Tahribat.Com! Türkçeye Sahip Çık
-
Sevgili kardeşlerim,
Sonradan farkettiğim birşeyi anlatayım bir arkadaşın profilini ziyaret ettim browserimde gözüme çarpan bir yazı tariqat müridleri! Hadi mürid veya tarikat bunlar güzel şeyler güzel terimler ama tariqat ne demek?
Arkadaşlarım ben türkçemi çok seviyorum Türkçeyi korumak demek namusunu korumak gibidir. Türkçe Atatürk'ten sonra koruyacağımız en büyük değerlerden bir tanesi yapmayın böyle dilini, dinini, milli şuur'unu kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur diyor ulu önder Kemal Atatürk. Lütfen başlık ve terimlerin türkçeye daha uygun hale getirilmesini ve ziyaretçilerdende bu hassasiyeti bekliyorum. Sevgilerimle...
@o ne biçim başlık ülen şopar. :D
-
Belli zaten o yüzden redsea diye İngilizce nick kullanıyon.
Normalde doğru bir konu ama nickin öle demiyor.Boş yere laf kalabalığı yapma.
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------Belli zaten o yüzden redsea diye İngilizce nick kullanıyon.
Boş yere laf kalabalığı yapma.
-----------------------------Kardeşim okadar üye vardıki istediğim bütün türkçe terimler alınmıştı. Üye oldum bir hafta sonra tekrar bir üyelik açacakken üyelik sisteminin kapandığını gördüm...
Ama tebrik ederim güzel bir sentezdi önünde şapkamı çıkarıyorum
-
imzanı seveyim senin..konu açasın geldi herhal
-
bir gun bir olaya biri cikip muhalefet olmasa kurbagalar kisir kalir
-
tarikat kelimeside zaten arapça kökünli ortaya ing tr arb. karışık bir kelime çıkmış milletim üreteçlikte üstüne yok bide teknoloji bilişim üretse ne iyi olacak.,
Not:%60 nickler hep yabancı keime almanca fransızca degil ingilize nedir bu ingilizce sevdası ülkeyi ingilizler kurtarmıyordu onlar işgalciyi yoksa
ben mi yanlış hatırlıyorum
-
domates biber patlıcan da birer türkçe kelime :|
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------
bir gun bir olaya biri cikip muhalefet olmasa kurbagalar kisir kalir
:)
dogru diyorsun abi..
bi de bu nasıl başlık hocam :|
-
sansasyonel bir başlıkk..reklam ve pazarlama mı okuyosun kardeş helal olsun.barnak bastığın nokta çok doğru ama.kimse inkar edemez durumun yanlış olduğunu..
-
Nurky bunu yazdı:
:)
dogru diyorsun abi..
bi de bu nasıl başlık hocam :|
-----------------------------Al sana başlığın sebebi. Orada yazdığım gibi alıntıladım
Türkçeyi korumak demek namusunu korumak gibidir. Türkçe Atatürk'ten sonra koruyacağımız en büyük değerlerden bir tanesi yapmayın böyle dilini, dinini, milli şuur'unu kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur diyor ulu önder Kemal Atatürk...
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------Belli zaten o yüzden redsea diye İngilizce nick kullanıyon.
Normalde doğru bir konu ama nickin öle demiyor.Boş yere laf kalabalığı yapma.
-----------------------------Yaklaşık 2 ayda bir tahritabatta Türkçe'nin düzgün kullanılmasıyla ilgili bi yazı kesin görürüm ve buna benzer bir tepkide..Bence Bayzin arkaşım bu site babanın malı değil..usluplarında dikktali ol her kim olursan ol..Tek gerekli şeyler senin tarafından açılmıyor burada. Hertarafa haber kopyalarken iyide bumu kötü!