Tsk"Ya Başvuran Yabancı...
-
JAPONYA’NIN Kyushu kentinde oturan Kazutoshi Kai adlı bir japon, çok sevdiği Türk arkadaşı şehit düşünce Türkiye Büyükelçiliği’ne Terör örgütü PKK ile müdacele etmek için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılmak amacıyla başvurdu. Türkiye’nin PKK ile yaptığı mücadeleyi, bir dönem Japonya’ya çalışmak için gelen Türk arkadaşından öğrendiğini anlatan Kai, bu arkadaşının ülkesine askerliğini yapmak için döndüğünü söyledi. Birlikte çalıştığı Türk arkadaşının PKK ile çatışırken şehit düştüğünü anlatan Kai, Türk askerlerinin PKK tarafından şehit edildiği haberlerini duydukça çok üzüldüğünü kaydetti.
OLUMSUZ CEVAP ALDI
‘SON günlerde artan saldırılara ilişkin haber ve programları izledikçe gözüme uyku girmiyor’ diyen Kai, elçilik görevlilerinden, kendisine yardımcı olmalarını istedi. Elçiliğe hikayesini kısa bir mektup ile de anlatan Kai, gerekirse bu uğurda ölmeyi göze aldığını belirtti. Türk Büyükelçiliği yetkilileri de Kai’ye, şu yanıtı verdiler: ‘Duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz. Ancak Türk ordusunda yabancıların askerlik yapması gibi bir uygulamamız yok. Bu isteğinizi maalesef yerine getiremiyoruz. Ancak Türklerin PKK ile yaptığı mücadeleyi anlayan sizin gibi bir dostu olduğunu bilmek gurur verici.’
Nakamura notu:Abi bizi dünya kamuoyunda anlayanlarda var merak etmeyin,Japon kardeşime bakın nede olsa kan çekiyo,duygulandım.Yüzyıllardır beraber yaşadığımız adamlar bunu yapmazken 'o' yaptı...
-
japondur ne yapsa yeridir :D
-
japon sempatizanlığını yaymak için uydurduun bi haber olmadıını nerden bilelim kaynak varmııı :D:D (yannış anlama geyik işte)
işin geyik olmayan yorumuna gelirsek..
harbi böle bişi varsa helal ossun o japon kardeşimize..PKK illetini dünyanın anlaması için ille bi arkadaşlarınmı ölmesi gerekicek?
-
ecstatic_60 bunu yazdı:
-----------------------------japon sempatizanlığını yaymak için uydurduun bi haber olmadıını nerden bilelim kaynak varmııı :D:D (yannış anlama geyik işte)
işin geyik olmayan yorumuna gelirsek..
harbi böle bişi varsa helal ossun o japon kardeşimize..PKK illetini dünyanın anlaması için ille bi arkadaşlarınmı ölmesi gerekicek?
-----------------------------
Haberturk.com,showhaber.com,stargazete.com kaynaklarım:) -
siz akılsız dersiniz adama ama adam bi hedef için savaşıo nasıl olsa.. insan haklari...
savunuyorum bu adamı ...
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------siz akılsız dersiniz adama ama adam bi hedef için savaşıo nasıl olsa.. insan haklari...
savunuyorum bu adamı ...
Akılsız fln diyen yok hocam,diyenin de aklından şüphe ederim zaten. -
caponlar iyiler ama bizim adamlığımız az biraz kıt...
tokyotimes.org bilmemne blogunda japon kızlarına cep telini vererek asılan speedy hasan olayını hepimiz biliyoruz. sayfaya yazmadığımız küfür kalmamıştı ve bu küfürler tüm japonlarca ayıplanmıştı.milletcek rezil olduyduk.
edit:olayın akabinde aramızdan çıkan bir türk kaşarının misilleme yaparcasına japon erkeklerine cep telefonunu vermeyi ayrıca koymuştu...
-
bravo lan adama ne de olsa made in japon :| nakamuranın kankisi olabilitesi yüskek...
müttefik olarak benimsediğimiz amerikadan böyle bi şey olsa kabul ederler , japon olunca mı zorlarına mı gidiyor ? :| -
ilk okudugumda bu haberi hafiften duygulandım "bırakın pkk ile ben savaşayım" sözleri özellikle.
-
bu tbt geçmişince bi yerde capon lafı geçerse orda bilinki naka vardır=)
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------bu tbt geçmişince bi yerde capon lafı geçerse orda bilinki naka vardır=)
Abi ama bu konuda açılmıycak gibi değil ki:| Kardeşimiz bizim yanımızda olmak istemiş,müttefiğimiz diye geçinen hangi memleketten biri çıkıp yaptı şunu?Valla duygulandım,diyorum ya kan çekiyo....Saygular:)