Ses Sistemi Cızırtaması
-
arkdaşlar logitech z206 aldım alalı 4 5 gün oluyor fakat ara ara cızırdama yapıyor
yüksek sesle dinliyorum denemez.
zaten o cızırtı geldiğinde sesi açsamda açmasamda geliyor kablolar sıkı bir şekilde bağlı yani jaklarda çıkmada söz konusu değil.
bunu neden yapar daha yenide aldım varmıdır bilen.
bu arada center ve kumanda tuşunun olduğu hoporlerden geliyor cızırtı sadece
-
topraklama sikintisi? soguk kopuk catlak lehim ? hoparlordeki bobinde sikinti? Jaklarin yada kablolarin icinden bi sikinti?
-
bu sorunların hangisinin olduğunu test etmemiz için nelere dikakt etmem lazım ?
-
jack içinde temas problemi kablo kırıkları temas sorunları veya aynı şekilde güç kablosunda oluşabilcek bir sıkıntı olabilir.
bahsedilen giriş boş duruyorsa havadaki elektirikten hoş olmayan bir cızırt distortion tarzı ses çıkarır. bu ses alınsada alınmasada.
boş bir giriş var ise onu kontrol edin.
ayriyetten logitech'in öyle bi modeli bulunmuyo sanırım :D z506 olmasın hocam o ?
-
Topraklamaya bak ilk önce.
Bilgisayarın takılı olduğu prizinde topraklama mevcut mu?
-
en basitinden sana bir olcu aleti lazim.Enazindan kablolari kontrol etmen icin.Multimetre de deniyor.
daha tecrubeli arkadaslar varsa benzer bir problem cozumu denk gelebilir.
-
Amfinin elektrige yakin olmasi, soguk/catlak lehim, topraklama.
-
-
Mekanik bir zırlıltı da olabilir..
-
Kabloyu değiştir.
-
o cızırtı bi anda bütün hoparlorlerden ve woofer dan geliyorsa sorunun hoaparlor kablolarında değildir bu ihtimali bi gözden çıakr, eğer bilgisayara sistemin standart bi stereo kablo ile bağlıysa git wlwktrinikçiden yada bilmem nereden aynı kablodan bi tane daha al, büyük ihtimalle sorun odur tabi anlattığına göre... ama garantisi devam ediyorsa en temizi garantiye gönder.. zaten logi destek konusunda iyidir sana en güzel şekilde yardımcı olacaklardır.