Tazminat Hakkı Hk.
-
Dostlar selam,
Eşim haziran 2023 tarihinden beri bir firmada çalışıyor. Firma, bir hastane ile ihale usülü çalıştığı için sözleşme belirli süreli iş sözleşmesi olarak geçiyor. Doalyısıyla geçtiğimiz 2 yılda sözleşmeler 2 kee yenilenmiş, 2 yıldır çalıştığı halde 3 kere işe başlamış görünüyor. ancak kendisi sadece 1 kez sözleşme yeniledi.
Dün şirket hastane ihalesini kaybetmiş. Ne olacağı meçhul, gir çık yapıldığı için sanırım tazminat alamıyor. doğru mudur? ayrıca 9 ay önce evlendiğimiz için evlilik nedeni ile ayrılırsa tazminat alma durumu olur mu?
Sözleşme belirli süreli de olsa sonuçta 2 yıldır çalılışıyor. Kafamız baya karıştı.
Fikri olan var mıdır? GPT'de kafasına göre her orduğuma arklı cevap veriyor :D
-
2 yıllık hakkı olması lazım hocam. Gir çık yapması önemli değil. Önceden hastanelerde taşeron firma değişse de çalışanlar değişmiyordu. İhale şartlarına bakın mevcut personelle devam etme şartı olabilir. Yoksa bile yeni gelen devam edebilir. Devam ederse 2 senelik kıdem tazminatın dahil tüm haklarınla devralmış olacak. Devam etme ihtimali yoksa bile 2 senelik alacağını alır. 12 aydan sonra kaç ay çalıştıysan o kadarlık alırsın.
-
rızası dışında gir çık yapılmışsa o şirkete gir çık olur. kolaydan alamasa bile hakkını her türlü alır ama hızlı davranması lazım şirket iflas verirse hiçbirşey alamaz şirketin hesaplara da tedbir koydurun kaçıramasın. ik nın oyalamalarına da göz yummasın. çıkış yapılan ayın brütü x kıdem =sonuç.
ama avukat tutsan alacağın para ile giden para aynıya mı gelir ne olur bilemem kazanınca onu da tahsil ederler o taraftan ama dediğim gibi gri alan fazla..
yunusdogan tarafından 18/Mar/25 12:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Ne olursa olsun iş sözleşmesi olması gerekiyor. NETİCEDE SGK PİRİMLERİ YATTI DİMİ.
Firma sahibi adamsa zaten yaşlaşık 2 yıllık tazminatını öder ama yavşaksa ödememek için elinden geleni yapar.
avukat müritler detayını bilir.
-
firma çıkış verirse kıdemini alabilir gir çık yapmasının önemi yok. avukatla takip ederseniz de avukatlık ücreti yüzde 10 ila 25 arasında olur, peşin bir ücret ödemezsiniz. dava yoluyla bu alacaklar alınacaksa nerden baksan 2 yıl sürüyor.
hangi şehirdesiniz?
-
FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı
Dostlar selam,
Eşim haziran 2023 tarihinden beri bir firmada çalışıyor. Firma, bir hastane ile ihale usülü çalıştığı için sözleşme belirli süreli iş sözleşmesi olarak geçiyor. Doalyısıyla geçtiğimiz 2 yılda sözleşmeler 2 kee yenilenmiş, 2 yıldır çalıştığı halde 3 kere işe başlamış görünüyor. ancak kendisi sadece 1 kez sözleşme yeniledi.
Dün şirket hastane ihalesini kaybetmiş. Ne olacağı meçhul, gir çık yapıldığı için sanırım tazminat alamıyor. doğru mudur? ayrıca 9 ay önce evlendiğimiz için evlilik nedeni ile ayrılırsa tazminat alma durumu olur mu?
Sözleşme belirli süreli de olsa sonuçta 2 yıldır çalılışıyor. Kafamız baya karıştı.
Fikri olan var mıdır? GPT'de kafasına göre her orduğuma arklı cevap veriyor :D
Evlenme nedeniyle iş sözleşmesini yasal evlenme tarihinden itibaren bir yıl içerisinde fesheden kadın işçi, yasal olarak haklı fesih yapmaktadır .Bu nedenle bu sebeplede kıdem tazminatı alabilirsiniz. Zaten ilgili firma sizi çıkarttığı zaman kıdem tazminatızıda ödemem zorunda. iş sözleşmesini yenilemeleri brüt maaşı belirtmek için yapıyorlar. çok bir önemi yok. en kötü ihtimalle hastaneye dava açar tazminatızı alırsınız..
-
dostum en güzel bilgiyi 170 i arayarak alırsın üstelik aradığında bir hukuksuzluk varsa işlem bile başlatıyorsun
-
Dostum kamu ihalelerinde yükleniciler değişir işçiler aynı kalır. Yazılı olmayan kuraldır.
-
Gir çık kaydi önemsiz. Arada 10 gün boşluk yoksa ise problem olacak bir şey değil. 10 gün varsa ve tazminat almamışsan yine senin için haklı fesih sebebi. Firma el değiştirmiş ve yeni gelen sana tazminat vermeden iş sonlandırma yapıyorsa yine senin için hak kazanımı doğar.
Fiilen çalışıyor olduğun her durumda tazminat hakedilir.
Hayırlı haberler dilerim.
-
Dostlar selamlar, bilgilendirmeler için çok teşekkür ediyoruz, genel olarka dediğiniz gibi duruyor. SeRDaR hocam sağ olsun, önerisi ile 170'i aradık onlarda aynı şeyleri söylediler. Tazminat almaya hak kazanıyor gibi her türlü. Yeni firma ile devam etmek istemezse evlilik nedeni ile sonlandıracak devam etmek isterse de firma el değiştirdiği için yine tazminat alacak gibi duruyor.
Bende merak ile nisanı bekliyorum artık :D
mataramasuko İstanbuldayız hocam
-
Ben de o belirli sureli is sozlezmesine imza atmistim.Sirket benden hic memun diyildi. ben de pek memnun diyildim. 6 ay sonra soz verdikleri zammi yapmayinca cikisimi istedim. dediler ki belirli sureli is sozlesmesi var avukata veririz cikamazsin falan...
O zaman incekemistim bu nedir diye. öyle her iṣe yapabiliceiniz bi sozlesme diyil. tek bir is yapiyo olmaniz lazim ve ozel bi gerekcesi olmasi lazim. ornegin ilkokul cocuklarina ogretmenlik yapiyosunuz o ogretmenin degismemesi lazim. vsvs... siz sgk nin hattini arayup haklarinizi ogrenin