Sanırım Az Daha İşlemciyi Yakıyordum. (PHP)Kriptografi Konusunda Yardım Edin :)
-
İşlemci kolay kolay yanmaz merak etme. Fanı bozulan işlemcilerde sıcaklık çok yükseldiği zaman kendini kapatıyor soğuyana kadar hiç açılmıyor.
-
Hocam paranoya derecesinde düşünüyorsun. Bence internette bu kadar derin araştırma yapmaktan vazgeç. Bugün belirli karakterin üzerinde, özel karakterli md5 şifreleri bile kırmak ne kadar zaman alıyorken muhtemelen birkaç yüz kişinin verilerini tutacağın veritabanında böyle önleme gerek yok.
Yapacağın şey basit. Kullanıcı verisinin güvenli olmasını mı istiyorsun?
- Mesela en az 10 karakterlik şifre girilmesine zorla.
- Şifrede en az 2 özel karakter, harf, sayı bunların hepsi bir arada olsun şeklinde ısrarcı ol, bunlar girilmeden şifre onayı verme.
- 1234 gibi şifrelerin database'ini yap (nette en çok hacklenen şifreler diye var) bunlara izin verme.
- VEritabanı kaydı yaparken salted password işlemi yap. Şifrenin sağına soluna özel hashli bilgiler ekle öyle kriptola.
- Veritabanının güvenliğini sağla.
- Düzgün kod yaz, gözü açık ol.
Bitti gitti. Bu kadar kriptografiye girmeye lüzum yok. Hem geciktirme, engelleme dediğin şu kodun işlenmesi birkaç ms sürüyor. Oldu olacak timeout ile 5 saniye beklenmesini sağla ondan sonra işlkem yap ki brute force yapamasınlar. Mantıklı değil.
-
aslında kodların en başında yazdığım kodlar kafama yattı. salt'ı da saklamıyorsun onda hem. verdiğim kodlarda da o secret key yerine rastgele bir şey yazarak doğru oluyor mu olmuyor mu diye araştırıyordum('xo' yazmışım verdiğim örnekte o öyle kalmış yoksa şifrelediğim keyi yazmalıyım orda aslında)
hadi bi de sormuşken. passwordu o kadar hashliyoruz falan sonra gidiyoruz cookie ye yazıyoruz. bu güvenli mi?
ayrıca ben şimdi burdan hesabımı açsam sonra birisi gelip benim cookie leri kopyalayıp kendi bilgisayarında siteye girse benim hesap açılır mı direk?
-
md5 yapsan yeter zaten, banka bilgileri falan mı tutacaksın ?
cpu' nun 100% dolmasıyla, işlemci yanmaz, işlem yaptıramazsın.
-
kofcu bunu yazdı
aslında kodların en başında yazdığım kodlar kafama yattı. salt'ı da saklamıyorsun onda hem. verdiğim kodlarda da o secret key yerine rastgele bir şey yazarak doğru oluyor mu olmuyor mu diye araştırıyordum('xo' yazmışım verdiğim örnekte o öyle kalmış yoksa şifrelediğim keyi yazmalıyım orda aslında)
hadi bi de sormuşken. passwordu o kadar hashliyoruz falan sonra gidiyoruz cookie ye yazıyoruz. bu güvenli mi?
ayrıca ben şimdi burdan hesabımı açsam sonra birisi gelip benim cookie leri kopyalayıp kendi bilgisayarında siteye girse benim hesap açılır mı direk?
Hocam sistemini session ve cookie üzerine kurarsan güvenli.
Kullanıcı her oturum açtığında yeni bir session_id üret ve o session id yi cookie de diğer kullanıcı bilgileri ile sakla.
Başka bir kullanıcı senin cookilerini çalsa da kendi bilgisayarında cookie yi kullanmak istediğinde cookide ki session_id ile sunucuda sakladığın session_id birbirini tutmayacağından giriş yapamayacaktır.
-
by_Tet bunu yazdı
2 md5, 1 sha1 yap kaydet gitsin hocam md5 kırılmış mı ki bukadar uğraşıyorsun amaç profesyonellik değilse
md5 kırıldı dostum :)
edit: kırıldıdan kasit uzayı küçük olduğu için aynı değerler çıkabiliyor bu da hash algoritmasından istenen en son şey..
FireFistAce tarafından 17/Ağu/15 15:36 tarihinde düzenlenmiştir -
FireFistAce bunu yazdıby_Tet bunu yazdı
2 md5, 1 sha1 yap kaydet gitsin hocam md5 kırılmış mı ki bukadar uğraşıyorsun amaç profesyonellik değilse
edit: kırıldıdan kasit uzayı küçük olduğu için aynı değerler çıkabiliyor bu da hash algoritmasından istenen en son şey..
ALGI OPERASYONU YAPIYORSUNUZ! SİZİ KINIYORUM!!!
-
Hocam en basit cevabi verdigimi saniyorum. Sha512 uzeri salt ekle. Boylece salt degistikce ayni sifrenin 512 karsiligi da degisir. DB'yi kaptirsan bile en fazla cozulen sifreleri desifre ederler...
-
FireFistAce bunu yazdıby_Tet bunu yazdı
Bilgim yok hocam aydınlatır mısın? Zaten karakter sınırlaması olan her crypt bir yerde cortlayacak da md5 veritabanına kayıt edilmesinden başka kırılamadı zaten onda hemfikiriz sanırım da uzayı neye göre kime göre küçük ve aynı değerlerin çıktığı sonuca ulaşılabildi mi :) Allahım ne kadar zaman olduysa artık şaşkınlıktan öldüm şuan mağaradan çıkmış gibim :D
http://www.dijitaldeliller.com/md5-hash-kirildi-mi-artik-guvenilir-degil-mi/
Şöyle ilk girdiğim sitede okuyum dedim bir laf veriştirmiş hocam yıllar önce de böyle düşünüyorduk şuan durum ne bilmiyorum ama md5 gerçekten etkilidir bence hala
by_Tet tarafından 17/Ağu/15 20:26 tarihinde düzenlenmiştir -
md5 ve sha1 ile şifreleme yapmayın