Rüyalar Nedir ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Garip bir soru oldu fakat, ailemizin 6. hissi kuvvetli ve bazı şeyleri rüyada görebiliyoruz. Benimde başıma bir çok kez geldi. Fakat bazen, o günlerde yoğun birşey yaşıyorsam, onu rüyada görüyorum. Onunla ilgili. Hadi bu beyindeki bilgilerin birbirine kenetlenmesi. Fakat bazı garip ve kendini tekrarlayan oaylar var ;

    Mesela rüyada kimseye doğru düzgün yumruk atamıyorum. Boşa çıkıyor, yada birşey vurmamı engelliyor. Yada araba kullanırken kontrol bende olmuyor. Hızlanıyor, yada duruyor.

    --

    Bu sabah rüya gördüm. O kadar gerçekçiydi ki anlatamam. Bir kız vardı , kızdan çok hoşlanıyorum ; kız beni istiyor. Denizdeyiz. Sonra devam etmiyorum , başkasına gidiyor. Nefret etmeye başlıyorum. Falan filan.. Neyse koca karı rüya yorumlamasına dönmesin.

    Rüyadan bir kalktım ; o kıza karşı (kim bilmiyorum) hem nefret ediyordum, hemde aşıktım. Ve Uykudan kalktıktan bir kaç dakika sonra bile hala rüyanın gerçek olup olmadığını ayırt etmeye çalışıyordum.

    ----

    Rüya konusunda araştırma yapan var mı daha önce ? Çok garip birşey. Mesela rüyada birine aşık olduğumda ; o mutluluk duygusu 2-3 gün boyunca benimle birlikte oluyor. Acaba beden bunu istiyor ama bulamadığı için kendi mi salgılıyor hormaonları falan ?

    Çok enteresan birşey. İlginç bilgiler varsa paylaşalım.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    bak şimdi uyku ölümün yarısıdır , rüya vahiyin 40 da 1 dir.

    bu durumda kısmen diğer tarafa gidip geliyon uyku öldükten sonra gideceğimiz 4.boyuttur kısacası.

     


    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Abi enteresandır neden uyduğumuzu net olarak bilemiyorlar. Dinlenmek içinse ; kolori falan fazla almıyoruz. Belki beynin zihinde olması için.

    --

    - Rüyalarımızın %90′ını uyanana kadar unuturuz. 

    - Kör insanlar da rüya görebilirler. Sonradan kör olanlar normal insanlar gibi rüya görürler, doğuştan kör insanlar ise farklı formlarda resim ve görsellerle rüya görürler.

    - Her insan rüya görür. Eğer hiç rüya görmediğinizi düşünüyorsanız, bu rüya görmediğinizden değil gördüğünüz rüyayı unuttuğunuzdandır.

    - Rüyamızda sadece tanıdığımız insanların yüzlerini görürüz. Rüyamızda tanımadığımız insanları gördüğümüzü düşünebiliriz, ama aslında gördüğümüz yüz bir şekilde karşılaştığımız ama hatırlayamadığımız birine ait yüzdür.

    - Herkes renkli rüya görmez. Görülen rüyaların bir kısmı siyah ve beyazdır. Toplamda görülen rüyaların %12′si siyah ve beyazdır.

    - Rüyalar semboliktir. Rüyada görülen nesneler gerçek anlamlarından farklı şeyleri ifade ederler. Rüya tabirleri işte tam burada devreye girer.

    - Rüyada en çok hissedilen duygu, endişedir.

    - Bir gecede ortalama 1 il 2 saat arasında, 4 ile 7 farklı rüya görülebilir.

    - Hayvanlar da insanlar gibi rüya görürler.

    - Rüyada hareket ederken gerçekte beden de hareket etmek ister. Ama beyin rüya görürken vücudu felçe benzer bir durumda tutar ve rüyada hareketi engeller. Uykuda yürüyen ve hareket edenlerde beyin vücudu hareketsiz tutma rolünü tam olarak yerine getirememektedir.

    - Rüyalar dış dünya ile iletişim halindedir. Dış dünyadan duyulan sesler ya da ışıklar, rüyalarımızla iletişime geçip rüyalarımızın gidişatını değiştirebilirler. Duyulan gürültünün rüyada da hissedilmesi, tuvalete sıkıştığımızda rüyamızda da sıkışmamız ya da tuvalete gitmemiz gibi.

    - Kadınlar ve erkekler farklı şekilde rüya görürler. Erkekler diğer erkekler hakkında daha çok rüya görürler. Erkeklerin rüyalarındaki karakterlerden %70′i erkektir. Kadınlar ise erkek ve kadınları eşit oranda rüyalarında görürler.

    - Kesin olmamakla birlikte, eğer horluyorsanız, büyük ihtimalle rüya görmüyorsunuzdur horlarken. Çünkü horlayan insan derin uykuda değildir ve rüya görme olasılığı düşüktür. Bilimsel bir kanıtı olmasa da, rüyalarla ilgili ilginç bilgilerden birisidir horlama ve rüya.

    - Rüyada hissedilen ve yaşanılan duygular ve tadlar, gerçek hayattaki hisler ve duygular ve tadlar kadar kuvvetlidirler. Rüyada keyifle yenen bir yemek beyinde gerçek hayatta keyifle yenen bir yemeğe benzer etki yaratır.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2007
    Erkek

    acizene kendi bilgimle cevaplıyayım hacı

    rüya tamamen bir ilimdir ve üstadı Hz. Yusuf'tur (kıssasına bakarsan kafidir)

    Rüya kimilerince günlük aktivitelerin bilinaltında uyku esnasında zuhur'udur fakat böyle 3-5 kelime ile anlatılması yetmez bu tecrübeye

    evet tecrübedir rüya kişisel bir tecrübedir
    Rüyalar dini olarak 2 kategoride sınıflandırılır Şeytani ve Rahmani

    şeytani rüya genelde yatsı namazı ve sabah namazı arası görülen rüyalardır

    Rahmani rüya ise sabah namazı ve kuşluk vakti arası görülen rüyalardır ve bu rüyalar Haktan olduğu için kimisi uyarıcıdır kimisi gayb'idir kimisi ise üzücüdür

    şeytani rüyalar ise cinsellik,şiddet,cinayet gibi şeylerin olduğu rüyalardır

    Rüya alemi Ruhlar alemi ile tamamen ilintilir
    misalen benim babam trafik kazası geçirmişti va kazadan sağ kurtulmuştu... kazadan on gün sonra bir rüya gördüm tabiri ise hastanız var ise kaybedeceğiniz manasına gelmekte idi ve 11.gün babam emboli'den dolayı hayatını kaybetti

    başka bir örnek rüya gördüm ve tabiri baba olucaksınız denmekte idi ve bizim haberimiz yoktu tevaffuk öylede oldu

    işin özü Rüya anlatıla anlatıla bitecek bir hadise değildir


    Lekum Dinikum Veliye Din ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    üstteki tüm yazılara katılmakla birlikte benimde rüya tabircisine ihtiyacım var aynı rüyayı 8-10 kere gördüğüm oluyo 1-2 sene aralıkla.

    Geçen sene gördüğüm bi rüyanın devamını gördüm geçen hafta..

    Her sabah en az 1 rüya hatırlıyorum. Çok gerçekçi oluyor gerçekten hissediyorum noluyorsa. Ve zumsukun aşık oldum falna dediği gibi bende bazı rüyaların çok etkisinde kalıyorum.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2007
    Erkek

    pcdoktor636 bunu yazdı:
    -----------------------------

    üstteki tüm yazılara katılmakla birlikte benimde rüya tabircisine ihtiyacım var aynı rüyayı 8-10 kere gördüğüm oluyo 1-2 sene aralıkla.

    Geçen sene gördüğüm bi rüyanın devamını gördüm geçen hafta..

    Her sabah en az 1 rüya hatırlıyorum. Çok gerçekçi oluyor gerçekten hissediyorum noluyorsa. Ve zumsukun aşık oldum falna dediği gibi bende bazı rüyaların çok etkisinde kalıyorum.


    -----------------------------

    pm attım bakıver


    Lekum Dinikum Veliye Din ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mart/2010
    Erkek

    2 hafta boyunca her gün aynı rüyayı gömüş biri olarak sadece isteyip olmayan şeylerdir bence rüyalar tabi daha iyi bir açıklama bulana kadar


    I am Jack's inflamed sense of rejection
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Hepsi beynin faaliyeti. Gizem aramayın.


    "Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek

    + hepsi bilincalti, korku, kaygi, endiselerimiz...vs..nin yansimasi. 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    bendede var aynı dalga. çok gerçekçi oluyor sabah kalktığımda gerçek mi değilmi çözemediğim çok sık oluyor. öyle ara sıra değil sık bir biçimde gerçekliğini sorguluyorum.

    bazen rüyada ağladığım oluyor, o anki refleksle uyanıyorum bi an kendime geldiğim ciddi ciddi salya sümük ağlıyorum ama öyle böyle değil.

    hani 1-2 damla yaş gelse gözden amenna da ciddi ciddi ağlıyorum ve bu 1 kere değil 4-5 defa oldu.

    bazen rüyada kontrolü ele aldığım zamanlar oluyor özelikle araba vs kullanırken. hele gaza basışlarım filan :D çok acayip :D


    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    karabudun bunu yazdı:
    -----------------------------

    Hepsi beynin faaliyeti. Gizem aramayın.


    -----------------------------

    Katılmamak elde değil, ayrıca şu an yaşadıklarımızla rüyada yaşadıklarımızın hiç bir farkı yoktur şu anda da rüyadayız rüyadaykende de rüyadayız yani rüya içinde rüya sanki inception,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 2521 Toplam Mesaj: 21