Visual Basicte Harflere Deger Verme Nasıl Olur
-
benim hazırladıgım bir proje var 3 adet textbox var ve 1 adet label var
label1 e birinci ve ikinci textbox ların içine yazılacak olan harflerin dğerlerinin toplamına göre butona tıklandıgında bir yazı gelmesini iştiyorum
örnek
k=1u=2ş=3 k=1a=9z=3kuş tex1 kaz text2 toplamları label1 yazılsın sanırım Val kullanılır. değerin toplamına göre
labe1=(k=1u=2ş=3 k=1a=9z=3)=20
tetx3 bir yazı gelsin "kuş kazdır kanatlıdır uçamaz"
eger labe1 20 ise text3 e "kuş kazdır kanatlıdır uçamaz" yassın mesala nasıl yapabilirmmm
ilginiz icin şimdiden teşşekürler
-
hocam visual basic bilmem ama once aldigin veriyi harflerine ayirip sonra toplatacaksin gerisi basit bir if dongusu visual de bu nasil yapilir bilmiyorum takipteyim
-
Doğru anladıysam böyle bir şey
Private Sub Command1_Click() If Text1.Text = "a" Then a = Val(10) End If If Text2.Text = "b" Then b = Val(10) End If Label1.Caption = a + b If Label1.Caption = "20" Then Text3.Text = "kuş kazdır kanatlıdır uçamaz" End If End Sub
-
hocam öyle değil text box içindeki kelimeyi harf harf ayirip her bir harfe değer verip toplayacaksin eğer toplam 20 ise o yazı yazacak :-)
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------
hocam öyle değil text box içindeki kelimeyi harf harf ayirip her bir harfe değer verip toplayacaksin eğer toplam 20 ise o yazı yazacak :-)
-----------------------------Dim kus, kaz Private Sub Command1_Click() kus = 0 kaz = 0 karaktersayisi = Len(Text1.Text) karaktersayisi2 = Len(Text2.Text) For i = 1 To karaktersayisi thiskarakter = Mid$(Text1.Text, i, 1) If thiskarakter = "k" Then kus = Val(kus) + Val(5) ElseIf thiskarakter = "u" Then kus = Val(kus) + Val(2) ElseIf thiskarakter = "ş" Then kus = Val(kus) + Val(3) End If Next i For i2 = 1 To karaktersayisi2 thiskarakter2 = Mid$(Text2.Text, i2, 1) If thiskarakter2 = "k" Then kaz = Val(kaz) + Val(5) ElseIf thiskarakter2 = "a" Then kaz = Val(kaz) + Val(3) ElseIf thiskarakter2 = "z" Then kaz = Val(kaz) + Val(2) End If Next i2 Label1.Caption = Val(kus) + Val(kaz) If Val(kus) + Val(kaz) = "20" Then Text3.Text = "kuş kazdır kanatlıdır uçamaz" End If End Sub
oldumu :D
-
hocam coook tsklede ya şimdi ben kus ve kaz sadece örnek olarak yazmıstım mesele su tüm harflere deger vermem lazım şöyle
A, B, C, Ç, D, E, F, G, Ğ, H, I, İ, J, K, L, M, N, O, Ö, P, R, S, Ş, T, U, Ü, V, Y, Z. tüm harflere değer verilsin mesala kullanıcı text 1 e
abc text 2 yede def yazdı label 1 de bunlar toplansın mesala değerleri 20 oldu olan değere göre tetx 3 e yazılsın
bu arada ilginiz için çoook tsklerrr
-
hocam coook tsklede ya şimdi ben kus ve kaz sadece örnek olarak yazmıstım mesele su tüm harflere deger vermem lazım şöyle
A, B, C, Ç, D, E, F, G, Ğ, H, I, İ, J, K, L, M, N, O, Ö, P, R, S, Ş, T, U, Ü, V, Y, Z. tüm harflere değer verilsin mesala kullanıcı text 1 e
abc text 2 yede def yazdı label 1 de bunlar toplansın mesala değerleri 20 oldu olan değere göre tetx 3 e yazılsın
bu arada ilginiz için çoook tsklerrr
-
hoca darındın mı neyyy banaaa
-
hocaa darıldın mıı
-
database kullanabiilirsin.
-
aşağıdaki kodları button.click içine atacaksın
dim x1 as string = textbox1.text
dim x2 as string = textbox2.text
dim y as integer
y=deger(x1) + deger(x2)
label1.text=y
-------------------------------------------------------------
bunları da sub ın içinde bir yere yerleştir ( tüm harfleri tek tek yazmadım artık onu da bi zahmet yazıver :D)
function harfbul(byval as string) as integer
dim z as integer
select case deger
case "a"
z=1
case "b"
z=2
case "c"
z=3
end case
return z
end function