Tıklayın Öğrenin A.Q.
-
Ülkede’ki pek çok forumlarda kullanılan ve msn görüşmelerinin de vazgeçilmezi olan ‘aq’ yanlış kullanılan harf kombinasyonlarından bir tanesidir.Yanlış anlaşılma sonucu "aq"nun itibari sarsılmıştır.Bu konuya açıklık getirmek için bu iki harfin buluşmasını biraz inceleyelim .
-Aq ne demek?
Aq`nun açılımı "anti-quote" dir. Bir mesajdan alıntı yaptığınızda mesaj kodunda beliren "Quote" kelimesi alıntı anlamına geliyor. Yani anti-quote = ‘alıntı yapılamaz’ anlamındadır…
Aq ne gibi durumlarda kullanılır?
Aq, diğer bir üyenin alıntı yapmasını istemediğiniz mesajların genelde sonuna eklenir. Mesela;
Paylaşımların için teşekkürler aq
Açıklaması: O kadar alçak gönüllüyüm ki, mesajımı alıntı yapıp bana mesaj yazarak konuya ilgi gösterdiğim ve yorum yaptığım için teşekkür etmene gerek yok.
Başım ağrıyor aq
Açıklaması: Şimdi kesin sen bunu alıntı yapıp geçmiş olsun diye mesaj atacaksın. Peki sen geçmiş olsun diyince geçmiş mı oluyor?`Hayır. Onun için mesajımı alıntı yapmanı istemiyorum (=aq)
Bu konu o kadar çok insanı rahatsız ediyor ki,mesajlarının alıntı yapılmasından hoşlanmayan gruplara rastlamak bile mümkün. Bu grupların geneline de "aq çocukları" deniliyor. -
VaLLa Bizimkisi eL aLışkanLığı oLmuş a.q (:
-
ii amk
-
aq = *mına koyayım lafı ağızla söylerken *mına Qoyayım olarak çıkar bu sebebten dolayıda aq dur :D veya a.k ise *mına koyim in elle yazarken koyim yazarsın a.k dır. ya skim öLe i$te xP AQ aQ AQ AQ *mına koyim demektir! :P amk da aq nun karde$idir. Akm ise amk banal geldiinde akm die yasarıs öle i$te :P
-
exca piç ettin aq...:)
-
Excalibur001 bunu yazdı:
-----------------------------
aq = *mına koyayım lafı ağızla söylerken *mına Qoyayım olarak çıkar bu sebebten dolayıda aq dur :D veya a.k ise *mına koyim in elle yazarken koyim yazarsın a.k dır. ya skim öLe i$te xP AQ aQ AQ AQ *mına koyim demektir! :P amk da aq nun karde$idir. Akm ise amk banal geldiinde akm die yasarıs öle i$te :P
-----------------------------excalim kıvırcıım :P ne qüzel açıklamış işte daha ne istionuz :P
-
"Bu grupların geneline de "aq çocukları" deniliyor."
En komik yeride buymuş aq.Normal hayatta karşıma "ben aq çocuğuyum"diyen çıkarmı acaba (:
-
aq; anlamının türkçeye çevrilmiş halinde bole oluyomuş die yazı vermişsin sanki msn e gelen bir mail miş gibi olmuş bu biraz hem aq yazsan karşıdakinin anladığı şey kesinlikle *mına koyayımdır. hem rahatsız olan gruplar var çok sayıda denilmiş peki bana nie hiç rast gelmedi tanıdıdğım herkes aq kullanır...nese...anladınız siz...
-
NapsteR bunu yazdı aq :
-----------------------------
exca piç ettin aq...:)
-----------------------------harbi exa ne saçmaladın öle a.q :D anlayacağımız vardı onuda anlayamadık a.q :D
-
vay a.q
-
sen nerden alıntı yaptın a.q .. bunu