİ MİMARİSİ VE ASSEMBLY DİLİ" kitabını al.Kitabın yarısı işlemcileri diğer yarısı assembly dilini anlatıyor.Öbür kitapta işlemci mimarisine ağırlık verilmiş.O daha eski.

λ
Toplam Hit: 13540 Toplam Mesaj: 43