Silverlight Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

silverlight aşşağı yukarı flash , .net teknolojisi tarzı birşey.Fakat bir çok dile uyarlanabiliyor sanırım.

Peki silverlight flash yerini alır mı? Tam olarak nedir ? .net,  flash karışımı birşey mi yoksa boşluğu doldurmuş bir dil mi ? Çünkü windows sürekli boşlukları dolduruyor.Bu konuda net bir açıklama ve flash yerini alır mı hakkında bir fikri olan varmı ?

Diyeceksiniz ki google dan bak .Baktım tabi ki fakat aşşağı yukarı anladığım bir şey flash ile benzeşen ama flash'ın .net teknolojisini içeren hali gibi birşey.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

silverlight aşşağı yukarı flash , .net teknolojisi tarzı birşey.Fakat bir çok dile uyarlanabiliyor sanırım.

Peki silverlight flash yerini alır mı? Tam olarak nedir ? .net,  flash karışımı birşey mi yoksa boşluğu doldurmuş bir dil mi ? Çünkü windows sürekli boşlukları dolduruyor.Bu konuda net bir açıklama ve flash yerini alır mı hakkında bir fikri olan varmı ?

Diyeceksiniz ki google dan bak .Baktım tabi ki fakat aşşağı yukarı anladığım bir şey flash ile benzeşen ama flash'ın .net teknolojisini içeren hali gibi birşey.

Bildiğim kadarı ile .Net e epey fayda sağlıyo..

Bizim okula gelip bi ton reklamını yaptılar bu meretin, gösterdikleri en sağlam şey de flashdaki page flip ile aynıydı..

Çok büyük avantajları olduğunu düşünmüyorum, ama pazardaki rekabeti arttırmış olması gayet iyi :) Adobe üzerindeki ölü toprağını attı bunun sayesinde.. (Macromedia desek daha doğru olur sankim.. :| )

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

.net,  flash karışımı birşey mi yoksa boşluğu doldurmuş bir dil mi ?

Yeahh

Kabaca c#da flash hazırlamak. En önemli farkıda hız. İkisi hız bakımından kıyaslandığında silver tur bindiriyo dede yadigarı flasha..

edit: bunu eklemeye unutmuşum :|

http://www.sqlenerji.com/ introdaki dalga silverlight ürünü

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Flash'tan daha güçlü çünkü işletim sisteminden direkt destek alıyor.

Flash'tan daha güçlü çünkü aynı zamanda local programlara da arayüz olarak kolayca atanabiliyor.

Flash'tan güçlü çünkü .net Control yaratılabiliyor.

Ama flash kadar tecrübeli ya da yayın değil.

Hatta başarısız olmaya çok yakın bir tecrübe, çünkü insanlarda silverlight runtime yüklü değil.

Vista tutsaydı, o da tutacaktı.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

görsel arayüzü tamamen xaml kodundan ibaret olan, çok başarılı vektörel çizim renderı ile performans konusunda  flashın eline verebilecek kadar başarılı bir flash alterntifi denebilir, c# la kodlanır, tamamen derlenip bir kerede browsera zip formatında yollanan dllden ibarettir, yani server bağımsızdır, linux hosttaki sayflarada embed edilebilir.

Xaml ile arayüz geliştirmek için Microsoft Expression studio gerekir, daron yöndem in blogunda türkçe anlatımlı screencastlar var, indirip sıfırdan silverlight a başlayabilirsiniz.

Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

peki flashın yerini alır mı ? Eğer iyi ise tahminimce zaman içinde flash'ın yerini alacaktır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

türkiye de en büyük öncüsü  daron yöndem'dir..ama bizim ülkede iş yapmaz diye düşünüyorum.

flash'ın yerini alabilir mi,belki bi ihtimal. nedeni de belli .net ile birlikte çok rahat kullanılması :)
    kısacası,
    silverlight ın yaygın olması gerek,daha fazla aktif olması gerek. flash varken sanmam..belki 3-4 yıl sonra..

ama seviyorum silverlight'ı.. arada kurcukluyorum hoşuma gidiyor =)

[22817//kaanabak]
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bing'in bu saatten sonra google'ın yerini alması ihtimaliyle orantılı.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Microsoft'un diğer işleri gibi platform bağımlısı. Linux için bi ara MoonLight adıyla geliştirilmeye başlanmıştı, ilk zamanlar kolpaydı ama şimdi belki daha iyi durumdadır. Denemek isteyenlere...

http://www.mono-project.com/Moonlight

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

MoonLight, Rebol'dan öteye gidemez bence :|

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

gelecekte flash ın yerini alabilir 

ama şuna bakmamız lazım flash şuan en çok videolarda kullanılıyor 

flash dan daha kaliteli görüntüyü daha düşük boyutta tutabilirse belki bişiler olur diyorum

ha video işini saymassak silver flash ı eziyor her türlü 

Toplam Hit: 2255 Toplam Mesaj: 15