Tıklayın Öğrenin A.Q.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

Ülkede’ki pek çok forumlarda kullanılan ve msn görüşmelerinin de vazgeçilmezi olan ‘aq’ yanlış kullanılan harf kombinasyonlarından bir tanesidir.Yanlış anlaşılma sonucu "aq"nun itibari sarsılmıştır.Bu konuya açıklık getirmek için bu iki harfin buluşmasını biraz inceleyelim .

-Aq ne demek?
    Aq`nun açılımı "anti-quote" dir. Bir mesajdan alıntı yaptığınızda mesaj kodunda beliren "Quote" kelimesi alıntı anlamına geliyor. Yani anti-quote = ‘alıntı yapılamaz’ anlamındadır…

Aq ne gibi durumlarda kullanılır?
    Aq, diğer bir üyenin alıntı yapmasını istemediğiniz mesajların genelde sonuna eklenir. Mesela;

Paylaşımların için teşekkürler aq
    Açıklaması: O kadar alçak gönüllüyüm ki, mesajımı alıntı yapıp bana mesaj yazarak konuya ilgi gösterdiğim ve yorum yaptığım için teşekkür etmene gerek yok.

Başım ağrıyor aq
    Açıklaması: Şimdi kesin sen bunu alıntı yapıp geçmiş olsun diye mesaj atacaksın. Peki sen geçmiş olsun diyince geçmiş mı oluyor?`Hayır. Onun için mesajımı alıntı yapmanı istemiyorum (=aq)

Bu konu o kadar çok insanı rahatsız ediyor ki,mesajlarının alıntı yapılmasından hoşlanmayan gruplara rastlamak bile mümkün. Bu grupların geneline de "aq çocukları" deniliyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    VaLLa Bizimkisi eL aLışkanLığı oLmuş a.q (:

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ii amk

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    aq = *mına koyayım lafı ağızla söylerken *mına Qoyayım  olarak çıkar bu sebebten dolayıda aq dur :D veya  a.k ise *mına koyim in elle yazarken koyim yazarsın a.k dır. ya skim öLe i$te xP  AQ aQ AQ  AQ *mına koyim demektir! :P amk da aq nun karde$idir. Akm ise amk banal geldiinde akm die yasarıs öle i$te :P
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek
    exca piç ettin aq...:)

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Protesto
    Protesto's avatar
    Erkek

Excalibur001 bunu yazdı:
    -----------------------------
    aq = *mına koyayım lafı ağızla söylerken *mına Qoyayım  olarak çıkar bu sebebten dolayıda aq dur :D veya  a.k ise *mına koyim in elle yazarken koyim yazarsın a.k dır. ya skim öLe i$te xP  AQ aQ AQ  AQ *mına koyim demektir! :P amk da aq nun karde$idir. Akm ise amk banal geldiinde akm die yasarıs öle i$te :P

excalim kıvırcıım :P ne qüzel açıklamış işte daha ne istionuz :P

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

"Bu grupların geneline de "aq çocukları" deniliyor." 

En komik yeride buymuş aq.Normal hayatta karşıma "ben aq çocuğuyum"diyen çıkarmı acaba (:

Her Hakkım Saklıdır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

aq; anlamının türkçeye çevrilmiş halinde bole oluyomuş die yazı vermişsin sanki msn e gelen bir mail miş gibi olmuş bu biraz hem aq yazsan karşıdakinin anladığı şey kesinlikle *mına koyayımdır. hem rahatsız olan gruplar var çok sayıda denilmiş peki bana nie hiç rast gelmedi tanıdıdğım herkes aq kullanır...nese...anladınız siz...

Living Death
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

NapsteR bunu yazdı aq :
    exca piç ettin aq...:)

harbi exa ne saçmaladın öle a.q :D anlayacağımız vardı onuda anlayamadık a.q :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    vay a.q
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek
    sen nerden alıntı yaptın a.q .. bunu

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...