Tanrıya Minnettar Olmak Mı ?
-
Her an duyduğumuz şeydir.Tanırya içinde bulunduğun durumdan ötürü şükran duy minnettar ol.Peki ya hayatım çok sıkıcı kötü iğrenç berbatsa?O zamanda bana kötülüğü verip küçük yaşta annemi babamı trafik kazasında yanına aldığı içinmi minnettar olacağım.Ben istemedim bu hayata gelmeyi kimse istemedi aslında.Belki küçük yaşta olgunlaştım bu günlere gelirken beni olgunlaştıran ne Tanrı'ydı ne Hayat ben kendimi olgunlaştırdım.4 yaşındayken anne ve babam lanet olası bir cenazeden dönerken kaybettim.Kaybetmemin yanında o üzüntü yetmezmiş gibi akrabalarımın timsah göz yaşları vardı tabii.Hiç bir akrabam beni kabul etmemişti yuvada büyümüştüm kavganın,dövüşün,düşmanlığın içinde.Televizyonlarda görüldüğü gibide değil yuva.Ne kardeşlikten nede başka bir şeyden eser var.Hergün " su kişisi felanca kişinin kulağını kesmiş , şu eleman şunu bıçakladı " gibi haberlerle irlikiliyordum.Buydu adalet.Buydu kader buydu Tanrı.Ben tanrıya şürkettmeyi 6 yaşında öğrendim.Fakat souçsuz kaldı bütün çabalar.Ve fazla değil 7 yaşında bıraktım çocukça duygularımı bir kenara.Hayatımda bir kaç kez güldü yüzüm her defasında arkasından bir sorun geldi yine şükrettim yine şükrettim.Fakat sonralardan anladım ki ne kadar şükretsem başka birşeyle karşılaştım.Ve sonunda yoruldum.Sonucun hep 0 olmasından yoruldum.Artık ne bir kitaba ne bir kurala ihtiyacım var çünkü artık şükretmiyorum.
-
Forum havasını bulmaya başladı :)
-
zıçan kendine üyelik açıp acıtasyon mu yapıyon :D
-
şimdi arkadaşım şu an işim gücüm olmadığından sana örneklemeli olarak anlatıyım minnettarlık kavramını. dilim döndügünce tabi.
örnegimiz 1 : milyon liraları olan bir insan sağlığıda yerinde, minnettarlık bilinci oturmamışsa bu tarz insanlarda 'asarım , keserim' tarzı davranışlar, insanları küçük görmek gibi durumlar gelişir. aynı insanın minnettar versiyonu ise yarın sağlığına bişey olup olmayacagından bile haberi olmadıgından, temkinli yaşar. parası oldugu için ölümsüz gibiymiş gibi davranmaz.
açıklama 1 : 'HİÇBİR ZAMAN', minnettar olmak ' benden daha kötüleride varya bu halimede şükür benden kötülere bakıp takılayım' havasında bir kavram degildir. her zaman ilerisi için çabalarken, daha iyisi için uğraşırken, kendini , bulundugun konumu, bulundugun kosulları hor görmeyeceksin. begenmemen çok normal. hiçbir insan memnun olmaz kolay kolay, her zmaan daha fazlasını ister ancak bunun dinle degil, psikolojiyle ilgisi vardır.
senin durumunda bir 2. örnek vermek istersem, tecavüze ugrayan birini verebilirim mesela, birinin bıçaklanma haberinden daha korkunc takdir edersinki.
varsa sorun düzgünce sor, emin ol cevaplamaya çalışacak birsürü insan var
-
AsilKan bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Bende ikisinide ab ye kadar banlamak adına tüm iplerini kontrol ettim ama ikiside farklı yerdeler hoca z-chan yurtdışında eleman tr de çıkıyor.
-
İyi şükretme . (:
İnanan bir insan olsan inanmayı istesen zaten bunları dusunmezdin inanan bir insan için bu dunya sadece bir sınav yeri . Bunlar çok tartışıldı konuda ve bilinen şeyler..Tercih senin...
-
Antikky bunu yazdı:
AsilKan bunu yazdı:
-----------------------------Bende ikisinide ab ye kadar banlamak adına tüm iplerini kontrol ettim ama ikiside farklı yerdeler hoca z-chan yurtdışında eleman tr de çıkıyor.
hay allahım ya :D -
O zaman arkadaş gerçekten iyi niyetiyle sormuştur.. Cevaplamak lazım.. Din ve psikolojiyle alakalı bir olay.
Şimdi vermediğini düşündüğün isyan ettiğin şeyleri eğer verseydi o verdi diyebilirmiydin ?
Diye sorabilirim bende.
-
tecavüze uğramadığın için ALLAH'a şükret bence. tecavüze uğradıysan hamile kalmadığına şükret. hamile kaldıysan çocuğunun sağlıklı doğacağına şükret.
-
hocam ne var Türkiyeden yazdırmaya :) binlerce kişi vardır tanıdık :)) neyse ben karışmim. kimse benim yüzümden banlanmasın. hatta kimse hiç bir sebepten banlanmasın. hoşgörülü olun :)) çok yaşayın ve sizde görün falan işte.
-
ne yani hayatın güzel olsaydı mutlu mesut bir insan olsaydın o zamanda tanrıya sükürmü edicektin minnettarmı kalıcaktın ?
zaten hep böledir. hersey iyi güzelken lay lay lom kötü bişiler olunca Allah ım neden böle oldu niye ben ve sonuç, isyankar ergenler :)
biraz sacma gelicek de özellikle yahudilerin hz Musa zamanındaki helakını ve kibirlerini gör oku. neden bunu dedim belki bir ufak ilgini çeker nede olsa tahrisel bir olgu. gidipte aç Kuran ı oku peygamberlerin hayatını oku veya dinlerin felsefesi üzerine yorum yap diyicek halim yok yani sana.
ama kötü deneyimlerde veya yasantılarda insan bişilerden güç alır ve bunlar manevi seylerdir genelde. zengin veya mutlulugu fazla olan bir insanda zaten kibir eglence küçük dünyaları ben yarattım edaları boldur, her nekadar inanclı bir olsan olsa bile. yani sen bişilere sıkı sıkı sarılman gerekirken bişilerden güç alman gerekirken. anca laf yapıp faturayı bi yerlere kesmenin peşindesin. hadi bakalım kolay gelsin.