Sünnet Olmak Hakkında ?
-
Sünnet inanlar için ilk kez Tevratta geçen bir hadisedir.Tevrata göre ibrahime sünnet olunması ve 8günlük her bebeğide sünnet etmesi emredilmiştir.
Ve bildiğiniz üzere Allah bir kitap indirdiği zaman o kitap kendinden önceki kitapların hükmünü geçersiz kılar,en son gelene tabi olunur.Buda demek oluyor ki müslümanların sünnet olması gerekmiyor en azından farz değil zaten adı üstünde sünnet ! Peki sünnet nedir ?Peygamberimizin yaptıkları.Peki peygamber efendimiz sünnet olmuş mudur ? Hayır ! Rivayete göre peygamber sünnetli doğmuş.Hadis var mıdır sünnet olmakla ilgili ? Bildiğim yoktur (Siz biliyorsanız lütfen bizide bilinçlendiriniz !)Yani sünnet olmak sünnet bile değildir çünkü peygamberimizin yaptığı birşey değildir.Yaratılıştan öyledir.Yaratılışında olan bir şey sünnet ise bizimde kendisiyle aynı genetik yapıda olmamız sünnet olmaz mı ? Bu gerçekleştirilemeyecek birişey değil midir ? O halde bu sünnet olmak olayının sünnet olması başlı başına bir çelişki değil midir ?
Şimdi hal böyleyken neden sünnet olduğunu bile bilmeyen bir müslüman olarak dinime inanmayanların bana,ne yaptığını bile bilmeyen birisi demesi çok mu yanlış bişeydir ? Gerçektende dinden,bazı hurafeler dolayısıyla bihaber yaşayan insanlar mıyızdır ? Sünnet dini bir olay değilse neden tüm müslümanlar sünnet olmaktadır.O halde müslümanlık yanlış bilgilerle yaşanmakta değil midir ? Bunların hepsini istiyorum ! -
Sağlık açısından faydalı olduğunu biliyorum hocam.
http://www.tiphastaligi.com/cocuk/sunnetin-faydalari.html
buyur burdan okuyabilirsin.
-
hocam dediğin gibi adı üstünde sünnet.. farz değil. ama biz de peygamberimize benzemek için yapıyoruz bunu. gerçi peygamberimizin her hareketini taklit etmek sünnet. zaten nerdeyse herkes yaptırıyo bunu biliosun daha rahat şey yapmak için
-
bana sağlığı lazım değil hocam,neden sünnet oluyoruz ?Sünnetin dindeki yeri ne hatta sünnetin dinde bir yeri var mı?
-
neden sünnet oldum ? = sağlık..
dinde olmasa elini yüzünü de mi yıkamıyacaksın ?
-
Büyük ihtimal bize İslamiyet yoluyla araplaştırma politikası sırasında gelen bir gelenektir.. Fazla bir bilgim ve araştırmışlığım yok..
Ekleme : Evet sağlığa faydalı olduğu araştırmalar sonucu kesinleşmiştir..Ama sağlığa faydası olup olmadığını bilmesem bile oturtulmuş bir gelenek olmasından dolayı sünnet olduk.. ki sünnet olmanın kötü bir yanıda yok bence..
-
Sünnet olmak İslam’ın şiârındandır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Sünnet olmak, erkekler için, sünnettir.) [Taberani]
(Fıtri sünnet beştir: Sünnet olmak, kasıkları temizlemek, tırnak kesmek, koltuk altını temizlemek ve bıyıkları kısaltmak.) [Buhari]
(İbrahim aleyhisselam, 80 yaşında [sünnet emri gelince gecikmemek için] balta ile kendisini sünnet etti.) [Buhari]
(Sünnetsiz adam, 80 yaşında da olsa, Müslüman olunca yine sünnet edilir.) [Beyheki]
Resulullah, Müslüman olan erkeğe, 80 yaşında olsa bile, sünnet olmayı emrederdi. (Taberani) -
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------
neden sünnet oldum ? = sağlık..
dinde olmasa elini yüzünü de mi yıkamıyacaksın ?
-----------------------------
Burda bunu belirtmekle din ve temizlik arasında bir köprü,bağ kurmaya çalışan sensin dostum bunu görebiliyor musun ???????
Ben sadece sünnetin dindeki yerini sordum + sen sünnetini sırf sağlık adına bilinçli bir şekilde olduysan ne mutlu sana :)+ IREA hocam hadisler için teşekkürler ama kimler tarafından rivayet edildiği bile bilinmeyen,zayıf hadisler bunlar.Sağlam hadislerde rivayet edenin ismi geçer mühürlü hadislerse zaten 40 tanedir onlardan zaten şüphe edilmez..
-
İnsan herşeyi düşünerek bulmaya çalışınca sonuç saçmalamaktan öteye maalese. İlmihaller var dünya kadar hemde çok güvenilir kaynaklar.
Nikocum eğer istersen senin için bi araştırma yapıyım. Senin düşünmene bi çare bulamıcam nasılsa en azındnan böyle yardım ediyim.
Edit: Sünnetli doğanların sünneti mevzusu var.Onunla ilgili bişeey olabilir mi acaba Ben de peygamber sünnetli dogdum sünnet zamanı gelince neyi kesti aldı anlamadım bile. Ozaman sünnetcinin dedigi" yinede alınması gereken bi yer var" . Gerci iş işten gecti artık :)
-
Ben pişmanım. Pederin sözünü dinleyip sünnet oldum.
Çocuğum olursa kararı ona bırakacağım.
-
Oğlum ne alakası var düşünmeyle bulmaya çalışmakla ? Sünnetin islamdakiyerini soruyorum ya bu kadar mı zor bunu anlamak ? Neden sünnet olduğumu bile bilmiyorum sağlık için diyen arkadaşın bile sağlık için olduğuna falan inanmıyorum kaçınız bunun bilinciyle sünnet oldu la allaseniz :D Beni sağlığı falanda ilgilendirmiyor kaldı ki..SHerşeyi gayet net bi şekilde açıklayarak sormuşum;Sünnet nedir ?Peygamberi taklit etmek,Peygamber sünnet olmuş mudur ? Hayır.Bizim peygamberin fıtratını taklit etmek gibi bir ilmimiz var mı? yok !!! Kuranda sünnetten bahseden tek ayet bile yok.Tamam Kuranda namazın kılınışından da bahsedilmiyor ama namazdan bahsediliyor ! Noktayı görmüyorsunuz ki abi..
He ama buysa müslümanlık,gelenekleri dine sokmaksa tamam itirazım yok..